IKEA: U poslovnoj 2017. ostvaren promet od 34,1 mlrd EUR

IKEA: U poslovnoj 2017. ostvaren promet od 34,1 mlrd EUR

IKEA Grupa ostvarila je tokom poslovne 2017. godine ukupni prihod u vrednosti od 34,1 mlrd EUR, saopštila je ta kompanija i navela da je ostvarena prodaja veća od prošlogodišnje za 3,8%.

Tokom navedene poslovne godine, 149.000 zaposlenih u IKEA ugostilo je 817 miliona posetilaca u robnim kućama IKEA Grupe, a ostvareno je i više od 2,1 milijarde poseta na internet stranici IKEA.com.

– Iskoristićemo stabilnu finansijsku situaciju i usmeriti se na još bolje i potpunije ispunjavanje potreba naših potrošača. Tokom prvih mesec dana na poziciji izvršnog direktora posećivao sam naše robne kuće u nekoliko zemalja, slušao i učio od naših zaposlenih i potrošača. Sada sam još uvereniji da smo na dobrom putu da postanemo potpuno dostupni da u potpunosti odgovorimo na potrebe našim potrošačima – istakao je Jesper Brodin, koji je 1. septembra 2017. godine postao predsednik i izvršni direktor IKEA Grupe.

IKEA Grupa, najveći maloprodajni lanac u sklopu IKEA franšize, je vlasnik i upravlja sa 355 IKEA robnih kuća u 29 zemalja.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Produktna berza: Rast cene kukuruza uticaće na rast cena ostalih žitarica
Next Ana Brnabić: Plate veće za 10 odsto, a penzije za 5 odsto

You might also like

Industrija 2 Comments

Sertić: Sa HBIS-om ćemo raditi proizvode višeg stepena obrade

Prema rečima ministra privrede Željka Sertića kineska kompanija će uvesti novu filozofiju poslovanja u Železaru iz Smedereva.

Najvažnije vesti 0 Comments

Tajni pregovori i istrage u slučaju Železare Smederevo

Železara u Smederevu bila je tema tajnih pregovora u Briselu, održanih početkom decembra, na kojima su učestvovali predstavnici Vlade Republike Srbije i Evropske komisije.

Industrija 0 Comments

British American Tobacco kupovao akcije za 109 evra umesto za 1.000 dinara

Više od tri godine manjinski akcionari duvanske kompanije British American Tobacco u Vranju, traže da im menadžment isplati profit za njihove akcije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply