Azijske berza: Oprezna trgovina, japanski analitičari optimistični

Azijske berza: Oprezna trgovina, japanski analitičari optimistični

Na azijskim berzama se u četvrtak trguje oprezno, nakon tri dana rasta cena akcija, dok podršku tržištima pružaju novi rekordi na Wall Streetu.

MSCI Asia Pacific Index bio je praktički nepromenjen, a tržišta u Kini, Hong Kongu i Južnoj Koreji bila su zatvorena zbog nacionalnih praznika.

Nikkei 225 je stagnirao no analitičari su prilično optimistični oko perspektiva japanskog tržišta. Analitičari koje je anketirao Reuters očekuju da će Nikkei 225 uskoro dotaći najviši nivo od 1996. godine (na 21.000 bodova).

Australijske berze poraslo je 0,2 posto.

Nakon što su nedavni podaci ukazali na ubrzanje aktivnosti u proizvodnom sektoru, juče objavljeni izveštaj pokazao je da su u prošlom mesecu aktivnosti u uslužnom sektoru porasle najviše u 12 godina.To pokazuje, kažu analitičari, da je ekonomija dovoljno snažno da izdrži novo povećanje kamatnih stopa, pa su splasnule zabinutosti oko toga da bi američka centralna banka u decembru mogla da poveća cenu novca po treći put u ovoj godini. Uz to, pozitivno na tržište utiče nada ulagača u poreznu reformu, kojom bi se smanjio porezni teret većini Amerikanaca, što bi moglo ojačati potrošnju.

Uskoro počinje sezona objava poslovnih rezultata kompanija, a analitičari u anketi Reutersa procenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeks u proteklom kvartalu porasle za 5,5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok su u drugom tromesečju zabeležile rast veći od 12 posto.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Wall Street: Novi rekordi, ekonomija jača SAD
Next Evro danas 119,18 dinara

You might also like

Beogradska berza: Indeksi u minusu, NIS naprometniji

Današnji trgovački dan doneo je nešto intezivniju investicionu aktivnost uz negativno kretanje berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 383,9 miliona RSD (3,1 milion EUR), a najveći deo prometa

Beogradska berza: Akcije Energoprojekt industrije porasle više od 29 odsto

Poslednji trgovački dan u sedmici na beogradskom tržištu kapitala doneo je solidan promet zahvaljujući pre svega trgovanju državnim obveznicama.

Evropske berze pritisnuo rudarski i energetski sektor

Na evropskim berzama u utorak se trguje oprezno, nakon jučerašnjeg rasta cena akcija, dok su rudarski i energetski sektor pod pritiskom zbog pada cena metala i nafte.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply