Poreska uprava u oktobru zatvorila 27 ugostiteljskih objekata

Poreska uprava u oktobru zatvorila 27 ugostiteljskih objekata

Zbog neizdavanja fiskalnih računa i rada na crno, inspektori terenske kontrole Poreske uprave naložili su privremeno zatvaranje 27 od 40 ugostiteljskih objekata (51,28 odsto) u kojima su izvršili kontrolu poslovanja u toku prvih deset dana oktobra 2017.

Kontrolisani su ugostiteljski objekti u Pančevu, Beogradu, Rumi, Novom Sadu, Kuli, Sremskoj Mitrovici, Negotinu, Prokuplju, Žitorađi, Ražnju, Pirotu i Vlasotincu – sa naglaskom kontrola na manifestaciji “Oplenačka berba grožđa”, održanoj u Topoli, saopštila je Poreska uprava.

Protiv odgovornih lica će biti pokrenut postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti.

Na manifestaciji “Oplenačka berba grožđa” su, kako se precizira, prilikom terenskih kontrola utvrđene nepravilnosti kod deset poreskih obveznika, kod kojih je pokrenut postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti i izrečena je mera privremene zabrane obavljanja delatnosti.

U pomenutim slučajevima utvrđene su nepravilnosti neevidentiranja celokupnog prometa preko fiskalnih kasa ili su zatečena angažovana lica bez regulisanog radnopravnog statusa (rad na crno).

Poreska uprava podseća da je od januara do kraja septembra, kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa izvršena kod 5.176 poreskih obveznika na teritoriji Republike, pri čemu je vršena i provera radnopravnog statusa angažovanih radnika.

U 1.942 objekta (37,52 odsto) utvrđene su nepravilnosti i podneti su zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti.

Mera privremene zabrane obavljanja delatnosti izrečena je u 1.578 objekata (30,49 procenata), navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/RTS
Previous Dinar jači 3,2 odsto nego pre godinu
Next Tri italijanska grada nude kuće za 1 evro, ali imaju i jedan uslov

You might also like

Kompanije 0 Comments

U Kini otkriveno naftno polje sa više od milijardu tona sirove nafte

Novo naftno polje s više od milijardu tona sirove nafte otkriveno je u Kini, javlja kineska zvanična novinska agencija Xinhua.

Kompanije 0 Comments

Od srede niže cene gasa za javno snabdevanje

Cene gasa za javno snabdevanje biće smanjenen u proseku za 4,06 odsto počev od srede, 1. juna 2016. godine, za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje a snabdevač

Kompanije 0 Comments

Početak rada Yazaki fabrike u Šapcu od juna

Završetak izgradnje fabrike japanskog proizvođača kablova za automobilsku industriju Yazaki u Šapcu, u kojoj je već zaposleno 300 radnika, očekuje se u toku maja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply