Ernst & Young: Muškarci su spremniji za biznis

Ernst & Young: Muškarci su spremniji za biznis

Studija revizorske kuće Ernst & Young “Preduzetnički barometar” pokazala je da su muškarci skloniji ulasku u preduzetništvo od žena.

Čak 73 odsto preduzetnika finansira poslovanje svojih kompanija isključivo iz sopstvenih finansijskih sredstava, dodaje se u studiji.

Prema rezultatima studije, u kojoj je učestvovalo 107 srpskih preduzetnika, može se zaključiti da su muškarci, koji su činili 79 odsto ispitanika, skloniji ulasku u preduzetništvo od žena.

Kompanije koje ovi preduzetnici vode u proseku zapošljavaju 120 ljudi, a svoje poslovanje započeli su relativno mladi – sa 30 godina u proseku. Oko 60 odsto njih koji vode brzorastuće kompanije navode da im je kompanija koju trenutno vode ujedno i prvi poslovni poduhvat, navodi se u studiji, koju prenosi Fonet.

Istraživanje je pokazalo da čak 73 odsto preduzetnika finansira poslovanje svojih kompanija isključivo iz sopstvenih finansijskih sredstava, a 65 odsto preduzetnika smatra da je potrebno javno promovisati uspešne preduzetniče priče u cilju poboljšanja imidža koji preduzetnici imaju u društvu.

Gotovo polovina najuspešnijih preduzetnika, bavi se proizvodnjom, prema rezultatima istraživanja “EY Preduzetnički barometar 2017” koje je juče predstavljeno javnosti u Privrednoj komori Srbije, dodaje se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Kriza Agrokora srušila četiri ozbiljne kompanije
Next Aelius sve bliži Galenici

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Murad Al-Katib – Svetski preduzetnik za 2017. godinu

Murad Al-Katib, predsednik i CEO kompanije AGT Food&Ingredients Inc. proglašen je EY Svetskim preduzetnikom za 2017. godinu.

Preduzetništvo 0 Comments

Bespovratna sredstava EU i Švajcarske za mlade preduzetnike u Srbiji

Evropska Unija i vlada Švajcarske objavili su, u okviru programa Evropski Progres, javni poziv za dodelu 180 hiljada evra bespovratnih sredstava mladima iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije za

Preduzetništvo 0 Comments

Kad patike postanu maska za lice od 5.000 dolara

Pretvoriti 10.000$ vredne patike, marke “Adidas Yeezy Boost 350 V2s” u masku za lice, ne izgleda isplativo, ali je pekinški dizajner Wang Zhijun napravio upravo to, prenose kineski mediji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply