Beogradska berza: Skroman promet, Aerodrom najviši u šest meseci

Beogradska berza: Skroman promet, Aerodrom najviši u šest meseci

Juče je ponovo zabeležena skromna investiciona aktivnost na tržištu akcija, a indeks Belex15 uspeo je da zabeleži pozitivnu promenu od 0,2%, zatvršivši trgovanje na 722,1 poen.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 12,1 milion RSD (0,1 milion EUR).

Najprometnija akcija bio je Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) koji je zabeležio rast od 0,3% na 1.364 RSD uz realizaciju od 6,4 miliona RSD. Ovo je treći dan zaredom kako Aerodrom beleži rast vrednosti, a jučerašnja cena na zatvaranju je najviši nivo ove hartije još od marta tekuće godine. Kompanija je nedavno izvestila da je u septembru uslužila 9,2% više putnika u odnosu na isti mesec prošle godine, dok je stopa rasta putničkog saobraćaja u prvih devet meseci 8,9%. Naftna industrija Srbije (NIIS) je blago porasla na 674 RSD uz promet od 1,3 miliona RSD, dok je Energoprojekt holding (ENHL) porastao 1,2% na 1.220 RSD uz realizaciju od 0,2 miiona RSD. Sličan promet zabeležio je i bečejski Sojaprotein (SJPT) koji se domogao nivoa od 332 RSD. Uz minornu realizaciju Komercijalna banka (KMBN) je pala 1,3% na 1.875 RSD, dok je takođe uz skroman promet Jedinstvo iz Sevojna skočilo 1,9% na 5.299 RSD. Messer Tehnogas (TGAS) je beležio jaku tražnju na nivou od 12.500 RSD što je rezultiralo prometom od 2 miliona RSD uz rast cene od 0,7% na 12.485 RSD. Solidan promet od 1,5 miliona RSD zabeležio je beogradski Kopaonik (KOPB) koji se zadržao na ceni od 7.500 RSD. Galenika Fitofarmacija (FITO) se oporavila 1,9% na 2.700 RSD uz minorno trgovanje.

Juče nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Izvoz američke nafte na rekordnom nivou
Next Rezerve jadarita u Srbiji procenjene na 136 miliona tona

You might also like

Christine Lagarde: Ne odbacujte bitcoin

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Chistine Lagarde savetuje centralne bankare širom sveta da se ne opiru uvođenju novih metoda rada i ne odbacuju virtuelne valute kao što je bitcoin.

Beogradska berza: Skromna aktivnost na početku oktobra, obveznice najtrgovanije

Prvi trgovački dan u mesecu doneo je skromnu aktivnost na domaćem tržištu akcija, dok su velikom ukupnom prometu doprinele državne obveznice.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Poruke Feda zabrinule ulagače

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija pale jer je zapisnik s poslednje sednice Feda zabrinuo ulagače, koji su ionako oprezni jer nisu sigurni da će predsednik Donald Trump

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply