Netflix potukao očekivanja tržišta, akcije preskočile 200 dolara

Netflix potukao očekivanja tržišta, akcije preskočile 200 dolara

Američki Netflix objavio je da je u trećem kvartalu uspeo da pridoda novih 5,3 miliona pretplatnika što mu je u velikoj meri omogućilo da premaši očekivanja i u pogledu prihoda i dobiti.

Prihod u periodu jul-septembar dostigao je 2,98 milijardi USD u odnosu na očekivanje od 2,97 milijardi, dok je dobit po akciji skočila na 37 centi u odnosu na očekivanja od 32 centa.

Analitičari su predviđali da kompanija pridoda 4,5 miliona pretplatnika, dok je sa ostvarenih 5,3 miliona dostigla na globalnom nivou 109,3 miliona pretplatnika.

Na američkom tržištu pridobio je 850.000 pretplatnika u odnosu na očekivanja od 810.000, dok je ekspanzija došla sa međunarodnog tržišta gde je prikupljeno 4,45 miliona novih pretplatnika u odnosu na očekivanje od 3,69 miliona. Broj novih pretplatnika porastao je 49% u odnosu na isti period prošle godine.

Uprava očekuje u tekućeg kvartalu bolje rezultate od očekivanja analitičara: prihod od 3,27 milijardi naspram očekivanih 3,15 milijardi, i dobit po akciji od 41 centa naspram očekivanih 33 centa.

Očekuje se da će u periodu septembar-decembar kompanija dodati novih 6,3 miliona pretplatnika, dok će naredne godine u programski sadržaj uložiti 7-8 milijardi USD u odnosu na prethodnu najavu od sedam milijardi.

Akcije ove kompanije jučerašnje trgovanje su završile u plusu od 1,6% na 202,7 USD, da bi nakon objave rezultata skočile dodatnih 2%.

Izvor: GdeInvestirati/CNBC, Wisebroker
Previous Beogradska berza: Dominacija Alfa plama na berzi, istrgovano 4% akcija
Next Grad Užice nudi Ponikve Kinezima

You might also like

Kompanije 1Comments

Comtrade napravio softver za avio-kompaniju Ryanair

Comtrade, beogradska IT kompanija, napravila je za irskog niskotarifnog avio-prevoznika Ryanair softver za novi sistem planiranja putovanja, koji može da popuni četiri boinga 737 za jedan minut.

Kompanije 0 Comments

Etihad nastavlja dogovor o prodaji akcija kompanije NIKI

Realizacija dogovora Air Berlin i kompanije „Etihad Investment Company LLC“o prodaji akcija kompanije NIKI koja je u indirektnom vlasništvu Air Berlina, nastaviće se u naknadno dogovoreno vreme i na način koji je u

Turizam 0 Comments

Sporazum Air Serbia i Montenegro Airlines o kod-šer saradnji

Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia i nacionalni avio-prevoznik Crne Gore Montenegro Airlines zaključili su u četvrtak sporazum o kod-šer saradnji koji će omogućiti putnicima bolju povezanost na putovanjima između Evrope,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply