Kina najavila dublje ekonomske i finansijske reforme

Kina najavila dublje ekonomske i finansijske reforme

Kina će produbiti ekonomske i finansijske reforme i dodatno otvoriti svoje tržište za strane investitore dok prelazi iz ekonomije koja brzo raste u privredu čiji je napredak zasnovan na kvalitetu, rekao je predsednik Xi Jinping.

Peking će i dalje provoditi tržišno orijentisane reforme u pogledu deviznog kursa i dozvoliće da tržište ima presudnu ulogu usmeravanju resursa, rekao je predsednik Kine na otvaranju Kongresa Komunističke partije.

Ovaj važan sastanak održava se dva puta u deceniji.

“Vrata Kine neće biti zatvorena, biće otvorena još šire”, rekao je Xi Jinping.

Vlada će “raščistiti pravila i prakse koji otežavaju ujedinjenje tržišta i poštenu konkurentnost, podržaće razvoj privatnih firmi i stimulisaće vitalnost svih vrsta tržišnih entiteta”, rekao je kineski predsednik.

On je naglasio da će za strane investitore biti dodatno otvoren kineski sektor usluga.

Xi Jinping je istovremeno pozvao i na jačanje velikih državnih kompanija.

On je dodao da Kina treba da poveća potrošnju jer to treba da bude temelj ekonomskog razvoja. Xi Jinping je ocenio da će srednja klasa rasti i da će se smanjiti razlika u razvoju između ruralnih i urbanih područja.

Xi Jinping je došao na čelo Kine 2012. godine i očekuje se da će ostati prvi čovek Komunističke partije i države u narednih pet godina.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Ferrari planira prvo SUV vozilo u svojoj istoriji
Next Od 25. oktobra na tržištu nova digitalana valuta Bitcoina – Bitcoin Gold

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

FED zadržao kamatne stope nepromenjene, ekonomiji ide više nego dobro

Federalne rezerve su zadržale ključne kamatne stope na nepromenjenom nivou, ali su najavile novo postepeno povećanje kamata u predstojećim mesecima.

Makroekonomija 3 Comments

Šef Misije MMF-a: Prihodi u Srbiji bolno niski

Prihodi građana Srbije bolno su niski po zapadnoevropskim standardima, a da bi se to promenilo, potreban je rast znatno brži od tri procenta, kaže James Roaf.

Makroekonomija 0 Comments

Kineska ulaganja u Evropu dostigla 23 milijardi dolara

Za ovu godinu kineski ulagači najavili su za Evropu ulaganja vredna 70 milijardi dolara, no mnoga od njih su potencijalna i nije sigurno da će se ostvariti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply