Royal Air Maroc planira letove između Kazablanke i Beograda

Royal Air Maroc planira letove između Kazablanke i Beograda

Srbija i Maroko ubrzavaju procedure za uspostavljanje letova između dve zemlje, nakon što je aviokompanija Royal Air Maroc saopštila da je spremna za pokretanje letova za Beograd.

Dve zemlje su nedavno potpisale Sporazum o vazdušnom saobraćaju, prenosi portal EX-YU Aviation News.

Ambasador Maroka u Srbiji Mohammed Amine Belhaj potvrdio je da je nacionalni prevoznik te zemlje izrazio interes za uvođenje letova između Kazablanke i glavnog grada Srbije, tokom letnje sezone 2018. godine.

Trenutno na Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) sleću samo dva afrička prevoznika tokom cele godine – Tunis Air i egipatski Air Cairo.

Sa druge strane, Royal Air Maroc ima flotu od 56 aviona i široku domaću i međunarodnu mrežu, kao i ‘codeshare’ sporazum sa vlasnikom kompanije Air Serbia, kompanijom Etihad Airways.

Izvor: GdeInvestirati/EX-YU Aviation News, eKapija
Previous Krka otpočinje biznis na kineskom tržištu
Next Srednji kurs dinara 119,13

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

PKB prelazi u državno vlasništvo

Akcije Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) koje su u vlasništvu Grada Beograda biće prenete na državu, odlučeno je na sednici tog preduzeća, a prenosi Blic.

Kompanije 0 Comments

EPS otpušta 3.600 radnika u naredne tri godine

U okviru programa optimizacije broja zaposlednih, iz EPS-a će, u naredne tri godine, otići još oko3.600 zaposlenih, pišu “Večernje novosti”.

Turizam 0 Comments

AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

Na AIK banku upisano je 15,23 odsto vlasništva Budvanske rivijere. Vlada Crne Gore i njeni fondovi poseduju 58 odsto akcija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply