Evro prema franku najjači od šoka 2015. godine

Evro prema franku najjači od šoka 2015. godine

Evro je ojačao prema švajcarskom franku i sa kursom od 1.163 franaka dostigao je najviši nivo od januara 2015. godine, kada je švajcarska centralna banka odlučila da više neće braniti kurs na granici od 1,20 franaka za evro, a što je posebno šokiralo imaoce hipotekarnih kredita u francima.

U odnosu na američku valutu evro je kraj sedmice dočekao na kursu od 1,18 dolara.

Bitcoin je probio granicu od 6.000 dolara, čime je tržišna kapitalizacija ove kriptovalute prvi put premašila 100 milijardu dolara. Ove godine je vrednost bitcoina porasla za vrtoglavih 500 odsto, ali su mišljenja o ovoj valuti i dalje podeljena.

Jedni smatraju da je to klasičan špekulativni balon, koji će vremenom pući, dok su drugi uvereni da prostora za rast još ima.

U anketi CNBC-ija (glasalo više od 23.000 internet korisnika), gotovo polovina je smatrala da će bitcoin premašiti magičnu granicu od 10.000 dolara.

Slično je u intervjuu ustvrdio nekadašnji upravljač hedge fondova Michael Novogratz kazavši da će bitcoin u narednih šest do deset meseci probiti granicu od 10 hiljada dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Indikator.ba
Previous Francuska vraća 10 milijardi evra velikim kompanijama
Next Rast kreditne zaduženosti u Srbiji

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Oprezna trgovina na tržištima

Na azijskim berzama u ponedeljak se trguje oprezno jer nema vesti koje bi značajnije uticale na tržišta, dok je promet mršav jer se u SAD-u zbog praznika ne radi.

Svetske berze 0 Comments

Snažan rast norveške krune, evro ojačao prema dolaru

Vrednost norveške valute snažno je porasla na međunarodnim valutnim tržištima nakon objavljivanja podataka da je inflacija u Norveškoj prošlog meseca rasla najbržim tempom od 2008. godine.

Wall Street: Trumpova pobeda izazvala skok indeksa

Na Wall Streetu su u sredu berzanski indeksi skočili više od 1 odsto, nakon velikog preokreta u kojem su nadoknadili prvbitne oštre gubitke izazvane neočekivanom pobedom Donalda Trumpa na američkim

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply