Pad prinosa na trogodišnje državne obveznice

Pad prinosa na trogodišnje državne obveznice

Na aukciji trogodišnjih državnih obveznica Republike Srbije denominovanih u evrima, održanoj 21. septembra 2017. godine, ponuđen obim emisije iznosio je 50 miliona evra.

Ukupan obim tražnje iznosio je 75,02 miliona evra, a realizovano je 50.000 komada državnih obveznica, ukupne nominalne vrednosti 50 miliona evra.

Državne obveznice su prodate po stopi prinosa od 1,85% na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 25. septembra 2020. godine.

Datum dospeća kupona (1,50% godišnje) je 25. septembar. Isplata kupona vršiće se godišnje do datuma dospeća.

Stopa prinosa, po kojoj su prodate jučerašnje hartije od vrednosti niža je za 0,02 procentna poena u odnosu na stopu prinosa ostvarenu na poslednjoj aukciji hartija od vrednosti iste ročnosti emitovanih 21. juna 2017. godine.

Izvor: GdeInvestirati/Uprava za javni dug, Wisebroker
Previous Deset kompanija zainteresovano za Galeniku
Next Krka otpočinje biznis na kineskom tržištu

You might also like

Makroekonomija

Velika Britanija ispala iz top 5 svetskih ekonomija

Velika Britanija zauzima šesto mesto među najvećim svetskim ekonomijama, a na lestvici je pala za jedno mesto, izjavio je britanski ministar financija Philip Hammond.

Makroekonomija

Industrijska proizvodnja skočila 4,2 odsto

Industrijska proizvodnja u Srbiji u julu 2017. veća je za 4,2 odsto nego u istom mesecu prošle godine, a u odnosu na prosek 2016. veća je za dva odsto.

Makroekonomija

Vlada Srbije potpisala obavezu sprovođenju mera predviđenih aranžmanom sa MMF-om

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak kojim se usvaja Pismo o namerama kojim se prihvataju revidirani ciljevi i mere ekonomske politike za period 2016–2017. godine dogovoreni sa MMF-om