Dušan Vujović: Nema elemenata recesije

Dušan Vujović: Nema elemenata recesije

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio da u srpskoj privredi nema elemenata recesije, kako prenose pojedini mediji, ističući da će privredni rast naredne godine biti između 3,5 i 4 odsto.

Komentarišući napredak Srbije za 12 mesta na listi konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma, Vujović je istakao da smo napravili progres u mnogim oblastima.

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio da će povećanje plata i penzija biti značajno i da će krajem oktobra biti objavjene i konkretne cifre.

“To je najteže pitanje i ono je već dugo na dnevnom redu. Plate i penzije vrlo pažljivo analiziramo i skoro nedelju dana smo sa MMF-m proveli računajući i blizu smo utvrđivanja parametara i prostora, kako u ovoj godini za možda jednokratne isplate, tako i u 2018. godini”, rekao je Vujović odgovarajući na pitanja novinara.

Ministar finansija je izjavio da se radi na novom Zakonu o parafiskalnim nametima, koji će objediniti sve namete za privredu.

“To će biti matrica koja će biti objavljena na nivou Republike i na nivou svake lokalne samouprave, tako da će svaki investitor strani i domaći znati šta ga i kada čeka i koliko treba da plati, od ekoloških taksi do nekih lokalnih doprinosa”, rekao je Vujović novinara i dodao da je cilj da se uvede red u tu oblast.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Flydubai uvodi letove za Podgoricu preko Sarajeva
Next Beogradska berza: Novi pad indeksa, Halkbank ponovo najprometniji

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Deficit američkog budžeta 665,7 milijardi dolara

Deficit američkog budžeta ove poreske godine, koja je završena prvog oktobra, dostigla je 665,7 milijardi dolara. 

Najvažnije vesti 0 Comments

Nemački čelik se bori za budućnost protiv Kine

Zabrinuti za svoju budućnost u nemačkoj industriji čelika, oko 45.000 zaposlenih izašlo je na protest koji je organizovao IG Metal.

Najvažnije vesti 0 Comments

Velika potražnja za stanovima u Beogradu i Novom Sadu, cene rastu

Tек je počela potraga za iznajmljivanjem stanova u univerzitetskim gradovima u Srbiji, a cene rastu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply