Vlada Francuske traži “čuvare” ostrva

Vlada Francuske traži “čuvare” ostrva

Francuska vlada traži ljude koji će živeti na malom ostrvu Kuemenesu i voditi brigu o njemu.

Vlasti su primorane na ovaj potez jer su sadašnji „čuvari“ ostrva Dejvid i Sozik Kušnier rešili da napuste ostrvo, na koje su stigli 2007. godine.

Ostrvo je hiljadama godina pre bilo naseljeno, ali pre 25 godina tadašnji vlasnici napustilki su farmu koja se tu nalazila. Francuska konzervatorska kancelarija kupila je tada ostrvo i odlučila da oživi farmu pa su odabrali porodicu Kušnier za taj posao. Međutim, ljubav je “pukla” jer je došlo do sukoba između porodice i kancelarije oko iznajmljivanja, a i žele i da im deca žive blizu škole.

„Kada odemo, plakaću. Prethodnih deset godina bilo je sjajno, ali moramo da odemo jer imamo nove planove“, reka je Sozik za BBC.

Par je na ostrvu zarađivao za život baveći se poljoprivredom, skupljanjem morske trave i iznajmljivanjem soba. Nije uvek bilo lako.

„Jedne godine ostali smo bez celog roda zbog zečeva“, priča Dejvid.

Problem su i vremenski uslovi.

Trenutno je za njihove naslednike 20 ozbiljnih kandidata.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Pirelli izlazi na Milansku berzu
Next Beogradska berza: Blagi pad indeksa u septembru, Halkbank dominirao tržištem

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Živinoprodukt iz Vranjske Banje šesti put traga za novim vlasnikom

Živinoproduk iz Vranjske Banje pokušaće šesti put da pronađe novog vlasnika, pošto je stečajni oglasio novu prodaju tog preduzeća kao pravnog lica neposrednom pogodbom uz prikupljanje pisanih ponuda.

Nekretnine 3 Comments

Olimpijske igre i cene nekretnina

Cene nekretnina u blizini Olimpijskog parka u Londonu rasle su tri puta brže nego u ostalim delovima Velike Britanije, pokazalo je najnovije istraživanje Lloyds Bank.

Društvo 0 Comments

Okončan spor: Manastiru Dečani potvrđeno vlasništvo nad zemljom

Ustavni sud Kosova je zaključio dugogodišnji sudski spor u korist Manastira Visoki Dečani i potvrdio vlasništvo manastira nad 24 hektara zemlje koja je 16 godina bila pod sudskim sporom, navodi

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply