Standard & Poor’s: Kreditni rejting Crne Gore sada stabilan

Standard & Poor’s: Kreditni rejting Crne Gore sada stabilan

Agencija za kreditni rejting Standard & Poor’s objavila je novi izveštaj za Crnu Goru kojim je promenila izgled rejtinga iz “negativnog” u “stabilan”, uz očuvanje ocene B+/B, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Pojašnjavaju da je promena za Crnu Goru rezultat dobro balansiranih mera na prihodnoj i rashodnoj strani budžeta, čija će odlučna i dosledna primena usloviti ubrzani proces smanjenja deficita i nivoa javnog duga od 2020. godine.

“Stručnjaci navedene institucije procenjuju da će crnogorska ekonomija u narednom periodu rasti po stabilnim stopama, uz potencijal da se nivo projektovanih stopa premaši zahvaljujući investicijama. Uspešna i istrajna implementacija mera fiskalne konsolidacije u srednjem roku, kako se navodi, preduslov je očuvanja rejtinga naše zemlje u narednom periodu, dok bi jačanje otpornosti na eksterne šokove vodilo povećanju ocene kreditnog rejtinga”, navode iz Ministarstva finansija.

Izvor: Gde Investirati/SEEbiz
Previous Vikendice po Srbiji već za nekoliko hiljada evra
Next Srbija dobija digitalni sistem za automatsku overu zdravstvenih kartica

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Privreda Grčke beleži skroman rast u kvartalu april-jun 2015.

Privreda Grčke porasla je za 0,2 odsto u kvartalu april-jun 2015. u odnosu na prethodno tromesečje, uprkos malom padu potrošnje stanovništva i izvoza. 

Makroekonomija 0 Comments

Udvostručeno kreditiranje kineskih banaka zabrinulo analitičare

U januaru su kineske banke povećale kreditiranje, uprkos naporima centralne banke da suzbije rizike koji potiču od višegodišnjeg eksplozivnog narastanja duga.

Makroekonomija 0 Comments

Erdogan: Visoke kamatne stope su sredstvo izrabljivanja

Predsednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da su visoke kamatne stope sredstvo ekonomske eksploatacije, a ne samo alat za profit.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply