Grad Užice nudi Ponikve Kinezima

Grad Užice nudi Ponikve Kinezima

Na spisku zainteresovanih za užički Aerodrom Ponikve našle su se i kompanije iz Kine.

Kako piše beogradski list “Danas”, Užice su povodom Dana grada posetili predstavnici 23 kineske kompanije, među kojima je i jedna grupacija u čijem sastavu posluje avio-kompanija, čiji ukupni godišnji profit iznosi oko šest milijardi USD.

Kineski privrednici, koji su drugi put u Užicu, zainteresovani su za realizaciju zajedničkih projekata. Predlog projekta ulaganja u aerodrom Ponikve ponećemo u Peking, a stručnjaci će analizirati potrebno.

Ako se proceni da je projekat profitabilan vratićemo se i nastaviti razgovore, rekla je Linda Vong, predsednica grupacije Jihai, koja je predvodila kinesku delegaciju.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Netflix potukao očekivanja tržišta, akcije preskočile 200 dolara
Next Dinar ponovo ojačao, srednji kurs 119,22

You might also like

Kompanije 0 Comments

MAT: Štrajk u Fiatu smanjuje izvoz Srbije

Najveći problem u ovom trenutku u ekonomiji Srbije je štrajk u kragujevačkoj fabrici Fiat Chrysler automobili Srbija, jer zbog zaustavljene proizvodnje opada ukupan izvoz Srbije, rekao je ekonomista Stojan Stamenković.

Industrija 0 Comments

Veliki gubitak naterao predsedinka kompanije Toshiba da podnese ostavku

Predsednik kompanije Toshiba, Shigenori Shiga, podneo je ostavku samo nekoliko sati nakon što je kompanija bila prisiljena da odloži otkrivanje detalja o gubitku više od milijardu dolara.

Banke i finansije 0 Comments

Kineska banka do kraja godine dobija konačnu dozvolu za rad

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković očekuje da će, posle dobijanja preliminarne dozvole za rad, Kineska banka obaviti sve proceduralne poslove da bi krajem godine dobila konačnu dozvolu za rad i

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply