Turci preskočili prag od 90 odsto akcija u Halkbanku

Turci preskočili prag od 90 odsto akcija u Halkbanku

Većinski vlasnik bivše Čačanske banke (CCNB), Turkiye Hаlkbankasi A.S., uspešno je priveo kraju ponudu za preuzimanje, s obzirom da je uspeo da preskoči prag od 90% akcija koji mu omogućuje prinudan otkup od preostalih manjinskih akcionara.

Tokom celog trajanja ponude postojala je prilično jaka tražnja za akcijama ove banke na nivoima 3-4% većim iz cene iz ponude, ali je većinski vlasnik ipak uspeo da prikupi 6.118 akcija odnosno 3,36% od ukupnog broja, te nakon završetka ponude poseduje 90,12% od ukupnog broja akcija.

Prethodno, turski investitor je postao vlasnik 76,74% akcija tadašnje Čačanske banke, sadašnjeg Halkbanka, u leto 2015. godine kada je ovaj kontrolni paket akcija platio državi i međunarodnim finansijskim institucijama 10,1 milion EUR.

Izvor: GdeInvestirati/Belex, Wisebroker
Previous Beogradska berza: Prekinut silazni trend indeksa, mršav promet
Next Prodaja švedskog H&M-a u Srbiji skočila 21 odsto

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Gazprom upetrostručio dobit u drugom kvartalu

Neto dobit ruskog proizvođača gasa Gazproma više je nego upeterostručena u drugom tromesečju zahvaljujući višim cenama energije.

Kompanije 0 Comments

„Dunav osiguranje“ isplatilo dividendu akcionarima

„Dunav osiguranje“ danas je isplatilo dividendu akcionarima po osnovu dobiti utvrđene u godišnjim finansijskim izveštajima kompanije za 2016. godinu.

Kompanije 0 Comments

Letonski airBaltic razmatra obnavljanje letova za Beograd

Letonski nacionalni prevoznik airBaltic potvrdio je da razmišlja o obnavljanju letova za Beograd, kao i o nastavku širenja na hrvatsku obalu, prenosi ExYu Aviation News.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply