Otvoren konkurs za razvoj inovacija

Otvoren konkurs za razvoj inovacija

Vlada Republike Srbije izdvojila je iz budžeta 90 miliona dinara u okviru novog konkursa za inovacione projekte za fizička i pravna lica, izjavio je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, u petak (22. septembra 2017. godine), prilikom obilaska kompanije Agrounik u Šimanovcima.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Vlade Srbije, konkurs je raspisan 20. septembra i biće otvoren do 9. oktobra. Pravna lica mogu da konkurišu za sredstva u iznosu do dva miliona dinara po projektu, dok fizička lica mogu da se prijave za maksimalno 400.000 dinara po projektu.

Ministar Popović je prilikom posete kompaniji Agrounik naglasio da vlada na ovaj način želi da pospeši saradnju nauke i privrede i da motiviše kompanije i fizička lica da što više sarađuju sa fakultetima, institucijama i naučno-istraživačkim organizacijama.

“Tako će se mnogo više koristiti inovacije i nove tehnologije u industriji, a kao rezulat dobićemo veću konkurentnost domaće industrije, rast izvoza i, što je najvažnije, otvaranje novih radnih mesta u visokotehnološkom sektoru”, rekao je Popović.

Vlasnica kompanije Agrounik Snežana Đorđević navela je da je ova kompanija, zahvaljujući sredstvima koja je dobila od države za inovacije, istraživanje i razvoj, razvila laboratorije za mikrobiologiju, agrohemiju i molekularnu genetiku, i porasla od preduzeća koja je imalo dva zaposlena do firme koja danas ima više od 40 radnika, pri čemu polovinu svoje proizvodnje plasira na inostrano tržište.

Agrounik je prethodnih godina iskoristio više od 20 miliona dinara kroz konkurse ministarstva za nauku i Fonda za inovacionu delatnost, a ministar Popović najavio je da će ova kompanija u narednom periodu dobiti još 11 miliona dinara.

Sve potrebne informacije i formulari za prijavu na novi konkurs za inovacione projekte nalaze se na sajtu ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Za evro u ponedeljak 119,2 dinara po srednjem kursu
Next Prodaje se ostrvo u Šetlandskom arhipelagu prazno već 80 godina

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Banka HSBC seli 1.000 radnih mesta iz Londona u Pariz

Britanska banka HSBC, najverovatnije će preseliti 1.000 radnih mesta iz Londona u Pariz, pošto Velika Britanija u sklopu izlaska iz EU planira da napusti i jedinstveno tržište, rekao je direktor

Preduzetništvo 0 Comments

Podržite Indiegogo projekat: Letnji kamp za učenje srpskog jezika

Podržimo kampanju na Indiegogo platformi koju su pokrenule mlade preduzetnice. Kampanja podržava projekat izgradnje letnjeg kampa u Sokobanji za učenje srpskog jezika za mlade iz dijaspore.

Kompanije 0 Comments

Kineska kompanija obnavlja srpske pruge

U prisustvu potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, kineska kompanija C CEC C započela je danas radove na rekonstrukciji pruge Rasputnica “G” – Rakovica – Resnik u dužini od 7,5

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply