IT kompanija Lanako otvara Razvojni centar u Zrenjaninu

IT kompanija Lanako otvara Razvojni centar u Zrenjaninu

Kompanija Lanako – Informacione tehnologije iz Banja Luke otvoriće Razvojni centar u Zrenjaninu, dogovorili su ta kompanija, Grad Zrenjanin i Tehnički fakultet Mihajlo Pupin, prenosi sajt Grada Zrenjanina.

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji postavljene su osnove da se na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu, u okviru akreditovanih studijskih programa, školuju stručni kadrovi za potrebe kompanije Lanako, kao i da se unapređuje istraživanje od strane fakulteta za potrebe razvoja softverskih rešenja i proizvoda za domaće i strano tržište. Takođe, definisane su i aktivnosti u vezi sa dokvalifikacijom i prekvalifikacijom kadrova za razvoj i testiranje softvera.

– Radi se o firmi koja ima proizvod, to je nešto što je najvažnije, i to uvek ističemo, da su nam potrebni finalni proizvodi. Ova firma dugo i uspešno posluje, ima softverske proizvode čiji plasman na tržištu joj omogućuje da održava te programe i da ima dovoljno prostora za razvoj softvera u javnom sektoru i u Srbiji, jer to zaista uspešno rade u Republici Srpskoj – istakao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

Direktor kompanije Lanako Nebojša Ninić rekao je da je saradnja između kompanije i grada Zrenjanina inicirana i uspostavljena zahvaljujući Dragoljubu Krneti, menadžeru sektora za razvoj softvera u Lanaku, koji je studije završio upravo na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin.

– Lanako inače postoji već 27 godina, imamo više od 300 zaposlenih, radimo isključivo svoje proizvode, za globalno tržište, za javni i privatni sektor, a naš softver imaju i neke velike privatne kompanije, ali i vlade u regionu – kaže Ninić i dodaje da je cilj da postanu najveća IT kompanija i u Srbiji.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Ukrajina zabranila novčanice s motivima Krima
Next Počela izgradnja 30 stanova za izbeglice u Golubincima

You might also like

Kompanije 0 Comments

H&M: Pad kvartalnog profita za 20 odsto, akcije oslabile 5 odsto

Drugi po veličini svetski proizvođač odeće, švedski H&M, zabeležio je pad profita od 20 odsto u proteklom kvartalu, nakon što su letnji diskonti ugrozili profitnu marginu.

Najvažnije vesti 0 Comments

Početna cena Galenike – 1 evro

Zainteresovanim kupcima Galenika će biti ponuđena po početnoj ceni od jednog evra, ali će budući vlasnik morati da plati još 25 miliona evra na ime postojećih bankarskih dugova kompanije.

Kompanije 0 Comments

Iran Air uskoro uvodi avioliniju od Teherana do Beograda

Iranska aviokompanija Iran Air planira da uvede direktnu liniju između Teherana i Beograda već od zimske sezone.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply