Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

Od osam kompanija, koliko ih je zainteresovano za strateško partrnerstvo sa RTB Bor, njih pet je uradilo kompletan presek stanja u RTB-u, nakon čega su, za partnerstvo sa RTB-om ponudili sumu između 500 i 600 miliona dolara.

Reč je o vrlo ozbiljnim kompanijama, čija imena, trenutno, ne možemo da otkrivamo jer još nije ni rapisan tender za izbor strateškog partnera za RTB, navodi sagovornik dnevnog lista“Blic” iz Vlade Srbije.

U pitanju su dve kanadske kompanije, jedna ruska i dve kineske firme. Sve ove kompanije uradile su ‘due diligence’, nakon čega su izašli sa ponudama za strateško partnerstvo sa RTB-om.

Sagovornik “Blica” dodaje da će država pokušati da sama finansira početak otvaranja rudnika bakra Cerovo 2, kako bi se obezbedila sirovina za popunjavanje rada topionice i smanjila zavisnost od prerade uvozne sirovine u tom pogonu.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija, Blic
Previous Addiko u 2018. očekuje nastavak rasta hrvatskog BDP-a od 3 odsto
Next Inditex: Rast dobiti i pad bruto margine u prvih šest meseci

You might also like

Trgovina 0 Comments

Moody’s još jednom smanjio rejting Agrokora

Agencija Moody’s smanjila je rejting Agrokora i podigla mogućnost stečaja jer koncern nije 1. maja platio kupon na svoju 300 miliona evra vrednu obveznicu.  

Svetske berze 0 Comments

Kako da zaradite na akcijama tokom Olimpijskih igara u Riju

Obimna akademska istraživanja pokazuju korelaciju između kretanja akcija na berzama i rezultata međunarodnih sportskih događaja. Šta se dešava sa akcijama dok ljudi masovno prate velike sportske događaje?

Makroekonomija 0 Comments

Ana Brnabić: Novi sistem platnih razreda od 2018.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić je izjavila danas da će uskoro biti donet Zakon o platama zaposlenih u autonomnoj pokrajini i lokalnim smoupravama, što je prvi korak

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply