Aerodrom traži konsultanta za razvoj novih linija

Aerodrom traži konsultanta za razvoj novih linija

Aerodrom “Nikola Tesla”, koji je u avgustu zabeležio rekordan mesečni broj putnika, traži konsultanta koji će mu pomoći u razvoju novih linija u narednom periodu.

Javni poziv za usluge konsaltinga i tehničke podrške u razvoju novih linija, otvoren je do 11. oktobra 2017, za kada je zakazano i otvaranje.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, ciljevi Aerodroma su da postane ‘gateway’ za region Jugoistočne Evrope za dugolinijski saobraćaj prema Severnoj Americi, Kini i Australiji, da uvede nove linije prema evro-mediteranskoj oblasti, kao i da ojačaju saobraćaj u regionu, između ostalog radi “punjenja” dugolinijskih ruta.

Glavni konkurenti u ostvarenju tih ciljeva, pre svih su aerodromi Zagreb i Budimpešta. Aerodrom je u petak uslužio četvrtomilionitog putnika u ovoj godini, istakavši da je ovakav rezultat ostvaren tri nedelje ranije nego prethodne godine.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug, Wisebroker
Previous Milojko Arsić: Plate mogu biti veće dva do tri odsto
Next Povećan obim srpskog izvoza u Rusiju

You might also like

Transport 0 Comments

Rekordan avgust na Aerodromu, 2,7 odsto više putnika

Kroz Aerodrom “Nikola Tesla” prošlo je u avgustu 590.292 putnika, ili 2,7 odsto više u odnosu na isti mesec 2015, što je istorijski rekord u broju putnika zabeležen u beogradskoj

Trgovina 0 Comments

Coca-Cola preuzima Costa coffee

Coca-Cola je postigla konačan dogovor o preuzimanju Costa Limited, saopštili su iz kompanije.

Banke i finansije 0 Comments

Proteklih 15 godina britanske banke platile kazne od 53 milijarde funti

Britanske banke izložene su različitim skandalima, uključujući manipulisanja na valutnim tržištima i referentnim kamatnim stopama, neprimerene prodaje proizvoda osiguranja kredita i složenih proizvoda zaštite povezanih s kamatnim stopama.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply