Beogradska berza: Prekinut silazni trend indeksa, mršav promet

Beogradska berza: Prekinut silazni trend indeksa, mršav promet

Domaće tržište akcija prekinulo je četvorodnevni silazni trend uz prilično skroman promet akcija u indeksnoj korpi.

Ukupan promet u trgovanju, zahvaljujući državnim obveznicama, dostigao je 228,9 miliona RSD (1,9 miliona EUR), dok je indeks Belex15 ojačao 0,3% na 723,2 poena.

Nijedna akcija sa listinga nije zabeležila promet veći od 1 milion RSD. Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO), koji je juče saopštio da je tokom avgusta nastavio uspešan trend poslovanja, blago je porastao na 1.354 RSD uz promet od 0,6 miliona RSD. Naftna industrija Srbije (NIIS) se zadržala na nivou od 673 RSD uz realizaciju od 0,4 miliona RSD. Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) takođe se zadržao na nivou od 1.220 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD, dok je njegovo zavisno preduzeće EP Industrija (EPIN) bilo najprometnija akcija. Ova hartija je pala 9,6% na 3.550 RSD uz realizaciju od 6,5 miliona RSD. Najprometnija akcija indeksne korpe bila je Galenika Fitofarmacija (FITO) koja se zadržala na nivou od 2.700 RSD uz promet od 1,4 miliona RSD. Komercijalna banka (KMBN) je porasla 1% na 1.935 RSD uz realizaciju od 0,3 miliona RSD, dok se Jubmes banka (JMBN) s trgovanjem vrednim 1,3 miliona RSD zadržala na 6.500 RSD. Prioritetne akcije Philip Morris-a (DINNPB) zadržale su se na 3.200 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD, dok se Halkbankom (CCNB) trgovalo po 10.400 RSD uz neznatno manju realizaciju. Većinski vlasnik ove banke, istoimena turska banka, saopštila je da je uspešno privela kraju ponudu za preuzimanje s obzirom da je uspela da preskoči prag od 90% akcija čime se stvaraju uslovi za prinudni otkup od preostalih manjinskih akcionara.

Dinarska obvezncia RSO15105, koja dospeva na naplatu 2. marta naredne godine, zabeležila je promet od 216,7 miliona RSD uz prinos od 3,55%.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Prodaje se imovina Trgocentra iz Leskovca
Next Turci preskočili prag od 90 odsto akcija u Halkbanku

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Cene nafte porasle drugi dan uzastopno

Cene nafte na međunarodnim tržištima i u petak su rasle zahvaljući očekivanjima investitora da će veliki proizvođači preduzeti mere u cilju stabilizacije tržišta.

Cene nafte porasle blizu nivoa 50 dolara

Cene nafte u sredu su porasle više od dva odsto nakon što je objavljeno da su zalihe sirove nafte u Sjedinjenim Državama pale, šestu nedelju uzastopno.

Svetske berze 0 Comments

Evropski problemi pritisnuli indekse na berzama azijsko-pacifičkog regiona

Berze azijsko-pacifičkog regiona u petak su zatvorile trgovanje uglavnom u negativnoj teritoriji pritisnuti evropskim problemima ali i zbog opreza investitora pred današnje objavljivanje podataka sa američkog tržišta rada.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply