Počele prijave za podršku u oblasti poreza na imovinu

Počele prijave za podršku u oblasti poreza na imovinu

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo finansija, Stalna konferencija gradova i opština i Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) pozivaju lokalne samouprave da se prijave za podršku u okviru Programa reforme poreza na imovinu – podrška unapređenju poreza na imovinu i dobre uprave.

Ukupna podrška iznosi 5,9 miliona švajcarskih franaka, a ona će biti usmerena na 40 jedinica lokalne samouprave za unapređenje administriranja, sređivnje evidencija poreza na imovinu i jačanje funkcije dobre uprave. Paketi podrške jedinicama lokalne samouprave podrazumevaju i pružanje ekspertske podrške i stručnog znanja u oblasti unapređenja administriranja poreza na imovinu.

„Pozivam opštine i gradove da se prijave na ovaj konkurs i obezbede sredstva za sređivanje baza podataka o nekretninama na njihovoj teritoriji. To će omogućiti bolju naplatu poreza na imovinu, povećti izvorne prihode lokalnih samouprava i omogućiti im da prevaziđu finansijske poteškoće ili ulože u razvoj svojih zajednica, za dbrobit naših građna i građanki”, rekao je ministar Branko Ružić povodom raspisivanja javnog poziva opštinam za ovaj Program, stoji u saopštenju za medije.

„Pored prilike da uvedu red u baze podtaka, ovaj program podstiče i udruživnje i saradnju lokalnih samouprava. One opštine koje su geografski povezane, i zajedno se prijave biće dodatno vrednovane. Pet najuspešnijih podeliće nagradni fond sa ukupnim sredstvima od miliona švajcarskih franaka, koji je obezbedila Vlada Švajcarske“, rekao je Aleksander Grunauer, šef projekta „Reforma poreza na imovinu“, koji će ovo i sprovoditi.

Sva dokumenta potrebna za prijavu, kao i koje lokalne samouprave imaju pravo apliciranja mogu se naći na internet stranici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i Stalne konferencije gradova i opština, pišse u saopštenju.

Rok za dostavljanje prijava je 31.oktobar 2017.godine. 

Projekat „Reforma poreza na imovinu“ će trajati četiri godine, i plod je zajedničke saradnje Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstva finansija kao i Vlade Švajcarske, koje je i obezbedila novac.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Wizz Air traži 1.300 radnika, moguće konkurisanje i iz Srbije
Next Prodaje se imovina Trgocentra iz Leskovca

You might also like

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Javno nadmetanje za građevinsko zemljište u Novom Sadu 6. septembra

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu oglasila je prodaju građevinskog zemljišta namenjenog za izgradnju stambenih i objekta za sektor privrede.

Najvažnije vesti 0 Comments

City Expert: Kako do stana bez provizije?

Kako se u Srbiji sve više popularizuje preduzetništvo, uvezivanje zanimanja i dobra biznis ideja su samo preduslovi za dobar početak uspešnog poslovanja.

Kompanije 0 Comments

Prodaje se imovina Livnice Topola

Stečajni upravnik preduzeća Livnica Topola oglasio je prodaju imovine javnim nadmetanjem, a početna cena je oko 210,1 milion dinara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply