Proširenje skladišta Banatski Dvor iduće godine

Proširenje skladišta Banatski Dvor iduće godine

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je posle razgovora u Moskvi s predsednikom Izvršnog odbora Gazproma Aleksejem Milerom izjavio da je obezbeđena sigurnost u snabdevanju gasom iz Rusije i da je dogovoreno da iduće godine početi radovi na proširenju skladišta u Banatskom Dvoru.

Na sastanku je ocenjeno da su isporuke ruskog gasa u Srbiju u prvih devet meseci 2017. porasle za 31,7%, u odnosu na period isti period prošle godine, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Razmatrane su i zajedničke aktivnosti iz Mape puta, koju su potpisali Gasprom i Ministarstvo rudarstva i energetike, 27. juna ove godine, a u cilju analize mogućnosti proširenja kapaciteta srpskog sistema za transport gasa.

Gaspromov partner u Srbiji je Srbijagas, a 2013. godine potpisan je ugovor za ruske isporuke gasa Srbiji na period od 10 godina. Gasprom i Srbijagas potpisali su juna 2017.

Memorandum o razumevanju za sprovođenje tehničkih i finansijskih studija izvodljivosti za proširenje podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor.

U Srbiju je prošle godine Gasprom izvezao 1,75 milijardi kubnih metara gasa, što je povećanje od 4,3% u odnosu na 2015. godinu.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Beogradska berza: Blagi pad indeksa, Jedinstvo najprometnije
Next Wall Street: Novi rekordi, ekonomija jača SAD

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

MMF traži da EPS otpusti 700 radnika

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) tražiće od Elektroprivrede Srbije (EPS) da izradi novu sistematizaciju radnih mesta kojom će broj zaposlenih biti smanjen do 700 radnika i to do kraja februara

Kompanije 0 Comments

Siniša Krneta: IPO mnogo bolji način finansiranja od kredita

Postoji mnogo povoljniji način dolaska do kapitala za finansiranje poslovanja od uzimanja kredita, čak i onih sa nultim kamatnim stopama, kaže za Novosti direktor Beogradske berze Siniša Krneta.

Kompanije 0 Comments

Amazon otvara skladište u Meksiku

U cilju ekspanzije na meksičko tržište, američki gigant Amazon najavio je pripremu skladišta od milion kvadratnih metara, čija se izgradnja očekuje u toku naredne godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply