NIS predstavlja devetomesečne rezultate 6. novembra

NIS predstavlja devetomesečne rezultate 6. novembra

Naftna industrija Srbije će otvoriti sezonu objave kvartalnih finansijskih rezultata 6. novembra kada će na Danu investitora biti predstavljeni poslovni rezultati kompanije za period jul-septembar i prvih devet meseci tekuće godine.

U prvoj polovini godine, NIS je pre svega usled oporavka cene sirove nafte, zabeležio neto dobit od 12,4 milijarde RSD u odnosu na 3,1 milijardu zabeleženu u istom periodu prošle godine.

Takođe, veliki doprinos krajnjem rezultatu dale su pozitivne kursne razlike koje su iznosile 4,1 milijardu RSD.

I u trećem kvartalu krajnjem rezultata NIS-a doprinos će dati kursne razlike (oko 1,7 milijardi RSD), a kompanija je takođe sredinom jula preprodala od države priznat dug Petrohemije od oko 67 miliona EUR.

Prosečna cena Brenta u trećem kvartalu iznosila je oko 52 USD po barelu, više u odnosu na prethodno tromesečje, ali se to nije značajnije odrazilo na prodajnu cenu goriva usled nastavka slabljenja kursa dolara u odnosu na dinar.

Izvor: GdeInvestirati/NIS, Wisebroker
Previous Beogradska berza: NIS najprometniji, ponovo nadomak 700 dinara
Next Metalac gradi poslovno-stambeni objekat

You might also like

Kompanije 0 Comments

AIK banka preuzima Alpha banku u Srbiji

Beogradska AIK banka sazvala je redovnu skupštinu akcionara za 2. septembar, a glavna tačka dnevnog reda biće donošenje odluke o sticanju podređenog društva – beogradske podružnice grčke Alpha banke.

Kompanije 0 Comments

Continental: Gradi se nova fabrika u Subotici

Nemačka kompanija Continental je u Subotici počela izgradnju nove fabrike za izradu delova za automobile u koju će investirati 17 miliona evra.

Kompanije 0 Comments

Fresenius: Još jedan solidan kvartal, potvrđena očekivanja za celu godinu

Nemačka zdravstvena grupacija Fresenius objavila je još jedan solidan kvartal, uz rast poslovanja u svim poslovnim segmentima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply