Dušan Vujović: Nema elemenata recesije

Dušan Vujović: Nema elemenata recesije

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio da u srpskoj privredi nema elemenata recesije, kako prenose pojedini mediji, ističući da će privredni rast naredne godine biti između 3,5 i 4 odsto.

Komentarišući napredak Srbije za 12 mesta na listi konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma, Vujović je istakao da smo napravili progres u mnogim oblastima.

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio da će povećanje plata i penzija biti značajno i da će krajem oktobra biti objavjene i konkretne cifre.

“To je najteže pitanje i ono je već dugo na dnevnom redu. Plate i penzije vrlo pažljivo analiziramo i skoro nedelju dana smo sa MMF-m proveli računajući i blizu smo utvrđivanja parametara i prostora, kako u ovoj godini za možda jednokratne isplate, tako i u 2018. godini”, rekao je Vujović odgovarajući na pitanja novinara.

Ministar finansija je izjavio da se radi na novom Zakonu o parafiskalnim nametima, koji će objediniti sve namete za privredu.

“To će biti matrica koja će biti objavljena na nivou Republike i na nivou svake lokalne samouprave, tako da će svaki investitor strani i domaći znati šta ga i kada čeka i koliko treba da plati, od ekoloških taksi do nekih lokalnih doprinosa”, rekao je Vujović novinara i dodao da je cilj da se uvede red u tu oblast.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Flydubai uvodi letove za Podgoricu preko Sarajeva
Next Beogradska berza: Novi pad indeksa, Halkbank ponovo najprometniji

You might also like

Najvažnije vesti 1Comments

Rast BDP-a Srbije u prvom kvartalu 2017. jedan odsto

Realni rast bruto domaćeg proizvoda Srbije (BDP) u prvom kvartalu 2017. godine u odnosu na isti period prethodne godine iznosio je jedan odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.  

Najvažnije vesti 0 Comments

U prva tri meseca ove godine otkriveno 1200 falsifikovanih novčanica

U prva tri meseca ove godine otkriveno je 1.182 komada falsifikovanih dinarskih novčanica, što je za 2,1 odsto manje nego u istom periodu lane, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Makroekonomija 0 Comments

Ublažen rast inflacije u Britaniji

Inflacija u Velikoj Britaniji je znatno ublažila rast u februaru, prema zvaničnim staističkim podacima. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply