Turci preskočili prag od 90 odsto akcija u Halkbanku

Turci preskočili prag od 90 odsto akcija u Halkbanku

Većinski vlasnik bivše Čačanske banke (CCNB), Turkiye Hаlkbankasi A.S., uspešno je priveo kraju ponudu za preuzimanje, s obzirom da je uspeo da preskoči prag od 90% akcija koji mu omogućuje prinudan otkup od preostalih manjinskih akcionara.

Tokom celog trajanja ponude postojala je prilično jaka tražnja za akcijama ove banke na nivoima 3-4% većim iz cene iz ponude, ali je većinski vlasnik ipak uspeo da prikupi 6.118 akcija odnosno 3,36% od ukupnog broja, te nakon završetka ponude poseduje 90,12% od ukupnog broja akcija.

Prethodno, turski investitor je postao vlasnik 76,74% akcija tadašnje Čačanske banke, sadašnjeg Halkbanka, u leto 2015. godine kada je ovaj kontrolni paket akcija platio državi i međunarodnim finansijskim institucijama 10,1 milion EUR.

Izvor: GdeInvestirati/Belex, Wisebroker
Previous Beogradska berza: Prekinut silazni trend indeksa, mršav promet
Next Prodaja švedskog H&M-a u Srbiji skočila 21 odsto

You might also like

Kompanije 0 Comments

Komercijalna banka: U 2017. ostvarila 61 mil EUR dobiti

Komercijalna banka je u 2017. godini nastavila pozitivne trendove u poslovanju i zabeležila, na kraju godine, dobitak pre oporezivanja u iznosu od 7,187 milijardi dinara, odnosno oko 61 mil EUR.

Kompanije 1Comments

Facebook: Prihodi veći za više od 50%

Facebook je u proteklom tromesečju ostvario prihode od 5,38 milijardi američkih dolara, 52 posto više nego godinu pre, dok je dobit gotovo utrostručena, zahvaljujući snažnom rastu oglašavanja.

Kompanije 0 Comments

Metalac gradi poslovno-stambeni objekat

Gornjomilanovački holding Metalac saopštio je da je u toku prikupljanje ponuda za izvođača radova za poslovno-stambeni objekat koji ova kompanija planira da izgradi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply