Erdogan obećao Srbiji jeftine kredite preko Exim banke

Erdogan obećao Srbiji jeftine kredite preko Exim banke

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, kaže da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tokom posete Srbiji rekao da turska Exim banka može da daje kredite po kamatnoj stopi od 1,6%, što bi ubrzalo saobraćajne i infrastrukturne projekte.

Predsednici Turske i Srbije, Erdogan i Aleksandar Vučić, govorili su o autoputu Beograd-Sarajevo, odnosno Požega-Boljare.

On je dodao da je visoka kamatna stopa Exim banke bila jedan od glavnih razloga što ovi infrastrukturni projekti nisu realizovani.

Exim banka je tražila kamatne stope od 6,5% pa, 4,8% sa popustom, ali je to za nas bilo potpuno neprihvatljivo. Sada je Erdogan rekao da Exim banka može da daje kredite po kamatnoj stopi od 1,6%.

Videćemo da li će biti tako ili nešto više, rekao je on.

Izvor: GdeInvestirati/Ekapija
Previous Devizne rezerve NBS-a na kraju septembra 10,6 mlrd evra
Next Beko i dalje razmišlja o otvaranju fabrike u Srbiji

You might also like

Kompanije 0 Comments

Morgan Stanley: Rast profitabilnosti, akcije skočile 3 odsto

Investiciona kompanija Morgan Stanley objavila je rezultate poslovanja za drugi kvartal tekuće godine, koji su prilično prevazišli očekivanja investitora.

Kompanije 0 Comments

Prodaje se „balkanska Alibaba“

Kompanija za internet trgovinu, Abrakadabra ili kako su je prošle godine u vreme pokretanja zvali „balkanska Alibaba“, je ponuđena na prodaju.

Saobraćaj 0 Comments

Tesla Motors: Počela prodaja električnih automobila

U pokušaju da električni automobili budu dostupni većem broju ljudi, kompanija Tesla počela je prodaju sedan “Model S” automobila po nižoj ceni od prethodog modela, saopšteno je iz te kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply