HP sprema oko 5.000 otkaza

HP sprema oko 5.000 otkaza

Kompanija Hewlett-Packard (HP) sprema oko 5.000 otkaza kako bi smanjila troškove poslovanja, otkrili su anonimni izvori iz same industrije. 

Kako prenose mediji, HP će otpustiti oko 10 odsto svoje radne snage, što je oko 5.000 ljudi. Kompanija je prinuđena na ovaj korak, tvrde izvori, zbog sve jače konkurencije na tržištu poput one koje dolazi od Amazona i Google-a.

Talas otpuštanja trebalo bi da krene i pre kraja ove godine, i neće biti pošteđen nijedan sektor.

Ne zna se da li će HP uspeti da ovim potezom nadomesti slabije poslovanje, ali su ipak, akcije kompanije porasle u petak za 1 odsto, na 13,93 dolara.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Povećan obim srpskog izvoza u Rusiju
Next Poslovna aktivnost evrozone najbrža od početka 2011. godine

You might also like

Google i Sanofi osnivaju preduzeće za lečenje dijabetesa

Zajedničko preduzeće, koje će činiti američka kompanija Google i francuski farmaceutski gigant Sanofi najavili su će fokus ove dve kompanije biti na lečenju dijabetesa.

Kompanije 0 Comments

Vučić: Daćemo sve od sebe za opstanak Fiata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će učiniti sve što može, kako bi kompanija Fiat opstala i ostala u Kragujevcu.

Prognozirana isporuka mobilnih telefona tajvanskih kompanija za 2016. teško ostvariva

Iako je HTC ove godine objavio veoma konkurentan proizvod u vidu HTC 10 telefona, ovo nije previše pomoglo kompaniji u poslovanju, a prema navodima Digitimesa, tajvanska kompanija neće uspeti da

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply