NIS predstavlja devetomesečne rezultate 6. novembra

NIS predstavlja devetomesečne rezultate 6. novembra

Naftna industrija Srbije će otvoriti sezonu objave kvartalnih finansijskih rezultata 6. novembra kada će na Danu investitora biti predstavljeni poslovni rezultati kompanije za period jul-septembar i prvih devet meseci tekuće godine.

U prvoj polovini godine, NIS je pre svega usled oporavka cene sirove nafte, zabeležio neto dobit od 12,4 milijarde RSD u odnosu na 3,1 milijardu zabeleženu u istom periodu prošle godine.

Takođe, veliki doprinos krajnjem rezultatu dale su pozitivne kursne razlike koje su iznosile 4,1 milijardu RSD.

I u trećem kvartalu krajnjem rezultata NIS-a doprinos će dati kursne razlike (oko 1,7 milijardi RSD), a kompanija je takođe sredinom jula preprodala od države priznat dug Petrohemije od oko 67 miliona EUR.

Prosečna cena Brenta u trećem kvartalu iznosila je oko 52 USD po barelu, više u odnosu na prethodno tromesečje, ali se to nije značajnije odrazilo na prodajnu cenu goriva usled nastavka slabljenja kursa dolara u odnosu na dinar.

Izvor: GdeInvestirati/NIS, Wisebroker
Previous Beogradska berza: NIS najprometniji, ponovo nadomak 700 dinara
Next Metalac gradi poslovno-stambeni objekat

You might also like

Telekomunikacije 0 Comments

Huawei unapređuje sistem Pošta Srbije

Fabrika kablova Novkabel i kineska kompanija Huawei, potpisali su ugovor, vredan 500.000 evra, koji bi trebalo da bude produžavan fazno i da radnicima novosadske firme obezbedi stalan posao u naredne

Kompanije 0 Comments

Philip Morris ostvario rast prihoda u 2015, dobit niža 16.6%

Niška duvanska industrija Philip Morris Operations objavila je da je prošle godine zabeležila poslovni prihod od 29,8 milijardi dinara što je za 22,4 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Kompanije 0 Comments

Izvoz NIS-a u prvih pet meseci 111 miliona evra

Najvećih petnaest domaćih izvoznika u prvih pet meseci tekuće godine prodalo je robu na ino tržištu u vrednosti od 1,8 milijardi evra, a lidersku poziciju je zadržao proizvođač automobila, FCA

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply