IT kompanija Lanako otvara Razvojni centar u Zrenjaninu

IT kompanija Lanako otvara Razvojni centar u Zrenjaninu

Kompanija Lanako – Informacione tehnologije iz Banja Luke otvoriće Razvojni centar u Zrenjaninu, dogovorili su ta kompanija, Grad Zrenjanin i Tehnički fakultet Mihajlo Pupin, prenosi sajt Grada Zrenjanina.

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji postavljene su osnove da se na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu, u okviru akreditovanih studijskih programa, školuju stručni kadrovi za potrebe kompanije Lanako, kao i da se unapređuje istraživanje od strane fakulteta za potrebe razvoja softverskih rešenja i proizvoda za domaće i strano tržište. Takođe, definisane su i aktivnosti u vezi sa dokvalifikacijom i prekvalifikacijom kadrova za razvoj i testiranje softvera.

– Radi se o firmi koja ima proizvod, to je nešto što je najvažnije, i to uvek ističemo, da su nam potrebni finalni proizvodi. Ova firma dugo i uspešno posluje, ima softverske proizvode čiji plasman na tržištu joj omogućuje da održava te programe i da ima dovoljno prostora za razvoj softvera u javnom sektoru i u Srbiji, jer to zaista uspešno rade u Republici Srpskoj – istakao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

Direktor kompanije Lanako Nebojša Ninić rekao je da je saradnja između kompanije i grada Zrenjanina inicirana i uspostavljena zahvaljujući Dragoljubu Krneti, menadžeru sektora za razvoj softvera u Lanaku, koji je studije završio upravo na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin.

– Lanako inače postoji već 27 godina, imamo više od 300 zaposlenih, radimo isključivo svoje proizvode, za globalno tržište, za javni i privatni sektor, a naš softver imaju i neke velike privatne kompanije, ali i vlade u regionu – kaže Ninić i dodaje da je cilj da postanu najveća IT kompanija i u Srbiji.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Ukrajina zabranila novčanice s motivima Krima
Next Počela izgradnja 30 stanova za izbeglice u Golubincima

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Agrokor rasprodaje nekretnine po Srbiji

Hrvatski Agrokor ne sme da prodaje vlasništvo nad firmama u Srbiji, ali ovih dana rasprodaje poslovni prostor i imovinu u našoj zemlji.

Kompanije 0 Comments

Smederevska Palanka: Počeo štrajk u Fabrici šinskih vozila Goša

Radnici Fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci, kako је i najavlјеnо, jutros su započeli generalni štrajk, prenosi regionalni portal Podunavlje.info.

Kompanije 0 Comments

Societe Generale ostvarila značajan rast profita u prvoj polovini 2018.

Societe Generale banka Srbija ostvarila je značajan rast profita pre oporezivanja u prvoj polovini 2018. godine (H1) od 5,3 milijardi dinara (45,1 miliona evra), za čak 86 odsto više u odnosu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply