Standard & Poor’s: Kreditni rejting Crne Gore sada stabilan

Standard & Poor’s: Kreditni rejting Crne Gore sada stabilan

Agencija za kreditni rejting Standard & Poor’s objavila je novi izveštaj za Crnu Goru kojim je promenila izgled rejtinga iz “negativnog” u “stabilan”, uz očuvanje ocene B+/B, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Pojašnjavaju da je promena za Crnu Goru rezultat dobro balansiranih mera na prihodnoj i rashodnoj strani budžeta, čija će odlučna i dosledna primena usloviti ubrzani proces smanjenja deficita i nivoa javnog duga od 2020. godine.

“Stručnjaci navedene institucije procenjuju da će crnogorska ekonomija u narednom periodu rasti po stabilnim stopama, uz potencijal da se nivo projektovanih stopa premaši zahvaljujući investicijama. Uspešna i istrajna implementacija mera fiskalne konsolidacije u srednjem roku, kako se navodi, preduslov je očuvanja rejtinga naše zemlje u narednom periodu, dok bi jačanje otpornosti na eksterne šokove vodilo povećanju ocene kreditnog rejtinga”, navode iz Ministarstva finansija.

Izvor: Gde Investirati/SEEbiz
Previous Vikendice po Srbiji već za nekoliko hiljada evra
Next Srbija dobija digitalni sistem za automatsku overu zdravstvenih kartica

You might also like

Tema dana 0 Comments

Tabaković: Inflacija u Srbiji u granicama novog cilja, rast BDP-a 3 odsto u ovoj godini

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da je bazna međugodišnja inflacija u Srbiji dva odsto, što je u granicama novog cilja koji je tri odsto sa odstupanjem

Tema dana 0 Comments

NBS zadržala referentnu kamatu na postojećem nivou

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu zadrži na postojećem nivou od 4,25 odsto, saopštila je centralna banka.

Makroekonomija 0 Comments

Smena u 10 najvećih ekonomija sveta

Najnaseljenija američka savezna država, Kalifornija, pretekla je Francusku kao šesta najveća ekonomija na svetu, zahvaljujući snažnom privrednom rastu i jačanju američkog dolara prema drugim valutama.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply