Hrvatska: Prihod od turizma u prvom polugodištu veći za 11,6 odsto

Hrvatska: Prihod od turizma u prvom polugodištu veći za 11,6 odsto

Prihodi od turizma u Hrvatskoj u prvom polugodištu ove godine porasli su za 11,6% u odnosu na isti period prošle godine i iznosili su 2,7 milijardi EUR, izvestili su u iz Ministarstva turizma, pozivajući se na podatke Hrvatske narodne banke (HNB).

Po tim podacima, prihod od turizma odnosno prihod od stranih gostiju u prvom polugodištu ove godine bio je za 285 miliona EUR viši nego u istom periodu prošle godine.

“Ostvareni prihodi od stranih turista u prvih pola godine pokazatelj su kako predsezona ima sve veći značaj za hrvatski turizam i kako može podstaći celokupnu hrvatsku privredu. Veliki doprinos tim rezultatima svakako su dale i brojne nove vazdušne linije”, ocenio je ministar turizma Gari Cappelli.

Inače, nešto više od 85% ukupnog polugodišnjeg prihoda od turizma ili 2,3 milijarde EUR ostvareno je samo u drugom tromesečju ove godine, čime je u odnosu na isto tromesečje prošle godine registrovan rast od 13,4% odnosno 276 miliona EUR.

Izvor: GdeInvvestirati/SEEbiz
Previous SAD: Industrijska aktivnost najviša od 2004. godine
Next Wall Street: Novi rekordi indeksa, ekonomija jača

You might also like

Turizam 0 Comments

Ministarstvo turizma: 6.570 građana se prijavilo za vaučere

Za vaučere za podsticaj domaćeg turizma od početka godine do 10. marta prijavilo se oko 6.570 građana, a najveće interesovanje je za Prolom banju, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu

Kompanije 0 Comments

KLM “Dream deals” promocija: Preko dvadeset letova po promotivnim cenama

Aviokompanija KLM objavila je promotivne letove u okviru “Dream deals” promocije. Letovi po promotivnim cenama do Lime, Montevidea i još dvadesetak drugih egzotičnih destinacija.

Turizam 0 Comments

Zbog terorističkih napada u Francuskoj hotelijeri izgubili 650 miliona evra

Strani turisti su tokom prošle godine iz straha od terorističkih napada izbegavali Pariz i francusku rivijeru, zbog čega su francuski hotelijeri izgubili prihod veći od pola milijarde evra, izjavio je u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply