Srednji kurs danas 119,17 dinara za evro

Srednji kurs danas 119,17 dinara za evro

Dinar je danas zadržao gotovo identičnu vrednost koju je imao juče i zvanični srednji devizni kurs je 119,1770 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Evro je juče koštao 119,1760 dinara. Centralna banka intervenisala je juče na međubankarskom deviznom tržištu kupovinom 15 miliona evra, kako bi ublažila prekomernu oscilaciju kursa.

Dinar je danas prema evru jači za 3,4 odsto nego pre godinu dana, jednake vrednosti kao i pre mesec dana, a 3,6 odsto je jači nego na početku ove godine. Ove godine dinar je bio najslabiji 3. februara, kada je evro koštao 124,0147 dinara, a najjači 20. septembra kada je evro bio 118,9350 dinara.

Da bi ublažila dnevne promene kursa NBS je ove godine na međubankarskom deviznom tržištu intervenisala prodajom 345 miliona evra i kupovinom milijardu i 125 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Stigle dve ponude za kupovinu Galenike
Next Jadranka Joksimović: Za stambeno zbrinjavanje izbeglih 9,2 miliona evra

You might also like

Beogradska berza: Metalac najprometniji, obveznice dominiral

Ponovo su juče državne obveznice odnele većinu prometa na Beogradskoj berzi, a među akcijama najatraktivniji je bio Metalac (MTLC).

Dinar ruši sve granice, u ponedeljak 121,6114 dinara za evro

Dinar će sutra biti na novom rekordnom nivou prema evru u ovoj godini, i zvanični srednji kurs će iznositi 121,6114 dinara za evro.

Svetske berze 0 Comments

Cena nafte i zlata porasle nakon akcije kineske ratne mornarice

Relativno miran dan u petak je uzburkala informacija da je ratni brod kineske mornarice zaplenio podvodni dron koji je američki okeanografski brod spustio u međunarodne vode Južnokineskog mora.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply