Vlada Francuske traži “čuvare” ostrva

Vlada Francuske traži “čuvare” ostrva

Francuska vlada traži ljude koji će živeti na malom ostrvu Kuemenesu i voditi brigu o njemu.

Vlasti su primorane na ovaj potez jer su sadašnji „čuvari“ ostrva Dejvid i Sozik Kušnier rešili da napuste ostrvo, na koje su stigli 2007. godine.

Ostrvo je hiljadama godina pre bilo naseljeno, ali pre 25 godina tadašnji vlasnici napustilki su farmu koja se tu nalazila. Francuska konzervatorska kancelarija kupila je tada ostrvo i odlučila da oživi farmu pa su odabrali porodicu Kušnier za taj posao. Međutim, ljubav je “pukla” jer je došlo do sukoba između porodice i kancelarije oko iznajmljivanja, a i žele i da im deca žive blizu škole.

„Kada odemo, plakaću. Prethodnih deset godina bilo je sjajno, ali moramo da odemo jer imamo nove planove“, reka je Sozik za BBC.

Par je na ostrvu zarađivao za život baveći se poljoprivredom, skupljanjem morske trave i iznajmljivanjem soba. Nije uvek bilo lako.

„Jedne godine ostali smo bez celog roda zbog zečeva“, priča Dejvid.

Problem su i vremenski uslovi.

Trenutno je za njihove naslednike 20 ozbiljnih kandidata.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Pirelli izlazi na Milansku berzu
Next Beogradska berza: Blagi pad indeksa u septembru, Halkbank dominirao tržištem

You might also like

Nekretnine

Počela gradnja 270 stanova za izbegla i raseljena lica u Zemunu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici ambasada zemalja donatora, međunarodnih institucija i Republike Srbije položili su u petak kamen temeljac za izgradnju 270 stanova za izbegla i raseljena lica u

Nekretnine

Opštine zapošljavaju dodatne radnike na poslovima ozakonjenja objekata, plata do 35.000 dinara

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infratrukture omogućiće svim opštinama u Srbiji da na određeno vreme angažuju ukupno 1.046 ljudi, koji će raditi na poslovima ozakonjenja objekata, a ministarka Zorana Mihajlović je

Nekretnine

Kini nedostaje 800 miliona kvadrata stambenog prostora godišnje

Kina treba svake godine da izgradi 800 miliona stambenih kvadrata (površina Singapura) kako bi do 2030. zadovoljila potražnju, objavila je u ponedeljak agencija Fitch.