IT kompanija Lanako otvara Razvojni centar u Zrenjaninu

IT kompanija Lanako otvara Razvojni centar u Zrenjaninu

Kompanija Lanako – Informacione tehnologije iz Banja Luke otvoriće Razvojni centar u Zrenjaninu, dogovorili su ta kompanija, Grad Zrenjanin i Tehnički fakultet Mihajlo Pupin, prenosi sajt Grada Zrenjanina.

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji postavljene su osnove da se na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu, u okviru akreditovanih studijskih programa, školuju stručni kadrovi za potrebe kompanije Lanako, kao i da se unapređuje istraživanje od strane fakulteta za potrebe razvoja softverskih rešenja i proizvoda za domaće i strano tržište. Takođe, definisane su i aktivnosti u vezi sa dokvalifikacijom i prekvalifikacijom kadrova za razvoj i testiranje softvera.

– Radi se o firmi koja ima proizvod, to je nešto što je najvažnije, i to uvek ističemo, da su nam potrebni finalni proizvodi. Ova firma dugo i uspešno posluje, ima softverske proizvode čiji plasman na tržištu joj omogućuje da održava te programe i da ima dovoljno prostora za razvoj softvera u javnom sektoru i u Srbiji, jer to zaista uspešno rade u Republici Srpskoj – istakao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

Direktor kompanije Lanako Nebojša Ninić rekao je da je saradnja između kompanije i grada Zrenjanina inicirana i uspostavljena zahvaljujući Dragoljubu Krneti, menadžeru sektora za razvoj softvera u Lanaku, koji je studije završio upravo na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin.

– Lanako inače postoji već 27 godina, imamo više od 300 zaposlenih, radimo isključivo svoje proizvode, za globalno tržište, za javni i privatni sektor, a naš softver imaju i neke velike privatne kompanije, ali i vlade u regionu – kaže Ninić i dodaje da je cilj da postanu najveća IT kompanija i u Srbiji.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Ukrajina zabranila novčanice s motivima Krima
Next Počela izgradnja 30 stanova za izbeglice u Golubincima

You might also like

Alibaba: Odobren petogodišnji kredit vredan 3 milijarde dolara

Kineka kompanija navodi da je kredit namenjen za opšte korporativne potrebe, a analitičari procenjuju da će biti iskorišćen za širenje i moguće akvizicije.

Kompanije 1Comments

Alibaba Group ulaže u eSports 150 milona dolara

Alibaba Group je marta ove godine najavio prodor u eSports sa turnirima vrednim oko 3,7 miliona dolara, a pre dva dana je potpisan ugovor o “ekskluzivnom strateškom partnerstvu”, čime je preduzet drugi korak

Kompanije 0 Comments

Kina: Počela prodaja polisa za osiguranje od potresa

U Kini je 1.jula počela prodaja polisa za osiguranje od potresa snage 4,7 stepeni i jače.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply