Christine Lagarde: Ne odbacujte bitcoin

Christine Lagarde: Ne odbacujte bitcoin

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Chistine Lagarde savetuje centralne bankare širom sveta da se ne opiru uvođenju novih metoda rada i ne odbacuju virtuelne valute kao što je bitcoin.

Obraćajući se na konferenciji britanske centralne banke, Lagarde je priznala da digitalne valute kao što je bitcoin trenutno ne predstavljaju naročitu pretnju postojećem sistemu pošto su „previše nestabilne, previše rizične i zahtevaju previše energije“, a dodala je da su neke i hakovane.

Ona je ipak navela da bi tehnološke inovacije vremenom mogle da utiču na tu oblast i da zbog toga „možda ne bi bilo mudro odbaciti virtuelne valute“.

Virtuelne valute bi u budućnosti „mogle da budu jake kao druge valute“, rekla je Lagarde.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous EU ukida kvote za šećer
Next Ikea kupila inovativnu platformu TaskRabbit

You might also like

Berza

Azijske berze: Dolar zabeležio skok, ulagači na oprezu

Na azijskim berzama se u utorak trguje suzdržano zbog smrtonosnih napada u Nemačkoj i Turskoj, dok je japanska valuta malo oslabila nakon što je centralna banka ostavila monetarnu politiku nepromenjenu.

Svetske berze

Evropske berze: Severnokorejska raketa zabrinula ulagače

Na evropskim berzama u petak ujutro cene akcija blago su pale jer je sklonost ulagača prema riziku oslabila nakon što je Severna Koreja lansirala novu balističku raketu koja je preletela severni Japan.

Berza

Kineski podaci i slabiji jen podstakli trgovinu na azijskim berzama

Cene akcija na azijskim berzama u ponedeljak su porasle podstaknute optimističnim ekonomskim podacima iz Kine objavljenim tokom vikenda.