Erdogan obećao Srbiji jeftine kredite preko Exim banke

Erdogan obećao Srbiji jeftine kredite preko Exim banke

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, kaže da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tokom posete Srbiji rekao da turska Exim banka može da daje kredite po kamatnoj stopi od 1,6%, što bi ubrzalo saobraćajne i infrastrukturne projekte.

Predsednici Turske i Srbije, Erdogan i Aleksandar Vučić, govorili su o autoputu Beograd-Sarajevo, odnosno Požega-Boljare.

On je dodao da je visoka kamatna stopa Exim banke bila jedan od glavnih razloga što ovi infrastrukturni projekti nisu realizovani.

Exim banka je tražila kamatne stope od 6,5% pa, 4,8% sa popustom, ali je to za nas bilo potpuno neprihvatljivo. Sada je Erdogan rekao da Exim banka može da daje kredite po kamatnoj stopi od 1,6%.

Videćemo da li će biti tako ili nešto više, rekao je on.

Izvor: GdeInvestirati/Ekapija
Previous Devizne rezerve NBS-a na kraju septembra 10,6 mlrd evra
Next Beko i dalje razmišlja o otvaranju fabrike u Srbiji

You might also like

Kompanije 0 Comments

Sojaprotein objavio gubitak od 98,9 miliona RSD

Sojaprotein (SJPT), domaći proizvođač proizvoda na bazi soje, objavila je nekonsolidovani neto gubitak za prvih devet meseci tekuće godine od 98,9 miliona RSD, naspram već loših 13,8 miliona RSD neto

Transport 0 Comments

Lockheed Martin Danskoj isporučuje avione vredne 3 milijardi dolara

Nova će flota biti u potpunosti spremna do 2027., a finansiranje će biti dovršeno 2026. godine. Ukupni će se troškovi kupovine i održavanja popeti na otprilike 8 milijardi dolara.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

U Rusiji će naredne godine opasti prerada nafte za 2,5 odsto

Zamenik ministra za energetiku Kiril Molodtsov saopštio je danas da plan ruskih proizvođača sirove nafte predviđa smanjenje prerade u rafinerijama za 2,5 odsto u 2017. godini, na 270 miliona tona.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply