Vikendice po Srbiji već za nekoliko hiljada evra

Vikendice po Srbiji već za nekoliko hiljada evra

Vikendice po Srbiji nikad nisu bile jeftinije. Ponuda vikendica je velika, a kuća sa okućnicom u mirnom mestu može da se nađe i za samo par hiljada evra.

Nekada su vlasnici vikendica odbijali da prodaju vikendice na obroncima Fruške gore, kraj Dunava, Save, Tise, Velike Morave, verovatno zbog manje potražnje. Šta god da ih je sada podstaklo da promene mišljenje, činjenica je da je ponuda nikad bogatija, a cene nikad niže.

Okolina Beograda 

Nekada je vikendica nedaleko od Beograda bila prestiž, a danas su njihove cene prilično pale. Svoj kutak možete pazariti i za 20.000 hiljada evra. . Najpopularnija mesta za vikendice oko Beograda su Avala i Lipovica, pa najviše Beograđana nastoji da u blizini Lipovačke šume, idealnom mestu za roštiljanje, sebi odvoji prostor. Ako vam se ta ideja dopada, možete da razmisle i o vikendici na Avali ili ste možda zainteresovani za Grocku, gde se smatra da ima oko 8.000 vikendica.

U Lipovici u proseku, kvadratni metar kuće košta 510 evra, dok kod Lipovačke šume cena pada za oko 50 evra. To znači da za, veliku vikend kuću od 100 kvadrata, treba da izdvojite manje od 50.000 evra, koliko vam treba za garsonjeru u centru Beograda. A budući da je reč o vikendici, možete tražiti i one manje kvadrature. U Grockoj je prosečna cena kvadrata 430 evra, a u Ritopeku oko 500 evra. Na Kosmaju koji je izuzetno popularan i gde lako možete kupiti ili prodati vikendicu, jer interesovanja ima, kvadrat u proseku košta 350 evra, a slično je i na Avali.

Kad prosečna cena nije jedini reper? 

Prosečnu cenu je najbolje uzimati kao reper ako kupujete vikendicu pored Beograda jer je to tržište najživlje. Kako zalazite po unutrašnjosti, druge stvari uzimaju primat. Razlike u ceni kvadrata mogu biti velike, a to je mahom zbog stanja objekta, a manje zbog sama kvadrature. U unutrašnjosti ima dosta primera da su se vlasnici davno odselili i samo žele da se reše vikendice i što pre. Tada cene padaju i na 200 i manje evra po kvadratu.

Novi Bečej – kuće već za 3.500 evra 

Vlasnici starih kuća u selima Banata odustaju od njih i prodaju ih po zaista niskoj ceni. Primera radi u Banatu može da se nađe petosobna nekretnina po simboličnoj ceni od tek 3.500 evra. Realno je da za taj isti novac možete kupiti polovan auto ili ga potrošiti na malo skuplje porodično letovanje, ali nekretnina vam ostaje.

Lokacija idealna za pecaroše i zaljubljenike u Tisu je okolina Novog Bečeja. U okolini Novog Bečeja, trenutno je na prodaju vikendica od 5.000 evra. Vlasnik je naglasio da je prodaja hitna, kao i da cena nije fiksna, što znači da vaše pregovaračke veštine mogu da vam obezbede i popust na početnu cenu. Najskuplje vikendice u ovom mestu i okolini koštaju oko 20.000 evra, dok je već za pola od toga, za 10.000 izbor prilično veliki.

Palić diže cenu 

Na Palićkom jezeru pa i u okolini cene nekretnina su, zbog zainteresovanosti turista, ipak znatno više. Tako ovde može da se kupi vikendica po najnižoj ceni od 20.000 evra i to ako imate sreće da naletite na hitnu prodaju. Ako baš hoćete da birate, budite spremni i da odrešite kesu, jer vikendice, ako su u samoj turističkoj zoni mogu da koštaju od 100.000 do 200.000 evra, pa i više.

Vikendice kraj Morave i za 3.000 evra 

Ljubitelji Morave mogu proći veoma jeftino. Na primer, u ponudi je zidana vikendica od 24 kvadrata i 9 ari placa sa voćem, na, kako je vlasnik opisao, izuzetno plodnom zemljištu i na svega 100m od Morave. Na mestu je gde reka ne plavi, pored moravskog mosta na beogradskom putu iz Požarevca, a cena joj je 4.000 evra. Idealno da zasadite voćnjak i uživate!

Ako krenete dalje ka unutrašnjosti cene su niže, a izbor solidan.

Tražena Fruška gora, Sremska Kamenica… 

Popularna Fruška gora ima potencijal da postane pravo elitno viked mesto. Tu je prosečna cena kvadrata oko 450 evra. Popularno vikend naselje je i Sremska kamenica, gde je za kvadrat potrebn odvojiti 707 evra, dok je prosečna cena kvadrata na Alibegovcu još niža.

Izvor: Gde Investirati/Halo oglasi, B92
Previous Beograd je u avgustu posetilo preko 100.000 turista
Next Standard & Poor's: Kreditni rejting Crne Gore sada stabilan

You might also like

Kompanije 1Comments

Ljubodrag Savić: Ne bi se bunili da je He Steel odlučio da kupi Tata Steel

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić ocenjuje da je jasno da kineska kompanija He Steel nije došla u Srbiju samo zbog Železare Smederevo, a da Evropsku uniju brine da

Društvo 0 Comments

Novi zakon o zaštiti konkurencije u pripremi

Miloje Obradović, predsednik Komisije za zaštitu konkurencije, najavio je danas da će biti donet novi zakon o zaštiti konkurencije, koji bi omogućio efikasniji rad komisije.

Makroekonomija 0 Comments

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje na nivou od 3 odsto

Referentna kamatna stopa ostala je na nivou od 3,0 odsto, odlučio je Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply