Standard & Poor’s: Kreditni rejting Crne Gore sada stabilan

Standard & Poor’s: Kreditni rejting Crne Gore sada stabilan

Agencija za kreditni rejting Standard & Poor’s objavila je novi izveštaj za Crnu Goru kojim je promenila izgled rejtinga iz “negativnog” u “stabilan”, uz očuvanje ocene B+/B, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Pojašnjavaju da je promena za Crnu Goru rezultat dobro balansiranih mera na prihodnoj i rashodnoj strani budžeta, čija će odlučna i dosledna primena usloviti ubrzani proces smanjenja deficita i nivoa javnog duga od 2020. godine.

“Stručnjaci navedene institucije procenjuju da će crnogorska ekonomija u narednom periodu rasti po stabilnim stopama, uz potencijal da se nivo projektovanih stopa premaši zahvaljujući investicijama. Uspešna i istrajna implementacija mera fiskalne konsolidacije u srednjem roku, kako se navodi, preduslov je očuvanja rejtinga naše zemlje u narednom periodu, dok bi jačanje otpornosti na eksterne šokove vodilo povećanju ocene kreditnog rejtinga”, navode iz Ministarstva finansija.

Izvor: Gde Investirati/SEEbiz
Previous Vikendice po Srbiji već za nekoliko hiljada evra
Next Srbija dobija digitalni sistem za automatsku overu zdravstvenih kartica

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Prvi pad inflacije u SAD za godinu dana

Potrošačke cene u SAD su u martu pale po najvećoj stopi za više od dve godine, zbog novog pada cena benzina, saopštilo je danas američko Ministarstvo rada.

Makroekonomija 0 Comments

Globalni dug dostigao 215.000 milijardi dolara u 2016. godini

Istraživanje Instituta za međunarodne finansije (IIF) pokazuje da je globalni dug u prošloj godini bio više nego tri puta veći od svetskog BDP-a i iznosio je ukupno 215.000 milijardi dolara.

Svetske berze 0 Comments

MMF: Smanjena prognoza rasta za Veliku Britaniju i SAD

Prema proceni Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Velika Britanija i SAD imaće manji privredni rast ove godine nego što je ranije predviđeno.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply