Addiko u 2018. očekuje nastavak rasta hrvatskog BDP-a od 3 odsto

Addiko u 2018. očekuje nastavak rasta hrvatskog BDP-a od 3 odsto

Addiko Bank u 2018. godini očekuje nastavak rasta hrvatskog bruto domaćeg proizvoda po stopi od 3%, kao i ove godine, izjavio je u sredu direktor odeljenja Ekonomskih istraživanja te banke Hrvoje Stojić, ocenivši da je to za Hrvatsku solidna stopa rasta.

U 2018. se očekuje još jedna rekordna turistička sezona, rekao je Stojić te dodao da kada se gledaju rizici, ove se godine puno pričalo o restrukturiranju Agrokora a zapravo se ti rizici, barem doslovce, nisu materijalizovali.

“Nikad nismo rekli da restrukturiranje Agrokora neće imati uticaj na ekonomiju, ali smo konstantno identifikovali niz pozitivnih rizika koji poništavaju eventualne negativne efekte, a koliki će oni biti na kraju vreme će pokazati”, rekao je Stojić.

Udeo javnog duga u BDP-u trebalo bi da nastavi da pada, i to s ovogodišnjih procenjenih 85,2 na 82,7%, dok bi platni bilans trebalo da bude u višku od 2,5%, nakon ovogodišnjih 4,7%. Budžetski deficit, pak, trebalo bi da iznosi 0,5% BDP-a.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Erste grupa: Rast BDP-a Srbije ove godine 2,1 odsto
Next Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

You might also like

Makroekonomija 1Comments

Osniva se Razvojna agencija Vojvodine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je danas formiranje Razvojne agencije Vojvodine, po modelu Razvojne agencije Srbije, i ocenio da je u Srbiji stvorena “nova klima klima poleta i prosperiteta”.

Makroekonomija 0 Comments

Privreda evrozone ide ka najboljem tromesečju od 2011. godine

Privreda evrozone je na putu da ostvari najbolje rezultate od početka 2011. godine, pokazuju danas objavljeni podaci.

Tema dana 0 Comments

John Hardy: Podeljena mišljenja nakon sastanka FOMC, pad dolara

Sastanak američkog Saveznog komiteta za otvoreno tržište (FOMC) obeležila je podela mišljenja oko povećavanja kamatnih stopa i sveukupna neizvesnost, piše u komentaru za Gdeinvestirati direktor sektora Strategije na deviznom tržištu u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply