Aerodrom traži konsultanta za razvoj novih linija

Aerodrom traži konsultanta za razvoj novih linija

Aerodrom “Nikola Tesla”, koji je u avgustu zabeležio rekordan mesečni broj putnika, traži konsultanta koji će mu pomoći u razvoju novih linija u narednom periodu.

Javni poziv za usluge konsaltinga i tehničke podrške u razvoju novih linija, otvoren je do 11. oktobra 2017, za kada je zakazano i otvaranje.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, ciljevi Aerodroma su da postane ‘gateway’ za region Jugoistočne Evrope za dugolinijski saobraćaj prema Severnoj Americi, Kini i Australiji, da uvede nove linije prema evro-mediteranskoj oblasti, kao i da ojačaju saobraćaj u regionu, između ostalog radi “punjenja” dugolinijskih ruta.

Glavni konkurenti u ostvarenju tih ciljeva, pre svih su aerodromi Zagreb i Budimpešta. Aerodrom je u petak uslužio četvrtomilionitog putnika u ovoj godini, istakavši da je ovakav rezultat ostvaren tri nedelje ranije nego prethodne godine.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug, Wisebroker
Previous Milojko Arsić: Plate mogu biti veće dva do tri odsto
Next Povećan obim srpskog izvoza u Rusiju

You might also like

Industrija 0 Comments

Swisslion Takovo otvorio hotel SL Industry u Trebinju

Hotel SL Industry kompanije Swisslion Takovo sinoć je svečano otvorio predsednik poslovnog sistema Rodoljub Drašković, prenosi portal Radio Trebinje.

Kompanije 0 Comments

Kompanije širom sveta sumiraju gubitke od cyber napada

Kompanije i institucije širom sveta sumiraju gubitke cyber napada koji je omeo rad luka, bolnica i banaka. 

Kompanije 0 Comments

Atlantic Grupa prodala fabrike u Nemačkoj i Hrvatskoj belgijskom Aminolabsu

Atlantic Grupa saopštila je danas da prodaje proizvodne kapacitete i proizvodnju privatnih robnih marki iz segmenta sportske i aktivne ishrane belgijskoj kompaniji Aminolabs Group, uz zadržavanje branda Multipower.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply