Erdogan obećao Srbiji jeftine kredite preko Exim banke

Erdogan obećao Srbiji jeftine kredite preko Exim banke

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, kaže da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tokom posete Srbiji rekao da turska Exim banka može da daje kredite po kamatnoj stopi od 1,6%, što bi ubrzalo saobraćajne i infrastrukturne projekte.

Predsednici Turske i Srbije, Erdogan i Aleksandar Vučić, govorili su o autoputu Beograd-Sarajevo, odnosno Požega-Boljare.

On je dodao da je visoka kamatna stopa Exim banke bila jedan od glavnih razloga što ovi infrastrukturni projekti nisu realizovani.

Exim banka je tražila kamatne stope od 6,5% pa, 4,8% sa popustom, ali je to za nas bilo potpuno neprihvatljivo. Sada je Erdogan rekao da Exim banka može da daje kredite po kamatnoj stopi od 1,6%.

Videćemo da li će biti tako ili nešto više, rekao je on.

Izvor: GdeInvestirati/Ekapija
Previous Devizne rezerve NBS-a na kraju septembra 10,6 mlrd evra
Next Beko i dalje razmišlja o otvaranju fabrike u Srbiji

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

NBS zadržala referentnu kamatnu stopu na nepromenjenom nivou

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu zadrži na postojećem nivou od 4 odsto, saopštila je Centralna banka.

Kompanije 0 Comments

Zoran Drakulić: Poreskim rasterećenjem poslodavaca do većeg minimalca

Predsednik Kluba „Privrednik” Zoran Drakulić kaže da je uslov da poslodavci prihvate povećanje minimalca bilo poresko rasterećenje.

Kompanije 0 Comments

Potpis na koncesiju Aerodroma u martu 2018. godine

Na jesen će se znati ko će biti koncesionar Aerodroma “Nikola Tesla” (AERO), i to bi ugovorima trebalo da se zaokruži do marta 2018, rekla je potpredsednica vlade i ministarka

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply