Pad prinosa na trogodišnje državne obveznice

Pad prinosa na trogodišnje državne obveznice

Na aukciji trogodišnjih državnih obveznica Republike Srbije denominovanih u evrima, održanoj 21. septembra 2017. godine, ponuđen obim emisije iznosio je 50 miliona evra.

Ukupan obim tražnje iznosio je 75,02 miliona evra, a realizovano je 50.000 komada državnih obveznica, ukupne nominalne vrednosti 50 miliona evra.

Državne obveznice su prodate po stopi prinosa od 1,85% na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 25. septembra 2020. godine.

Datum dospeća kupona (1,50% godišnje) je 25. septembar. Isplata kupona vršiće se godišnje do datuma dospeća.

Stopa prinosa, po kojoj su prodate jučerašnje hartije od vrednosti niža je za 0,02 procentna poena u odnosu na stopu prinosa ostvarenu na poslednjoj aukciji hartija od vrednosti iste ročnosti emitovanih 21. juna 2017. godine.

Izvor: GdeInvestirati/Uprava za javni dug, Wisebroker
Previous Deset kompanija zainteresovano za Galeniku
Next Krka otpočinje biznis na kineskom tržištu

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Ana Brnabić: Svi putevi biznisa vode u Srbiju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Beogradu da je dosta učinjeno da poslovni ambijent u Srbiji bude privlačan za strane investitore i da će nastavak reformi doprineti još boljem

Najvažnije vesti 0 Comments

Oporavak tekstilne industrije: Rast proizvodnje 33%, izvoz najviše u Evropu

Tekstilna industrija Srbije se polako oporavlja. 80 odsto proizvođača su male firme, dok 20 odsto čine fabrike sa preko 120 radnika.

Makroekonomija 0 Comments

Grčka u 2016. ponovo u recesiji

Grčka je prošle godine ponovo zabeležila recesiju, pokazali su u utorak službeni podaci državnog zavoda za statistiku, uprkos očekivanja međunarodnih kreditora da će aktivnosti bar malo porasti nakon godina štednje

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply