Pad prodaje automobila u EU u septembru

Pad prodaje automobila u EU u septembru

Prodaja novih automobila na tržištu EU pala je u septembru 2,0% na 1,43 miliona vozila, pokazuju podaci Evropskog udruženja proizvođača automobila.

Momentum prodaje u nekim ključnim tržištima počeo je da slabi, premda valja napomenuti da je septembar prošle godine zabeležio izuzetne rezultate.

Tržište Velike Britanije je palo 9,3%, Nemačke 3,3%, dok su ovaj negativan uticaj delimično neutralisali učinci italijanskog i španskog tržišta (rast od 8,1 i 4,6%, respektivno).

U prvih devet meseci tekuće godine prodato je 11,7 miliona novih vozila (rast od 3,7%), kome su najviše doprineli tržišta Italije (+9,0%), Španije (+6,7%), Francuske (3,9%) i Nemačke (+2,2%).

Velika Britanija je u istom periodu zabeležila pad od 3,9%, dok su snažan doprinos rastu dale nove članice EU sa skokom prodaje od 13,8%.

Posmatrano po brendovima, VW grupa je u septembru zabeležila pad prodaje od 0,9%, ali je povećala tržišno učešće na 23,1%, dok je PSA grupa, nakon preuzimanja Opela, dostigla udeo od 15,1% (rast prodaje u septembru od 70,1%). Renault grupa je povećala septembarsku prodaju za 0,6%, dok su FCA grupa, Ford, BMW i Daimler zabeležili pad od 1,3%, 12,9%, 1,7% i 1,2%, respektivno.

Izvor: GdeInvestirati/ACEA, Wisebroker
Previous Od 25. oktobra na tržištu nova digitalana valuta Bitcoina – Bitcoin Gold
Next Ponovo otvoren stečaj u "Jugoalatu"

You might also like

Facebook: Uvodi se nova klasa akcija zbog Marka Zuckenberga

Facebook je, stvoren od strane Marka Zuckerberga, od ideje koja je nastala u sobi studentskog doma u najveću na svetu društvenu mrežu, prešla dug put.

Društvo 0 Comments

Vučić i indijski premijer Modi razgovarali o saradnji i trgovinskoj razmeni dve zemlje

Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Gandinagaru sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, jačanju ekonomske saradnje i trgovinske razmene, saopšteno je iz

Društvo 0 Comments

Priština: Više od 40 osoba povređeno u stampedu posle pucnjave

Više od 40 osoba povređeno je u stampedu koji je usledio posle pucnjave u centru Prištine, gde je u toku bio lokalni “Beerfest”, saopštila je kosovska policija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply