Isporuke ruskog gasa u Srbiju porasle za 31,7 odsto

Isporuke ruskog gasa u Srbiju porasle za 31,7 odsto

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić razgovarao je u Moskvi sa predsednikom Izvršnog odbora Gazproma Aleksejem Milerom o statusu i budućnosti tekuće bilateralne saradnje, uključujući i izvoz ruskog gasa u Srbiju i njegovo skladištenje na teritoriji Srbije.

Na sastanku je konstatovano da su isporuke ruskog gasa u Srbiju u prvih devet meseci 2017. porasle za 31,7 odsto, u odnosu na period januar – septembar 2016. godine, saopštila je vladina Kanecalrija za saradnju s medijima.

U Moskvi sam, sa gospodinom Milerom, razmatrao proširenje skladišta Banatski dvor. Konstatovali smo da će do kraja godine biti definisano tehničko rešenje, a da će 2018.godine početi radovi, rekao je Antić i poručio da građani Srbije mogu da budu mirni, jer je na sastanku konstatovano da postoji apsolutna sigurnost snabdevanja gasom Srbije.

Razmatrane su i zajedničke aktivnosti iz Mape puta, koju su potpisali Gasprom i Ministarstvo rudarstva i energetike, 27.juna ove godine, a u cilju analize mogućnosti proširenja kapaciteta srpskog sistema za transport gasa.

Izvor: GdeInvestirati/FoNet
Previous Srednji kurs danas 119,22 dinara za evro
Next MMF upozorava: Gomila se dug domaćinstava, raste opasnost od finansijske krize

You might also like

Trgovina 0 Comments

Top 6 najboljih trgovačkih centara u Evropi

Međunarodno veće trgovačkih centara (ICSC) odabralo je šest trgovačkih centara kao pobednike u sklopu prestižnih Nagrada za evropske trgovačke centre za 2016. godinu.

Kompanije 0 Comments

Atlantic Grupa: Prvi kvartal u znaku rasta prihoda i profitabilnosti

Atlantic Grupa je u prvom tromesečju 2018. ostvarila ukupni prihod od prodaje u iznosu od 152,4 miliona evra, što u odnosu na isti period prethodne godine predstavlja rast od 3,0

Kompanije 0 Comments

Dug Petrohemije biće delom otpisan, delom pretvoren u vlasništvo

Skupština akcionara Petrohemije donela je plan finansijskog oporavka preduzeća koji će realizovati kroz UPPR – Unapred pripremljeni plan reorganizacije. Sa poveriocima je sklopljen dogovor o rešavanju 77 milijardi dinara duga,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply