Penzioneri razočarani: Samo 5.000 dinara?

Penzioneri razočarani: Samo 5.000 dinara?

Penzioneri u najboljem slučaju mogu da prime, kako se prognozira poslednjih dana, jednokratnu pomoć od pet do šest hiljada dinara.

Očekivanja 1,7 miliona penzionera da će vlada do kraja ove godine ukinuti Zakon o privremenom umanjenju penzije i od 2018. godine početi da usklađuje primanja prema rastu inflacije i BDP-a, pala su u vodu.

Od toga, za sada, definitivno nema ništa, iako je svojevremeno predlagano da važenje ovog propisa bude ograničeno do kraja godine, piše Politika u današnjem štampanom izdanju.

Umesto toga, penzioneri u najboljem slučaju mogu da prime, kako se licitira poslednjih dana, jednokratnu pomoć od 5 do 6 hiljada dinara (koja im ne ulazi u osnovicu za obračun penzija) i povećanje od pet odsto. O vraćanju razlike umanjenih penzija od 2014. niko više ne govori, a PUPS s druge strane, u svom saopštenju, predlaže vlastima u Beogradu takozvanu 13. penziju za najsiromašnije u prestonici.

Izvor: GdeInvestirati/Politika
Previous Nedeljni gubici prete azijskim berzama
Next Uvodi se usluga "cash back" radi većeg korišćenja kartica

You might also like

Društvo 1Comments

Vanredno stanje u kanadskoj pokrajini, vatra uništila više od 1.600 kuća, naftne kompanije redukovale poslove

Kanadske vlasti proglasile su vanredno stanje u provinciji Alberta zbog požara koji je zahvatio ovaj naftom bogati region.

Društvo 0 Comments

Sve više Srba odlazi na Aljasku zbog sezonskih poslova

Poslednjih nekoliko meseci su sezonski poslovi na Aljasci postali pravi hit za Srbe, koji tamo odlaze da rade po mesec, dva.

Društvo 0 Comments

Fond PIO raspisao oglas za za prijem zahteva za besplatnu rehabilitaciju u banjama

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije raspisao je danas oglas za prijem zahteva penzionera za besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply