Penzioneri razočarani: Samo 5.000 dinara?

Penzioneri razočarani: Samo 5.000 dinara?

Penzioneri u najboljem slučaju mogu da prime, kako se prognozira poslednjih dana, jednokratnu pomoć od pet do šest hiljada dinara.

Očekivanja 1,7 miliona penzionera da će vlada do kraja ove godine ukinuti Zakon o privremenom umanjenju penzije i od 2018. godine početi da usklađuje primanja prema rastu inflacije i BDP-a, pala su u vodu.

Od toga, za sada, definitivno nema ništa, iako je svojevremeno predlagano da važenje ovog propisa bude ograničeno do kraja godine, piše Politika u današnjem štampanom izdanju.

Umesto toga, penzioneri u najboljem slučaju mogu da prime, kako se licitira poslednjih dana, jednokratnu pomoć od 5 do 6 hiljada dinara (koja im ne ulazi u osnovicu za obračun penzija) i povećanje od pet odsto. O vraćanju razlike umanjenih penzija od 2014. niko više ne govori, a PUPS s druge strane, u svom saopštenju, predlaže vlastima u Beogradu takozvanu 13. penziju za najsiromašnije u prestonici.

Izvor: GdeInvestirati/Politika
Previous Nedeljni gubici prete azijskim berzama
Next Uvodi se usluga "cash back" radi većeg korišćenja kartica

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Prosečna neto zarada u januaru 2018. godine iznosila je 422 evra

Prosečna neto zarada u Srbiji u januaru ove godine bila je 50.048 dinara i nominalno je veća za 2,7 odsto, a realno za 2,4 odsto nego u decembru 2017. godine,

Lifestyle 2 Comments

Škole u Srbiji uvode uniforme za đake?

U školama u Srbiji najverovatnije će biti uvedene uniforme za đake, izjavila je danas savetnica ministra prosvete Dragana Milovanović.

Društvo 0 Comments

Država će zaposliti još 160 poreskih policajaca

Vlada je utvrdila mere za suzbijanje sive ekonomije u 2018. godini koje predviđaju i zapošljavanje 160 poreskih policajaca, ali i specijalizaciju 50 sudija za vođenje sporova u ovoj oblasti, saznaje

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply