Beogradska berza: Obveznice podigle promet, NIS jedini preko 1 milion RSD

Beogradska berza: Obveznice podigle promet, NIS jedini preko 1 milion RSD

Jučerašnji trgovački dan doneo je odličan promet usled trgovanja državnim obveznicama, dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio pola procenta na 726,5 poena.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 328,6 miliona RSD (2,8 miliona EUR).

Ponovo je Naftna industrija Srbije (NIIS) bila najprometnija akcija na tržištu, ali sa prilično skromnom realizacijom od 1,1 milion RSD. NIS se blago spustio na 690 RSD, a ponovo je ostala netaknuta solidna ponuda ovih akcija na nivou od 700 RSD. Energoprojekt holding (ENHL) je okončao trgovanje na 1.220 RSD uz realizaciju od pola miliona RSD, dok se bečejski Sojaprotein (SJPT) stropoštao 6,4% na 306 RSD uz promet od 0,2 miliona RSD. Uz sličnu realizaciju Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je blago porastao na 1.363 RSD. Beogradski Kopaonik (KOPB) zadržao se na ceni od 7.500 RSD uz trgovanje od 0,3 miliona RSD, dok je Impol Seval (IMPL) blago porastao na 3.701 RSD uz realizaciju od 0,2 miliona RSD. Messer Tehnogas (TGAS) je pao 5,7% na 11.787 RSD uz realizaciju od 0,1 milion RSD, a zabeležena najniža cena na zatvaranju ove hartije u više od mesec dana. Najprometnija akcija na tržištu bila je kompanija Utva silosi (UTSI) sa aukcijskog segmenta koja je skočila 28,6% na 900 RSD uz promet od 2,8 miliona RSD.

Dinarska obveznica RSO16134, koja dospeva na naplatu 22. februara naredne godine, zabeležila je promet od 321 milion RSD uz prinos od 3,57%.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Na društvenim mrežama zabeleženo 450.000 finansijskih prevara
Next Wall Street: IBM pogurao Dow Jones iznad 23.000 bodova

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze pale četvrti dan zaredom

Na azijskim berzama cene akcija su pale i u četvrtak, četvrti dan zaredom, te zaronile na najniže nivoe u devet meseci jer rastu strahovi da će čvrsti stav Washingtona po pitanju trgovine narušiti

Wall Street: Investitori se zaledili pred govor Janet Yellen, pad indeksa

Američke akcije su blago pale u četvrtak, a investitori su se nerado kladili dan pred važan govor predsedavajuće Fed-a Janet Yellen u petak.

Svetske berze 0 Comments

Indeksi na Wall Streetu bez promene

Na Wall Streetu su u ponedeljak berzanski indeksi ostali gotovo nepromenjeni, pri čemu su cene akcija banaka dodatno porasle, dok je tehnološki sektor bio pod pritiskom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply