IT kompanija Lanako otvara Razvojni centar u Zrenjaninu

IT kompanija Lanako otvara Razvojni centar u Zrenjaninu

Kompanija Lanako – Informacione tehnologije iz Banja Luke otvoriće Razvojni centar u Zrenjaninu, dogovorili su ta kompanija, Grad Zrenjanin i Tehnički fakultet Mihajlo Pupin, prenosi sajt Grada Zrenjanina.

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji postavljene su osnove da se na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu, u okviru akreditovanih studijskih programa, školuju stručni kadrovi za potrebe kompanije Lanako, kao i da se unapređuje istraživanje od strane fakulteta za potrebe razvoja softverskih rešenja i proizvoda za domaće i strano tržište. Takođe, definisane su i aktivnosti u vezi sa dokvalifikacijom i prekvalifikacijom kadrova za razvoj i testiranje softvera.

– Radi se o firmi koja ima proizvod, to je nešto što je najvažnije, i to uvek ističemo, da su nam potrebni finalni proizvodi. Ova firma dugo i uspešno posluje, ima softverske proizvode čiji plasman na tržištu joj omogućuje da održava te programe i da ima dovoljno prostora za razvoj softvera u javnom sektoru i u Srbiji, jer to zaista uspešno rade u Republici Srpskoj – istakao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

Direktor kompanije Lanako Nebojša Ninić rekao je da je saradnja između kompanije i grada Zrenjanina inicirana i uspostavljena zahvaljujući Dragoljubu Krneti, menadžeru sektora za razvoj softvera u Lanaku, koji je studije završio upravo na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin.

– Lanako inače postoji već 27 godina, imamo više od 300 zaposlenih, radimo isključivo svoje proizvode, za globalno tržište, za javni i privatni sektor, a naš softver imaju i neke velike privatne kompanije, ali i vlade u regionu – kaže Ninić i dodaje da je cilj da postanu najveća IT kompanija i u Srbiji.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Ukrajina zabranila novčanice s motivima Krima
Next Počela izgradnja 30 stanova za izbeglice u Golubincima

You might also like

Kompanije 0 Comments

Pošta Srbije zaradila 1,59 milijardi dinara

U prvih šest meseci Pošta Srbije je imala neto dobit od 1,59 milijardi dinara.

Kompanije 0 Comments

George Clooney prodao kompaniju za proizvodnju tekile za milijardu dolara

Holivudska zvezda George Clooney prodao je Diageu kompaniju za proizvodnju tekile Casamigos kojoj je bio suosnivač po ceni od milijardu američkih dolara.

Trgovina 0 Comments

Top 6 najboljih trgovačkih centara u Evropi

Međunarodno veće trgovačkih centara (ICSC) odabralo je šest trgovačkih centara kao pobednike u sklopu prestižnih Nagrada za evropske trgovačke centre za 2016. godinu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply