Addiko u 2018. očekuje nastavak rasta hrvatskog BDP-a od 3 odsto

Addiko u 2018. očekuje nastavak rasta hrvatskog BDP-a od 3 odsto

Addiko Bank u 2018. godini očekuje nastavak rasta hrvatskog bruto domaćeg proizvoda po stopi od 3%, kao i ove godine, izjavio je u sredu direktor odeljenja Ekonomskih istraživanja te banke Hrvoje Stojić, ocenivši da je to za Hrvatsku solidna stopa rasta.

U 2018. se očekuje još jedna rekordna turistička sezona, rekao je Stojić te dodao da kada se gledaju rizici, ove se godine puno pričalo o restrukturiranju Agrokora a zapravo se ti rizici, barem doslovce, nisu materijalizovali.

“Nikad nismo rekli da restrukturiranje Agrokora neće imati uticaj na ekonomiju, ali smo konstantno identifikovali niz pozitivnih rizika koji poništavaju eventualne negativne efekte, a koliki će oni biti na kraju vreme će pokazati”, rekao je Stojić.

Udeo javnog duga u BDP-u trebalo bi da nastavi da pada, i to s ovogodišnjih procenjenih 85,2 na 82,7%, dok bi platni bilans trebalo da bude u višku od 2,5%, nakon ovogodišnjih 4,7%. Budžetski deficit, pak, trebalo bi da iznosi 0,5% BDP-a.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Erste grupa: Rast BDP-a Srbije ove godine 2,1 odsto
Next Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Rusija: Budžetski deficit 2 odsto BDP-a uprkos padu cene nafte

Budžetski deficit Rusije iznosiće 2 odsto bruto domaćeg proizvoda ili čak manje do kraja godine, izjavio je ruski ministar za ekonomski razvoj Maksim Oreškin. 

Makroekonomija 0 Comments

Investitori u fondove za upravljanje nekretninama u strahu od novog Lehman Brothersa

U poslebrexitovskoj atmosferi mogu se čuti komentari stručnih ljudi koji kažu da je ovo zapravo početak još jedne krize iz 2008. godine. Sve je počelo u sektoru nekretnina, a tamo

Makroekonomija 0 Comments

Standard & Poor’s najavio mogućnost snižavanja rejtinga Katalonije

Međunarodna agencija za rejtinge Standard & Poor’s (S&P) objavila je da razmatra mogućnost smanjenja rejtinga Katalonije u iduća tri meseca zbog eskalacije napetosti u odnosima s Madridom nakon referenduma o

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply