Isporuke ruskog gasa u Srbiju porasle za 31,7 odsto

Isporuke ruskog gasa u Srbiju porasle za 31,7 odsto

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić razgovarao je u Moskvi sa predsednikom Izvršnog odbora Gazproma Aleksejem Milerom o statusu i budućnosti tekuće bilateralne saradnje, uključujući i izvoz ruskog gasa u Srbiju i njegovo skladištenje na teritoriji Srbije.

Na sastanku je konstatovano da su isporuke ruskog gasa u Srbiju u prvih devet meseci 2017. porasle za 31,7 odsto, u odnosu na period januar – septembar 2016. godine, saopštila je vladina Kanecalrija za saradnju s medijima.

U Moskvi sam, sa gospodinom Milerom, razmatrao proširenje skladišta Banatski dvor. Konstatovali smo da će do kraja godine biti definisano tehničko rešenje, a da će 2018.godine početi radovi, rekao je Antić i poručio da građani Srbije mogu da budu mirni, jer je na sastanku konstatovano da postoji apsolutna sigurnost snabdevanja gasom Srbije.

Razmatrane su i zajedničke aktivnosti iz Mape puta, koju su potpisali Gasprom i Ministarstvo rudarstva i energetike, 27.juna ove godine, a u cilju analize mogućnosti proširenja kapaciteta srpskog sistema za transport gasa.

Izvor: GdeInvestirati/FoNet
Previous Srednji kurs danas 119,22 dinara za evro
Next MMF upozorava: Gomila se dug domaćinstava, raste opasnost od finansijske krize

You might also like

Kompanije 0 Comments

Crna Gora: Dug preduzeća sa blokiranim računima 623,7 miliona evra

U Crnoj Gori je, prema podacima Centralne banke, na kraju januara u blokadi bilo 15.530 preduzeća i preduzetnika.

Transport 0 Comments

Osnivač i generalni direktor Ubera podneo ostavku

Generalni direktor prevozne kompanije Uber Travis Kalanick podneo je ostavku pod pritiskom akcionara, piše danas američki list NY Times.

Kompanije 0 Comments

Knežević očekuje i nova zapošljavanja u Galenici

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da se očekuje da novi investitor daljim ulaganjem i angažovanjem vrlo brzo zaposli 2.000-2.500 ljudi u Galenici.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply