Hrvatska: Prihod od turizma u prvom polugodištu veći za 11,6 odsto

Hrvatska: Prihod od turizma u prvom polugodištu veći za 11,6 odsto

Prihodi od turizma u Hrvatskoj u prvom polugodištu ove godine porasli su za 11,6% u odnosu na isti period prošle godine i iznosili su 2,7 milijardi EUR, izvestili su u iz Ministarstva turizma, pozivajući se na podatke Hrvatske narodne banke (HNB).

Po tim podacima, prihod od turizma odnosno prihod od stranih gostiju u prvom polugodištu ove godine bio je za 285 miliona EUR viši nego u istom periodu prošle godine.

“Ostvareni prihodi od stranih turista u prvih pola godine pokazatelj su kako predsezona ima sve veći značaj za hrvatski turizam i kako može podstaći celokupnu hrvatsku privredu. Veliki doprinos tim rezultatima svakako su dale i brojne nove vazdušne linije”, ocenio je ministar turizma Gari Cappelli.

Inače, nešto više od 85% ukupnog polugodišnjeg prihoda od turizma ili 2,3 milijarde EUR ostvareno je samo u drugom tromesečju ove godine, čime je u odnosu na isto tromesečje prošle godine registrovan rast od 13,4% odnosno 276 miliona EUR.

Izvor: GdeInvvestirati/SEEbiz
Previous SAD: Industrijska aktivnost najviša od 2004. godine
Next Wall Street: Novi rekordi indeksa, ekonomija jača

You might also like

Turizam 0 Comments

Od ponedeljka izgradnja luksuznog kompleksa Splendor u Vrnjačkoj banji

U Vrnjačkoj Banji će u ponedeljak, 16. jula početi izgradnja luksuznog kompleksa Splendor, potvrđeno je u Specijalnoj bolnici Merkur.

Turizam 0 Comments

Gradnja gondole na Zlatiboru počinje ove godine

Izgradnja gondole na Zlatiboru počeće ove godine, a građevinska dozvola trebalo bi da bude spremna do kraja avgusta, izjavila je direktorka javnog preduzeća Gold gondola Zlatibor, Bojana Božanić.

Turizam 0 Comments

Zbog radova prekid železničkog saobraćaja između Beograda i Skoplja do 18 juna

Međunarodni vozovi između Beograda i Skoplja neće saobraćati od 18. aprila do 18. juna, saopštilo je danas makedonsko železničko preduzeće.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply