Aerodrom traži konsultanta za razvoj novih linija

Aerodrom traži konsultanta za razvoj novih linija

Aerodrom “Nikola Tesla”, koji je u avgustu zabeležio rekordan mesečni broj putnika, traži konsultanta koji će mu pomoći u razvoju novih linija u narednom periodu.

Javni poziv za usluge konsaltinga i tehničke podrške u razvoju novih linija, otvoren je do 11. oktobra 2017, za kada je zakazano i otvaranje.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, ciljevi Aerodroma su da postane ‘gateway’ za region Jugoistočne Evrope za dugolinijski saobraćaj prema Severnoj Americi, Kini i Australiji, da uvede nove linije prema evro-mediteranskoj oblasti, kao i da ojačaju saobraćaj u regionu, između ostalog radi “punjenja” dugolinijskih ruta.

Glavni konkurenti u ostvarenju tih ciljeva, pre svih su aerodromi Zagreb i Budimpešta. Aerodrom je u petak uslužio četvrtomilionitog putnika u ovoj godini, istakavši da je ovakav rezultat ostvaren tri nedelje ranije nego prethodne godine.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug, Wisebroker
Previous Milojko Arsić: Plate mogu biti veće dva do tri odsto
Next Povećan obim srpskog izvoza u Rusiju

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Commerzbank: Rast dobiti u prvom tromesečju

Druga najveća nemačka banka, Commerzbank, prijavila je stabilan rast dobiti u prvom tromesečju.

Kompanije 0 Comments

Uber: EU zakon nas je oterao iz Mađarske

Američka kompanija Uber podnela je žalbu Evropskoj uniji zbog zakona u Mađarskoj koji je blokirao njeno poslovanje u toj zemlji.

Kompanije 0 Comments

Bayer poslao ponudu za Monsanto

Nemačka farmaceutska i hemijska kompanija Bayer, objavila je da je ponudila 122 dolara po akciji, ili ukupno 62 milijarde dolara, za kupovinu američke kompanije Monsanto.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply