Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

Od osam kompanija, koliko ih je zainteresovano za strateško partrnerstvo sa RTB Bor, njih pet je uradilo kompletan presek stanja u RTB-u, nakon čega su, za partnerstvo sa RTB-om ponudili sumu između 500 i 600 miliona dolara.

Reč je o vrlo ozbiljnim kompanijama, čija imena, trenutno, ne možemo da otkrivamo jer još nije ni rapisan tender za izbor strateškog partnera za RTB, navodi sagovornik dnevnog lista“Blic” iz Vlade Srbije.

U pitanju su dve kanadske kompanije, jedna ruska i dve kineske firme. Sve ove kompanije uradile su ‘due diligence’, nakon čega su izašli sa ponudama za strateško partnerstvo sa RTB-om.

Sagovornik “Blica” dodaje da će država pokušati da sama finansira početak otvaranja rudnika bakra Cerovo 2, kako bi se obezbedila sirovina za popunjavanje rada topionice i smanjila zavisnost od prerade uvozne sirovine u tom pogonu.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija, Blic
Previous Addiko u 2018. očekuje nastavak rasta hrvatskog BDP-a od 3 odsto
Next Inditex: Rast dobiti i pad bruto margine u prvih šest meseci

You might also like

Kompanije 0 Comments

Erste banka: Ostvareno 1,49 milijardi dinara neto dobiti u prvoj polovini 2017.

Ukupna neto dobit Erste banke nakon drugog kvartala 2017. godine iznosi 1.486 miliona dinara, što je za čak 32,1% bolji rezultat u odnosu na isti period 2016, kada je ostvarena

Alibaba: Počela prodaja prvog pametnog automobila

Kompanija Alibaba je nakon više od godinu dana razvoja pustila u pretprodaju u Kini, prvi “internet automobil” koji nosi naziv Car’OS RX5, sa cenom od 22.230 dolara, dok se prve isporuke kupcima

Industrija 0 Comments

GLM Group od novembra proizvodi u Zrenjaninu

Italijanska kompanija za proizvodnju izduvnih sistema za automobilsku indistriju GLM Group zakupila je proizvodni prostor kompanije Minel u Zrenjaninu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply