Beogradska berza: Velika investiciona aktivnost na NIS-u i Aerodromu

Beogradska berza: Velika investiciona aktivnost na NIS-u i Aerodromu

Jučerašnji trgovački dan obeležila je življa investiciona aktivnost u odnosu na prethodni period, dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, ojačao pola procenta na 732,5 poena.

Najprometnija akcija na tržištu bio je beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) koji je neznatno porastao na 1.355 RSD uz promet od 27,2 miliona RSD. Najveći deo današnjeg prometa ostvaren je u samo jednoj transakciji na početku trgovanju na spomenutom niovu od 1.355 RSD. Akcijama Aerodroma se već duže vreme trguje u uskom cenovnom rasponu oko nivoa od 1.350 RSD, a danas je registrovana najveća investiciona aktivnost na ovoj hartiji od 5. jula tekuće godine. Veliki promet od 14,6 miliona RSD zabeležila je i Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je skočila 1,2% na 680 RSD uz promet od 14,6 miliona RSD. Danas je postignuta najviša cena na zatvaranju akcijama NIS-a u poslednjih 11 trgovačkih dana i najveći promet od 10. jula tekuće godine. Solidan promet od 6,4 miliona RSD registrovala je Komercijalna banka (KMBN) koja je blago porasla na 1.939 RSD, dok se Energoprojekt holding (ENHL) zadržao na ceni od 1.220 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD. Akcijama Halkbanka (CCNB) nastavljeno je da se trguje na nivoima iznad cene aktuelne ponude za preuzimanje. Akcije ove beogradske banke završile su trgovanje u blagom plusu na 10.376 RSD uz trgovanje od 4,4 miliona RSD. Dobitnik dana bio je beogradski Kopaonik (KOPB) koji je skočio 4,7% na 7.645 RSD. Sredinom avgusta objavljena je namera za preuzimanje akcija ove kompanije, ali Komisija za hartije od vrednosti još uvek nije zvanično odobrila ponudu. Zavisna preduzeća Energoprojekt holdinga registrovala su veliki pad cene uz minorne promete. EP Entel (EPEN) je pao 16,6% na 15.012 RSD dok je EP Industrija (EPIN) pala 4,1% na 3.925 RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Pad cene zlata zbog odluke Feda
Next Deset kompanija zainteresovano za Galeniku

You might also like

Cena bitkoina porasla na 750 dolara

Vrednost bitkoina porasla je na oko 750 $, što je blizu ovogodišnjeg maksimuma dosegnutog u junu mesecu kada je bitkoin koštao 765 dolara.

NBS upozorava: Bitkoin nije valuta i neće zameniti evro, niti bilo koju drugu valutu

Zbog pogrešnih tumačenja koja mogu dovesti građane u zabludu a povodom informacije da virtuelni novac, bitkoin, postaje službena valuta Evropske unije, oglasila se Narodna banka Srbije.

Zaustavljen pad dinara, srednji kurs 118,3578

  Dinar stagnira prema evru u odnosu na prethodni dan i zvanični srednji kurs iznosi 118,3578 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply