Ana Brnabić: Plate veće za 10 odsto, a penzije za 5 odsto

Ana Brnabić: Plate veće za 10 odsto, a penzije za 5 odsto

U 2018. godini plate zaposlenima u javnom sektoru – prosveti, zdravstvu, socijalnoj zaštiti, sudstvu, kulturi, policiji i vojsci biće povećane za 10 odsto.

Zaposleni u ministarstvima i administraciji dobiće povišicu od 5 odsto, saopštila je premijerka Ana Brnabić.

Penzionere od januara očekuje povišica od 5 odsto, ali će u narednih mesec dana dobiti i jednokratnu pomoć od 5.000 dinara.

Premijerka kaže da bi vlada volela da je svima mogla da obezbedi još veće plate i penzije, ali su povišice određene u skladu sa mogućnostima.

Zvaničnom objavom procenata povišice plata i penzija Vlada Srbije je kruševačkom Narodnom muzeju obeležila 100 dana rada. Najavljeno je da će vlada nastaviti sa fiskalnom konolidacijom, a u toj oblasti su, kako je ocenila premijerka Brnabić,već postignuti  impresivni rezultati.

Upravo zahvaljujući tim merama uštede omogućene su i veće plate i penzije, zadovoljna je premijerka.

Izvor: GdeInvestirati/BizLife
Previous IKEA: U poslovnoj 2017. ostvaren promet od 34,1 mlrd EUR
Next Švedskoj nedostaje skoro 80.000 radnika

You might also like

Društvo 0 Comments

Prosečna plata u Srbiji u avgustu 47.220 dinara

Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u avgustu ove godine iznosila je 47.220 dinara i nominalno je 1,8 odsto manja nego u julu, a realno za dva odsto, saopštio je

Društvo 0 Comments

Evropska Unija preti Velikoj Britaniji

Ukoliko Britanija napusti EU, bez da osigura pun pristup jedinstvenom tržištu, banke će verovatno prebaciti deo poslovanja u ostale zemlje evropskog bloka.

Društvo 0 Comments

Bugarska: Stopa nezaposlenosti 5,9 odsto

Stopa nezaposlenosti u Bugarskoj u junu je smanjena na 5,9 odsto, dok je u istom mesecu prošle godine iznosila 7,8 odsto, podaci su evropske statističke službe Evrostat.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply