Azijske berza: Oprezna trgovina, japanski analitičari optimistični

Azijske berza: Oprezna trgovina, japanski analitičari optimistični

Na azijskim berzama se u četvrtak trguje oprezno, nakon tri dana rasta cena akcija, dok podršku tržištima pružaju novi rekordi na Wall Streetu.

MSCI Asia Pacific Index bio je praktički nepromenjen, a tržišta u Kini, Hong Kongu i Južnoj Koreji bila su zatvorena zbog nacionalnih praznika.

Nikkei 225 je stagnirao no analitičari su prilično optimistični oko perspektiva japanskog tržišta. Analitičari koje je anketirao Reuters očekuju da će Nikkei 225 uskoro dotaći najviši nivo od 1996. godine (na 21.000 bodova).

Australijske berze poraslo je 0,2 posto.

Nakon što su nedavni podaci ukazali na ubrzanje aktivnosti u proizvodnom sektoru, juče objavljeni izveštaj pokazao je da su u prošlom mesecu aktivnosti u uslužnom sektoru porasle najviše u 12 godina.To pokazuje, kažu analitičari, da je ekonomija dovoljno snažno da izdrži novo povećanje kamatnih stopa, pa su splasnule zabinutosti oko toga da bi američka centralna banka u decembru mogla da poveća cenu novca po treći put u ovoj godini. Uz to, pozitivno na tržište utiče nada ulagača u poreznu reformu, kojom bi se smanjio porezni teret većini Amerikanaca, što bi moglo ojačati potrošnju.

Uskoro počinje sezona objava poslovnih rezultata kompanija, a analitičari u anketi Reutersa procenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeks u proteklom kvartalu porasle za 5,5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok su u drugom tromesečju zabeležile rast veći od 12 posto.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Wall Street: Novi rekordi, ekonomija jača SAD
Next Evro danas 119,18 dinara

You might also like

Wall Street: Indeksi porasli nakon objave zapisnika Fed-a

Na Wall Streetu su u srijedu cene akcija porasle, nakon što je zapisnik s poslednje sednice čelnika Feda pokazao da viša inflacija ne znači nužno i ubrzanje tempa povećanja kamatnih

Najvažnije vesti 0 Comments

Beogradska berza: Prekinut uzlazni trend, Aerodrom dotakao 1.400 RSD

Poslednji trgovački dan u sedmici na Beogradskoj berzi doneo je skroman promet uz korekciju berzanskih indeksa.

Beogradska berza: Halkbanka i danas najtrgovanija, uz rast cene od 22,1 odsto

Današnji trgovački dan na Beogradskoj berzi obeležilo je veliko trgovanje akcijama Halkbanke (CCNB) uz blagi rast oba berzanska indeksa.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply