Beogradska berza: Oporavak Belexa uz skroman promet

Beogradska berza: Oporavak Belexa uz skroman promet

I danas je nastavljen trend skromne investicione aktivnosti na Beogradskoj berzi, ali je indeks Belex15 uspeo da zabeleži pozitivnu promenu nakon dva dana pada.

Ova korpa najlikvidnijih akcija na tržištu oporavila se 0,2% na 721,1 poen. Ukupan promet na trgovanju zahvaljujući državnim obveznicama iznosio je 622,1 milion RSD (5,2 miliona EUR).

Najprometnija akcija bio je Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) koji se vratio na ustaljenu cenu od 1.350 RSD posle jučerašnjeg blagog pada. Ukupan promet u trgovanju ovom hartijom iznosio je 1,5 miliona RSD, uz rast cene na dnevnom nivou od 0,8%. Naftna industrija Srbije (NIIS) neznatno je porasla na 674 RSD uz realizaciju od 0,8 miliona RSD, dok se građevinar Energoprojekt holding (ENHL) zadržao na 1.205 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD. Ova kompanija izvestila je danas da je njeno zavisno preduzeće EP Niskogradnja (EPNS) ugovorilo novi posao na domaćem tržištu vredan 43 miliona EUR. Bečejski Sojaprotein (SJPT) skočio je 5,8% na 330 RSD uz minorno trgovanje od 0,1 milion RSD, dok se Komercijalna banka (KMBN) zadržala na 1.910 RSD uz promet od 0,7 miliona RSD. Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna (JESV) prekinulo je višednevni silazni trend, ojačavši 0,4% na 5.122 RSD uz promet od 0,6 miliona RSD. Galenika Fitofarmacija (FITO) je pala 1,1% na 2.650 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD, dok je gubitnik dana bila Jubmes banka (JMBN) koja se spustila 7,1% na 6.500 RSD uz neveliko trgovanje od 0,1 milion RSD.

Dinarska državna obveznica RSO16131, koja dospeva na naplatu 1. februara naredne godine, zabeležila je promet od 617,1 milion RSD uz prinos od 3,40%.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Wall Street: Indeksi dostigli nove rekorde
Next Norvežani sve manje jedu krompir

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze zabeležile rast na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su porasle, nakon prošlonedeljnog pada, jer su ulagači odahnuli zahvaljujući slabljenju napetosti u vezi Severne Koreje.

Srednji kurs danas 118,1748 dinara za evro

Vrednost dinara prema evru danas je gotovo nepromenjena u odnosu na petak i zvanični srednji kurs je 118,1748 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Svetske berze 0 Comments

Wall Street pod pritiskom političke krize u Italiji

Na Wall Streetu su S&P 500 i Dow Jones indeks zabeležili najveći dnevni pad u poslednjih mesec dana jer je politička kriza u Italiji izazvala zabrinutosti u vezi stabilnosti evrozone,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply