Hrvatska: Prihod od turizma u prvom polugodištu veći za 11,6 odsto

Hrvatska: Prihod od turizma u prvom polugodištu veći za 11,6 odsto

Prihodi od turizma u Hrvatskoj u prvom polugodištu ove godine porasli su za 11,6% u odnosu na isti period prošle godine i iznosili su 2,7 milijardi EUR, izvestili su u iz Ministarstva turizma, pozivajući se na podatke Hrvatske narodne banke (HNB).

Po tim podacima, prihod od turizma odnosno prihod od stranih gostiju u prvom polugodištu ove godine bio je za 285 miliona EUR viši nego u istom periodu prošle godine.

“Ostvareni prihodi od stranih turista u prvih pola godine pokazatelj su kako predsezona ima sve veći značaj za hrvatski turizam i kako može podstaći celokupnu hrvatsku privredu. Veliki doprinos tim rezultatima svakako su dale i brojne nove vazdušne linije”, ocenio je ministar turizma Gari Cappelli.

Inače, nešto više od 85% ukupnog polugodišnjeg prihoda od turizma ili 2,3 milijarde EUR ostvareno je samo u drugom tromesečju ove godine, čime je u odnosu na isto tromesečje prošle godine registrovan rast od 13,4% odnosno 276 miliona EUR.

Izvor: GdeInvvestirati/SEEbiz
Previous SAD: Industrijska aktivnost najviša od 2004. godine
Next Wall Street: Novi rekordi indeksa, ekonomija jača

You might also like

Lifestyle 0 Comments

EK: Dve trećine sajtova nema pouzdane informacije o cenama turističkih usluga

Rezervisanje hotela i avionskih karata preko sajtova postalo je uobičajena praksa, ali je i sve više problema sa kojima se građani susreću kada je reč o ponuđenim informacijama o turističkim

Kompanije 0 Comments

AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

Na AIK banku upisano je 15,23 odsto vlasništva Budvanske rivijere. Vlada Crne Gore i njeni fondovi poseduju 58 odsto akcija.

Turizam 0 Comments

Srpske hotelijere zabrinjava slaba popunjenost soba

Uprkos tome što je poslednjih godina u hotele u Srbiji uloženo više od 500 miliona evra, popunjenost objekata iznosi 30 odsto i taj novac se godinama neće vratiti investitorima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply