Turska se uključuje u izgradnju puta Beograd-Sarajevo

Turska se uključuje u izgradnju puta Beograd-Sarajevo

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se Turska uključuje u izgradnju projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo, saopšteno je iz kabineta ministarke.

Tokom dvodnevne posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, koja je počela juče, Mihajlovićeva i ministar saobraćaja, pomorstva i komunikacija Turske, Ahmet Arslan, će potpisati pismo o namerama za jačanje i proširenje saradnje u oblasti saobraćaja i infrastrukture. Trasa tog auto-puta kroz Srbiju će se nastaviti na postojeću trasu Koridora 11, na deonicu od Preljine do Požege, dužine 31 kilometar, a od Požege preostaje da se izgradi 60 kilometara auto-puta, preko Užica do Kotromana, na granici s BIH, odnosno Republikom Srpskom. Po prvim procenama, izgradnja tog dela auto-puta bi koštala 830 miliona EUR, rekla je ministarka.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Šteta od suše u Srbiji 1 mlrd evra
Next Imovina Agrokora manja za skoro 3 mlrd evra

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Blokada i zatvaranje luke Novi Sad ako izgubi sudski spor

Luka Novi Sad je saopštila da preti opasnost da ostane bez milion i po evra zbog tužbe koja se vodi za posao iz 1996.

Kompanije 0 Comments

Ford planira izgradnju dve fabrike u Meksiku

Američka automobilska kompanija Ford izgradiće dve nove fabrike u Meksiku, objavio je čelnik Fordovog ogranka, uprkos prošlomesečnoj objavi o odustajanju od postrojenja u regiji San Luis Potosi.

Samsung prodao 90 miliona telefona u četvrtom tromesečju 2016. godine

Tokom perioda oktobar-decembar prošle godine kompanija Samsung uspela je da proda 90 miliona telefona i osam miliona tableta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply