Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

Od osam kompanija, koliko ih je zainteresovano za strateško partrnerstvo sa RTB Bor, njih pet je uradilo kompletan presek stanja u RTB-u, nakon čega su, za partnerstvo sa RTB-om ponudili sumu između 500 i 600 miliona dolara.

Reč je o vrlo ozbiljnim kompanijama, čija imena, trenutno, ne možemo da otkrivamo jer još nije ni rapisan tender za izbor strateškog partnera za RTB, navodi sagovornik dnevnog lista“Blic” iz Vlade Srbije.

U pitanju su dve kanadske kompanije, jedna ruska i dve kineske firme. Sve ove kompanije uradile su ‘due diligence’, nakon čega su izašli sa ponudama za strateško partnerstvo sa RTB-om.

Sagovornik “Blica” dodaje da će država pokušati da sama finansira početak otvaranja rudnika bakra Cerovo 2, kako bi se obezbedila sirovina za popunjavanje rada topionice i smanjila zavisnost od prerade uvozne sirovine u tom pogonu.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija, Blic
Previous Addiko u 2018. očekuje nastavak rasta hrvatskog BDP-a od 3 odsto
Next Inditex: Rast dobiti i pad bruto margine u prvih šest meseci

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Kriza industrije čelika: Juncker upozorava Kineze, preti statusom u STO

Evropska unija štiti svoju industriju čelika, pa čak i britansku, koja uskoro izlazi iz zajednice, a Kinezima preti statusom u Svetskoj trgovinskoj organizaciji, ukoliko nastave sa prodajom jeftine robe.

Turizam 0 Comments

Kipar: Veća zarada od turizma za 24 odsto

Na Kipru su martu prihodi od turizma skočili za 24 odsto, što je najveći mesečni rast u ovoj godini, pokazali su danas objavljeni zvanični podaci.

Tema dana 0 Comments

Bogoljub Karić slobodan, Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo istragu

Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo je istragu protiv Bogoljuba Karića povodom osnivanja “Mobtel-a” i omogućavanja preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih kredita Astra banke bez garancija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply