Isporuke ruskog gasa u Srbiju porasle za 31,7 odsto

Isporuke ruskog gasa u Srbiju porasle za 31,7 odsto

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić razgovarao je u Moskvi sa predsednikom Izvršnog odbora Gazproma Aleksejem Milerom o statusu i budućnosti tekuće bilateralne saradnje, uključujući i izvoz ruskog gasa u Srbiju i njegovo skladištenje na teritoriji Srbije.

Na sastanku je konstatovano da su isporuke ruskog gasa u Srbiju u prvih devet meseci 2017. porasle za 31,7 odsto, u odnosu na period januar – septembar 2016. godine, saopštila je vladina Kanecalrija za saradnju s medijima.

U Moskvi sam, sa gospodinom Milerom, razmatrao proširenje skladišta Banatski dvor. Konstatovali smo da će do kraja godine biti definisano tehničko rešenje, a da će 2018.godine početi radovi, rekao je Antić i poručio da građani Srbije mogu da budu mirni, jer je na sastanku konstatovano da postoji apsolutna sigurnost snabdevanja gasom Srbije.

Razmatrane su i zajedničke aktivnosti iz Mape puta, koju su potpisali Gasprom i Ministarstvo rudarstva i energetike, 27.juna ove godine, a u cilju analize mogućnosti proširenja kapaciteta srpskog sistema za transport gasa.

Izvor: GdeInvestirati/FoNet
Previous Srednji kurs danas 119,22 dinara za evro
Next MMF upozorava: Gomila se dug domaćinstava, raste opasnost od finansijske krize

You might also like

Qualcomm bi Južnoj Koreji mogao platiti odštetu zbog zloupotrebe patenata

Kompaniju Qualcomm bi mogla da očekuje kazna od 900 miliona dolara ako Fair Trade Commission komisija Južne Koreje presudi da je kompanija odgovorna za zloupotrebu patenata.

Kompanije 0 Comments

Sa 50.000 preduzeća povezujemo se inovacijama

Projekat Plato Srbija 3 koji se zasniva na tome da velike korporacije prenose znanja i iskustva mikro, malim i srednjim preduzećima pokazao se kao uspešan.

Kompanije 0 Comments

Grupa Triglav: Manja dobit, rast premije

Grupa Triglav u prvih devet meseci ove godine ostvarila je 52,3 miliona EUR neto dobiti, što je dva posto manje nego u istom period prethodne godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply