Ernst & Young: Muškarci su spremniji za biznis

Ernst & Young: Muškarci su spremniji za biznis

Studija revizorske kuće Ernst & Young “Preduzetnički barometar” pokazala je da su muškarci skloniji ulasku u preduzetništvo od žena.

Čak 73 odsto preduzetnika finansira poslovanje svojih kompanija isključivo iz sopstvenih finansijskih sredstava, dodaje se u studiji.

Prema rezultatima studije, u kojoj je učestvovalo 107 srpskih preduzetnika, može se zaključiti da su muškarci, koji su činili 79 odsto ispitanika, skloniji ulasku u preduzetništvo od žena.

Kompanije koje ovi preduzetnici vode u proseku zapošljavaju 120 ljudi, a svoje poslovanje započeli su relativno mladi – sa 30 godina u proseku. Oko 60 odsto njih koji vode brzorastuće kompanije navode da im je kompanija koju trenutno vode ujedno i prvi poslovni poduhvat, navodi se u studiji, koju prenosi Fonet.

Istraživanje je pokazalo da čak 73 odsto preduzetnika finansira poslovanje svojih kompanija isključivo iz sopstvenih finansijskih sredstava, a 65 odsto preduzetnika smatra da je potrebno javno promovisati uspešne preduzetniče priče u cilju poboljšanja imidža koji preduzetnici imaju u društvu.

Gotovo polovina najuspešnijih preduzetnika, bavi se proizvodnjom, prema rezultatima istraživanja “EY Preduzetnički barometar 2017” koje je juče predstavljeno javnosti u Privrednoj komori Srbije, dodaje se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Kriza Agrokora srušila četiri ozbiljne kompanije
Next Aelius sve bliži Galenici

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Bescarinski izvoz robe u Ameriku: Nedovoljno iskorišćena šansa

Šansu da izvoze svoje proizvode u Sjedinjene Američke Države bez plaćanja carina mnogi privrednici u Srbiji nisu iskoristili, a mogućnosti koje pruža Opšti sistem preferencijala (OSP) su ogromne, kažu nadležni.

Agrobiznis 0 Comments

Srbija: Objavljen javni poziv za iznajmljivanje državnog zemljišta stočarima

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije objavilo je danas javni poziv za zakup državnog zemljišta na 30 godina, investitorima koji će se baviti stočarstvom i prerađivačkom industrijom.

Preduzetništvo 0 Comments

Privredna komora Srbije i RECRAFTS za čuvanje i revitalizaciju starih zanata

Kako bi sačuvala stare zanate od gašenja Privredna komora Srbije je pokrenula saradnju sa Udruženjem za revitalizaciju tradicionalnih zanata RECRAFTS.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply