Nike objavio mešovite rezultate za prvi kvartal

Nike objavio mešovite rezultate za prvi kvartal

Američki proizvođač sportske opreme Nike objavio je mešovite rezultate za fiskalni prvi kvartal.

Na međunarodnom tržištu zabeležen je snažan rast, dok je severnoamerička veleprodaja nastavila silazni trend.

U sve konkurentnijem poslovnom okruženju, Nike je primoran da se sve više okrene diskontnoj prodaji i velikim ulaganjima u direktnu prodaju.

Nike je u periodu maj-avgust objavio dobit po akciji od 57 centi u odnosu na očekivanja tržišta od 48 centi. Prihod je bio skoro nepromenjen u odnosu na isti period prošle godine i dostigao je 9,07 milijardi USD u odnosu na prognozu tržišta od 9,08 milijardi USD.

U apsolutnim iznosima profit Nike-a pao je 24% na 950 miliona USD, pre svega usled smanjene bruto margine, veće poreske stope i drugih troškova, saopštila je kompanija. Bruto margina pala je 180 baznih poena na 43,7%, pre svega usled negativnih kursnih razlika.

Brend Nike je zabeležio rast prodaje od 2%, izuzimajući kursne razlike, na 8,6 milijardi USD, dok je brend Convers pretrpeo pad od 16% na 483 miliona USD.

Prodaja patika na severnoameričkom tržištu smanjena je za 3%, dok je sportska odeća zabeležila pad od 1%. Jedno od najvažnijih tržišta za kompaniju, Kina, zabeležilo je rast prodaje od 12%, izuzimajući kursne razlike.

Akcije Nike-a nakon objave rezultata zabeležile su pad cene u produženom trgovanju od 3,2%.

Izvor: GdeInvestirati/CNBC, Wisebroker
Previous Valamar Riviera i TUI sklopili ugovor vredan 80,3 miliona kuna
Next Dinar bez promene, srednji kurs 119,43

You might also like

Deutsche Bank: Ne preporučujemo investicije u kriptovalute

Investitori u bitcoin trebaju uvek imati na umu probleme kao što su visoka volatilnost, moguće manipulacije cenama, gubitak podataka ili krađe podataka.

Banke i finansije 0 Comments

Credit Suisse zabeležio prvi kvartalni gubitak od 2008. godine

Glavni izvršni direktor Tidjane Thiam uveo je značajne mere rezanja troškova i novu strategiju, a postignuti rezultat pozdravili su analitičari i ulagači koji su očekivali da će gubitak biti i

Kompanije 0 Comments

U Kini otkriveno naftno polje sa više od milijardu tona sirove nafte

Novo naftno polje s više od milijardu tona sirove nafte otkriveno je u Kini, javlja kineska zvanična novinska agencija Xinhua.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply