Svetska banka snizila prognozu rasta Srbije za 2017.

Svetska banka snizila prognozu rasta Srbije za 2017.

U svom najnovijem izveštaju za Evropu i Centralnu Aziju, Svetska banka smanjila je projekciju rasta srpskog BDP-a sa 3% na 2,3% godišnje.

U izveštaju se ističe da je zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji u budžetu sada višak para, ali da će rast ekonomije u 2017. biti manji od inicijalno očekivanog zbog oštre zime, kasnije letnje suše i smanjenih investicija.

Za narednu 2018. godinu ova međunarodna institucija očekuje rast od 3% naspram ranije očekivanih 3,5% dok se za 2019 predviđa rast od 3,5%.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Gašenje Montenegro Airlinesa bi proizvelo štetu od više desetina miliona evra
Next Pad prihoda Daimlera usled skandala o emisiji gasova

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

PwC: Svetski ekonomski rast u 2018. godini na putu da postane najbrži od 2011.

Svetska ekonomija porasće za gotovo 4% u 2018. godini u pogledu pariteta kupovne moći (PPP), s dodatnih 5 biliona američkih dolara globalne proizvodnje uz sadašnje vrednosti, prema novim projekcijama u

Najvažnije vesti 0 Comments

Upotreba mobilnog bankarstva beleži značajan rast

Broj korisnika mobilnog bankarstva u Srbiji porastao je u proteklih pet do šest godina više od 15 puta, pokazuju podaci Narodne banke Srbije (NBS). Ukupna vrednost transakcija ostvarenih ovim putem

Najvažnije vesti 0 Comments

Potvrđeno: Kaspersky dolazi u Srbiju

Kompanija “Kaspersky” planira da otvori kancelariju u Srbiji, potvrdili su u ruskoj firmi koja se bavi razvojem softvera za bezbednost podataka.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply