Beogradska berza: Prekinut silazni trend indeksa, mršav promet

Beogradska berza: Prekinut silazni trend indeksa, mršav promet

Domaće tržište akcija prekinulo je četvorodnevni silazni trend uz prilično skroman promet akcija u indeksnoj korpi.

Ukupan promet u trgovanju, zahvaljujući državnim obveznicama, dostigao je 228,9 miliona RSD (1,9 miliona EUR), dok je indeks Belex15 ojačao 0,3% na 723,2 poena.

Nijedna akcija sa listinga nije zabeležila promet veći od 1 milion RSD. Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO), koji je juče saopštio da je tokom avgusta nastavio uspešan trend poslovanja, blago je porastao na 1.354 RSD uz promet od 0,6 miliona RSD. Naftna industrija Srbije (NIIS) se zadržala na nivou od 673 RSD uz realizaciju od 0,4 miliona RSD. Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) takođe se zadržao na nivou od 1.220 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD, dok je njegovo zavisno preduzeće EP Industrija (EPIN) bilo najprometnija akcija. Ova hartija je pala 9,6% na 3.550 RSD uz realizaciju od 6,5 miliona RSD. Najprometnija akcija indeksne korpe bila je Galenika Fitofarmacija (FITO) koja se zadržala na nivou od 2.700 RSD uz promet od 1,4 miliona RSD. Komercijalna banka (KMBN) je porasla 1% na 1.935 RSD uz realizaciju od 0,3 miliona RSD, dok se Jubmes banka (JMBN) s trgovanjem vrednim 1,3 miliona RSD zadržala na 6.500 RSD. Prioritetne akcije Philip Morris-a (DINNPB) zadržale su se na 3.200 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD, dok se Halkbankom (CCNB) trgovalo po 10.400 RSD uz neznatno manju realizaciju. Većinski vlasnik ove banke, istoimena turska banka, saopštila je da je uspešno privela kraju ponudu za preuzimanje s obzirom da je uspela da preskoči prag od 90% akcija čime se stvaraju uslovi za prinudni otkup od preostalih manjinskih akcionara.

Dinarska obvezncia RSO15105, koja dospeva na naplatu 2. marta naredne godine, zabeležila je promet od 216,7 miliona RSD uz prinos od 3,55%.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Prodaje se imovina Trgocentra iz Leskovca
Next Turci preskočili prag od 90 odsto akcija u Halkbanku

You might also like

Evropske berze: Dešavanja u Turskoj u drugom planu, nafta pojeftinila, evro ojačao

Glavni indeksi vodećih berzi u Evropi u ponedeljak su zatvorili trgovanje u različitim pravcima. U pozitivnoj teritoriji trgovalo se u Londonu i Milanu, dok su francuska, nemačka i španska berza

Wall Street: Oprezno nakon Trumpove odluke o Iranu

Na Wall Streetu su u utorak indeksi berza ostali gotovo nepromenjeni jer su ulagači oprezni nakon odluke Washingtona o ponovnom uvođenju sankcija Iranu, što je podržalo cene nafte i akcije u energetskom

Azijske berze porasle, funta stabilna

Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija porasle, zahvaljujući dobrim ekonomskim pokazateljima iz regije, dok je britanska funta stabilna uoči početka pregovora o Brexitu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply