Addiko u 2018. očekuje nastavak rasta hrvatskog BDP-a od 3 odsto

Addiko u 2018. očekuje nastavak rasta hrvatskog BDP-a od 3 odsto

Addiko Bank u 2018. godini očekuje nastavak rasta hrvatskog bruto domaćeg proizvoda po stopi od 3%, kao i ove godine, izjavio je u sredu direktor odeljenja Ekonomskih istraživanja te banke Hrvoje Stojić, ocenivši da je to za Hrvatsku solidna stopa rasta.

U 2018. se očekuje još jedna rekordna turistička sezona, rekao je Stojić te dodao da kada se gledaju rizici, ove se godine puno pričalo o restrukturiranju Agrokora a zapravo se ti rizici, barem doslovce, nisu materijalizovali.

“Nikad nismo rekli da restrukturiranje Agrokora neće imati uticaj na ekonomiju, ali smo konstantno identifikovali niz pozitivnih rizika koji poništavaju eventualne negativne efekte, a koliki će oni biti na kraju vreme će pokazati”, rekao je Stojić.

Udeo javnog duga u BDP-u trebalo bi da nastavi da pada, i to s ovogodišnjih procenjenih 85,2 na 82,7%, dok bi platni bilans trebalo da bude u višku od 2,5%, nakon ovogodišnjih 4,7%. Budžetski deficit, pak, trebalo bi da iznosi 0,5% BDP-a.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Erste grupa: Rast BDP-a Srbije ove godine 2,1 odsto
Next Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Jorgovanka Tabaković: Finansijski sistem Srbije stabilan u 2016.

Uprkos eksternim rizicima u vidu dešavanja u zoni evra i divergentnosti monetarnih politika EZB i FED-a, finansijski sistem Srbije uspeo je da ostane visokokapitalizovam, visokolikvidan i stabilan u 2016.godini, izjavila

Makroekonomija 0 Comments

Janet Yellen: Povećanje kamata odraz poverenja u američku privredu

Povećanje referentne kamatne stope predstavlja “glas poverenja” u solidnost američke privrede, rekla je u sinoć predsednica Federalnih rezervi (Fed) Janet Yellen, posle objave Feda o povećanju kamate za četvrtinu procentnog

Makroekonomija 0 Comments

Sjedinjene Države: U julu otvoreno 255.000 novih radnih mesta

Američka privreda je u julu otvorila 255.000 novih radnih mesta, pokazali su najnoviji službeni podaci.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply