Standard & Poor’s: Kreditni rejting Crne Gore sada stabilan

Standard & Poor’s: Kreditni rejting Crne Gore sada stabilan

Agencija za kreditni rejting Standard & Poor’s objavila je novi izveštaj za Crnu Goru kojim je promenila izgled rejtinga iz “negativnog” u “stabilan”, uz očuvanje ocene B+/B, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Pojašnjavaju da je promena za Crnu Goru rezultat dobro balansiranih mera na prihodnoj i rashodnoj strani budžeta, čija će odlučna i dosledna primena usloviti ubrzani proces smanjenja deficita i nivoa javnog duga od 2020. godine.

“Stručnjaci navedene institucije procenjuju da će crnogorska ekonomija u narednom periodu rasti po stabilnim stopama, uz potencijal da se nivo projektovanih stopa premaši zahvaljujući investicijama. Uspešna i istrajna implementacija mera fiskalne konsolidacije u srednjem roku, kako se navodi, preduslov je očuvanja rejtinga naše zemlje u narednom periodu, dok bi jačanje otpornosti na eksterne šokove vodilo povećanju ocene kreditnog rejtinga”, navode iz Ministarstva finansija.

Izvor: Gde Investirati/SEEbiz
Previous Vikendice po Srbiji već za nekoliko hiljada evra
Next Srbija dobija digitalni sistem za automatsku overu zdravstvenih kartica

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Rast izvoza u poslednjih osam meseci

Srbija je od januara do avgusta 2017. godine izvezla robu u vrednosti 9,89 milijardi evra, ili za 13,4 odsto više nego u istom periodu prošle godine, objavio je Republički zavod

Makroekonomija 0 Comments

Udruženje banaka Srbije: Ukupni krediti manji 0,9 odsto u odnosu na decembar

Ukupni krediti privrede, preduzetnika i stanovništva u Srbiji na kraju januara ove godine iznosili su oko 2.156 milijardi dinara, što je 0,9 odsto manje nego na kraju decembra 2016. godine,

Najvažnije vesti 0 Comments

Svetska banka objavila listu rasta bogatstva, ali bez Srbije

Svetska banka objavila je izveštaj Promene bogatstva nacija na kojoj je po bogatstvu po glavi stanovnika rangirano 140 zemalja sveta, ali ne i Srbija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply