IKEA: U poslovnoj 2017. ostvaren promet od 34,1 mlrd EUR

IKEA: U poslovnoj 2017. ostvaren promet od 34,1 mlrd EUR

IKEA Grupa ostvarila je tokom poslovne 2017. godine ukupni prihod u vrednosti od 34,1 mlrd EUR, saopštila je ta kompanija i navela da je ostvarena prodaja veća od prošlogodišnje za 3,8%.

Tokom navedene poslovne godine, 149.000 zaposlenih u IKEA ugostilo je 817 miliona posetilaca u robnim kućama IKEA Grupe, a ostvareno je i više od 2,1 milijarde poseta na internet stranici IKEA.com.

– Iskoristićemo stabilnu finansijsku situaciju i usmeriti se na još bolje i potpunije ispunjavanje potreba naših potrošača. Tokom prvih mesec dana na poziciji izvršnog direktora posećivao sam naše robne kuće u nekoliko zemalja, slušao i učio od naših zaposlenih i potrošača. Sada sam još uvereniji da smo na dobrom putu da postanemo potpuno dostupni da u potpunosti odgovorimo na potrebe našim potrošačima – istakao je Jesper Brodin, koji je 1. septembra 2017. godine postao predsednik i izvršni direktor IKEA Grupe.

IKEA Grupa, najveći maloprodajni lanac u sklopu IKEA franšize, je vlasnik i upravlja sa 355 IKEA robnih kuća u 29 zemalja.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Produktna berza: Rast cene kukuruza uticaće na rast cena ostalih žitarica
Next Ana Brnabić: Plate veće za 10 odsto, a penzije za 5 odsto

You might also like

Kompanije 0 Comments

„Dunav osiguranje“ isplatilo dividendu akcionarima

„Dunav osiguranje“ danas je isplatilo dividendu akcionarima po osnovu dobiti utvrđene u godišnjim finansijskim izveštajima kompanije za 2016. godinu.

Kompanije 0 Comments

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila preuzimanje Galenike

Kompanija Aelius iz Luksemburga postaće novi vlasnik Galenike ne samo zato što je ispunila uslove iz tendera, već i zato što je Komisija za zaštitu konkurencije dala zeleno svetlo na

Najvažnije vesti 0 Comments

Indijski Tafe zainteresovan za IMT

Indijska grupa Tafe je zainteresovana za strateško partnerstvo ili kupovinu IMT-a u stečaju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply