Hrvatska: Prihod od turizma u prvom polugodištu veći za 11,6 odsto

Hrvatska: Prihod od turizma u prvom polugodištu veći za 11,6 odsto

Prihodi od turizma u Hrvatskoj u prvom polugodištu ove godine porasli su za 11,6% u odnosu na isti period prošle godine i iznosili su 2,7 milijardi EUR, izvestili su u iz Ministarstva turizma, pozivajući se na podatke Hrvatske narodne banke (HNB).

Po tim podacima, prihod od turizma odnosno prihod od stranih gostiju u prvom polugodištu ove godine bio je za 285 miliona EUR viši nego u istom periodu prošle godine.

“Ostvareni prihodi od stranih turista u prvih pola godine pokazatelj su kako predsezona ima sve veći značaj za hrvatski turizam i kako može podstaći celokupnu hrvatsku privredu. Veliki doprinos tim rezultatima svakako su dale i brojne nove vazdušne linije”, ocenio je ministar turizma Gari Cappelli.

Inače, nešto više od 85% ukupnog polugodišnjeg prihoda od turizma ili 2,3 milijarde EUR ostvareno je samo u drugom tromesečju ove godine, čime je u odnosu na isto tromesečje prošle godine registrovan rast od 13,4% odnosno 276 miliona EUR.

Izvor: GdeInvvestirati/SEEbiz
Previous SAD: Industrijska aktivnost najviša od 2004. godine
Next Wall Street: Novi rekordi indeksa, ekonomija jača

You might also like

Turizam 1Comments

Niški aerodrom uveo dodatne letove tokom novogodišnjih i božićnih praznika

Niški aerodrom “Konstantin Veliki” uveo je zbog velikog interesovanja putnika devet dodatnih letova tokom novogodišnjih i božićnih praznika, kazala je agenciji Beta portparol tog Javnog preduzeća Ivanka Stanisavljević.

Turizam 1Comments

Planinka nastavila rast poslovanja u prvih šest meseci

Planinka iz Kuršumlije, koja se bavi hotelijerstvom i puni čuvenu “prolom” vodu, nastavila je rast poslovanja i u prvih šest meseci tekuće godine.

Turizam 0 Comments

YUTA: Agencije će vratiti novac turistima koji otkažu aranžmane u Turskoj

Turistima iz Srbije koji odustanu od letovanja u Turskoj biće vraćeno 95 odsto uplaćenog aranžmana, a oni koji odluče da letuju u toj državi to će moći da urade, dogovoreno

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply