Christine Lagarde: Ne odbacujte bitcoin

Christine Lagarde: Ne odbacujte bitcoin

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Chistine Lagarde savetuje centralne bankare širom sveta da se ne opiru uvođenju novih metoda rada i ne odbacuju virtuelne valute kao što je bitcoin.

Obraćajući se na konferenciji britanske centralne banke, Lagarde je priznala da digitalne valute kao što je bitcoin trenutno ne predstavljaju naročitu pretnju postojećem sistemu pošto su „previše nestabilne, previše rizične i zahtevaju previše energije“, a dodala je da su neke i hakovane.

Ona je ipak navela da bi tehnološke inovacije vremenom mogle da utiču na tu oblast i da zbog toga „možda ne bi bilo mudro odbaciti virtuelne valute“.

Virtuelne valute bi u budućnosti „mogle da budu jake kao druge valute“, rekla je Lagarde.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous EU ukida kvote za šećer
Next Ikea kupila inovativnu platformu TaskRabbit

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze: Indeksi pod pritiskom bankovnih akcija

Vodeći indeksi na evropskim tržištima akcija u utorak su blago skliznuli, a najveći uteg bile su im akcija banaka, koje su ostale pod pritiskom u kontekstu najnovijih zabrinutosti povezanih sa zbivanjima

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze: Ulagači od jutros na oprezu

Na evropskim berzama u utorak se ujutro trguje oprezno, nakon pada cena akcija dan prije, kada su tržišta uznemirile odluke američkog predsednika Donalda Trumpa o imigraciji.

Produktna berza: Stagnacija cena soje i kukuruza

Stagnacija cena kukuruza i soje, pad cene pšenice, slaba potražnja praćena smanjenim obimom trgovanja beleži ovu nedelju na novosadskoj Produktnoj berzi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply