Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

Od osam kompanija, koliko ih je zainteresovano za strateško partrnerstvo sa RTB Bor, njih pet je uradilo kompletan presek stanja u RTB-u, nakon čega su, za partnerstvo sa RTB-om ponudili sumu između 500 i 600 miliona dolara.

Reč je o vrlo ozbiljnim kompanijama, čija imena, trenutno, ne možemo da otkrivamo jer još nije ni rapisan tender za izbor strateškog partnera za RTB, navodi sagovornik dnevnog lista“Blic” iz Vlade Srbije.

U pitanju su dve kanadske kompanije, jedna ruska i dve kineske firme. Sve ove kompanije uradile su ‘due diligence’, nakon čega su izašli sa ponudama za strateško partnerstvo sa RTB-om.

Sagovornik “Blica” dodaje da će država pokušati da sama finansira početak otvaranja rudnika bakra Cerovo 2, kako bi se obezbedila sirovina za popunjavanje rada topionice i smanjila zavisnost od prerade uvozne sirovine u tom pogonu.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija, Blic
Previous Addiko u 2018. očekuje nastavak rasta hrvatskog BDP-a od 3 odsto
Next Inditex: Rast dobiti i pad bruto margine u prvih šest meseci

You might also like

Alibaba za 3 do 4 godine očekuje transakcije od skoro 1 bilion dolara

Kineski gigant na području elektronske trgovine, Alibaba Group Holding, objavio je kako u naredne četiri godine namerava udvostručiti broj obrađenih transakcija na vrednost veću od bilion dolara, prenosi Reuters.

Kompanije 0 Comments

Austrijski VIG preuzima osiguravajuće kompanije AXA u Srbiji

Austrijska Vienna Insurance Group (VIG) preuzima osiguravajuće kompanije AXA koje posluju u Srbiji. Kupovina će povećati VIG-ov tržišni udeo na srpskom tržištu na oko 11.5 posto, navodi se na sajtu

Makroekonomija 0 Comments

SAD uvode taksu od 25 odsto na uvoz kineske tehnologije

SAD su objavile da će uvesti taksu od 25 odsto na 50 milijardi dolara vrednu kinesku robu koja sadrži “značajnu industrijsku tehnologiju”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply