Beogradska berza: Obveznice podigle promet, NIS jedini preko 1 milion RSD

Beogradska berza: Obveznice podigle promet, NIS jedini preko 1 milion RSD

Jučerašnji trgovački dan doneo je odličan promet usled trgovanja državnim obveznicama, dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio pola procenta na 726,5 poena.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 328,6 miliona RSD (2,8 miliona EUR).

Ponovo je Naftna industrija Srbije (NIIS) bila najprometnija akcija na tržištu, ali sa prilično skromnom realizacijom od 1,1 milion RSD. NIS se blago spustio na 690 RSD, a ponovo je ostala netaknuta solidna ponuda ovih akcija na nivou od 700 RSD. Energoprojekt holding (ENHL) je okončao trgovanje na 1.220 RSD uz realizaciju od pola miliona RSD, dok se bečejski Sojaprotein (SJPT) stropoštao 6,4% na 306 RSD uz promet od 0,2 miliona RSD. Uz sličnu realizaciju Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je blago porastao na 1.363 RSD. Beogradski Kopaonik (KOPB) zadržao se na ceni od 7.500 RSD uz trgovanje od 0,3 miliona RSD, dok je Impol Seval (IMPL) blago porastao na 3.701 RSD uz realizaciju od 0,2 miliona RSD. Messer Tehnogas (TGAS) je pao 5,7% na 11.787 RSD uz realizaciju od 0,1 milion RSD, a zabeležena najniža cena na zatvaranju ove hartije u više od mesec dana. Najprometnija akcija na tržištu bila je kompanija Utva silosi (UTSI) sa aukcijskog segmenta koja je skočila 28,6% na 900 RSD uz promet od 2,8 miliona RSD.

Dinarska obveznica RSO16134, koja dospeva na naplatu 22. februara naredne godine, zabeležila je promet od 321 milion RSD uz prinos od 3,57%.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Na društvenim mrežama zabeleženo 450.000 finansijskih prevara
Next Wall Street: IBM pogurao Dow Jones iznad 23.000 bodova

You might also like

Goldman Sachs: Spremite se da izbgubite sve

Masovna prodaja na tržištu kriptovaluta umanjila je vrednost tog tržišta za 500 milijardi dolara, ali situacija bi mogla da se pogorša, tvrde iz Goldman Sachsa.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Oprezna trgovina, dolar bez promene

Na azijskim berzama u utorak se trguje oprezno jer ulagači ne žele znatnije menjati pozicije uoči izveštaja predsednice Feda Janet Yellen o monetarnoj politici koji bi mogli objasniti hoće li

Moskovska berza: Snažan rast indeksa, rublja dosegla četvoromesečni maksimum prema dolaru

Glavni indeksi berze u Moskvi u četvrtak su snažno porasli podržani rastom vrednosti rublje i cena nafte.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply