NIS predstavlja devetomesečne rezultate 6. novembra

NIS predstavlja devetomesečne rezultate 6. novembra

Naftna industrija Srbije će otvoriti sezonu objave kvartalnih finansijskih rezultata 6. novembra kada će na Danu investitora biti predstavljeni poslovni rezultati kompanije za period jul-septembar i prvih devet meseci tekuće godine.

U prvoj polovini godine, NIS je pre svega usled oporavka cene sirove nafte, zabeležio neto dobit od 12,4 milijarde RSD u odnosu na 3,1 milijardu zabeleženu u istom periodu prošle godine.

Takođe, veliki doprinos krajnjem rezultatu dale su pozitivne kursne razlike koje su iznosile 4,1 milijardu RSD.

I u trećem kvartalu krajnjem rezultata NIS-a doprinos će dati kursne razlike (oko 1,7 milijardi RSD), a kompanija je takođe sredinom jula preprodala od države priznat dug Petrohemije od oko 67 miliona EUR.

Prosečna cena Brenta u trećem kvartalu iznosila je oko 52 USD po barelu, više u odnosu na prethodno tromesečje, ali se to nije značajnije odrazilo na prodajnu cenu goriva usled nastavka slabljenja kursa dolara u odnosu na dinar.

Izvor: GdeInvestirati/NIS, Wisebroker
Previous Beogradska berza: NIS najprometniji, ponovo nadomak 700 dinara
Next Metalac gradi poslovno-stambeni objekat

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Austrijska “Agrana” zainteresovana da investira oko 60 miliona evra u Srbiji

Austrijska kompanija “Agrana”, jedna od najvećih prerađivačkih kompanija voća, žitarica i krompira u EU, veoma je zainteresovana da investira oko 60 miliona evra u Srbiji u prehrambenu industriju, saopštilo je

Kompanije 0 Comments

CBCG: Sve veći broj kompanija u blokadi

Centralna banka (CBCG) objavila je danas novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi deset kompanije više nego na prethodnom.

Kompanije 0 Comments

Aleksandar Vučić: Dolazak kineske avio-kompanije, direktan let za Peking

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić najavio je dolazak kineske avio-kompanije u Beograd i uspostavljanje direktnog leta za Peking.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply