Srednji kurs danas 119,17 dinara za evro

Srednji kurs danas 119,17 dinara za evro

Dinar je danas zadržao gotovo identičnu vrednost koju je imao juče i zvanični srednji devizni kurs je 119,1770 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Evro je juče koštao 119,1760 dinara. Centralna banka intervenisala je juče na međubankarskom deviznom tržištu kupovinom 15 miliona evra, kako bi ublažila prekomernu oscilaciju kursa.

Dinar je danas prema evru jači za 3,4 odsto nego pre godinu dana, jednake vrednosti kao i pre mesec dana, a 3,6 odsto je jači nego na početku ove godine. Ove godine dinar je bio najslabiji 3. februara, kada je evro koštao 124,0147 dinara, a najjači 20. septembra kada je evro bio 118,9350 dinara.

Da bi ublažila dnevne promene kursa NBS je ove godine na međubankarskom deviznom tržištu intervenisala prodajom 345 miliona evra i kupovinom milijardu i 125 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Stigle dve ponude za kupovinu Galenike
Next Jadranka Joksimović: Za stambeno zbrinjavanje izbeglih 9,2 miliona evra

You might also like

Tema dana 0 Comments

Cena nafte porasla, u fokusu sastanak globalnih proizvođača u Beču

Cene nafte na međunarodnim tržištima u petak su porasle podstaknute očekivanjima da će se članice OPEC-a i zemlje koje nisu članice naftnog kartela ovog vikenda dogovoriti o smanjenju proizvodnje.

Azijske berze: Solidan rast indeksa

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija porasle, prateći jučerašnji uspon Wall Streeta, nakon pozitivnih komentara predsednice Feda Janet Yellen u vezi američke ekonomije.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze prate rast Wall Streeta

Na evropskim berzama u četvrtak ujutro cene akcija su porasle, prateći uzlazni trend na azijskim tržištima i Wall Streetu, a podršku im pruža i oporavak cena nafte te sirovina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply