HP sprema oko 5.000 otkaza

HP sprema oko 5.000 otkaza

Kompanija Hewlett-Packard (HP) sprema oko 5.000 otkaza kako bi smanjila troškove poslovanja, otkrili su anonimni izvori iz same industrije. 

Kako prenose mediji, HP će otpustiti oko 10 odsto svoje radne snage, što je oko 5.000 ljudi. Kompanija je prinuđena na ovaj korak, tvrde izvori, zbog sve jače konkurencije na tržištu poput one koje dolazi od Amazona i Google-a.

Talas otpuštanja trebalo bi da krene i pre kraja ove godine, i neće biti pošteđen nijedan sektor.

Ne zna se da li će HP uspeti da ovim potezom nadomesti slabije poslovanje, ali su ipak, akcije kompanije porasle u petak za 1 odsto, na 13,93 dolara.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Povećan obim srpskog izvoza u Rusiju
Next Poslovna aktivnost evrozone najbrža od početka 2011. godine

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Deutsche Bank planira selidbu 4.000 svojih bankara iz Londona

Nemačka Deutsche Banka bi mogla da preseli do 4.000 radnih mesta iz Britanije, izjavila je direktorka za regulatorne poslove u Deutsche Bank, Sylvie Matherat.

Kompanije 0 Comments

Nemački Merck razmatra prodaju dela biznisa

Nemačka farmaceutska kompanija, Merck, razmatra prodaju segmenta zdravstvene zaštite potrošača, koji ima godišnje prihode od oko 860 miliona EUR, a novac bi bio iskorišćen na troškove istraživanja novih lekova.

Tema dana 1Comments

Komercijalna „istopila“ dobit banaka u 2015. godini

Velika količina nenaplativih kredita i suzdržanost banaka po pitanju kreditne aktivnosti i prošle godine su bili glavna obeležja u poslovanju domaćeg bankarskog sektora. Istina, finansijski rezultat bio je značajno bolji

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply