Novi pokušaj spajanja Sprint-a i T-Mobile-a

Novi pokušaj spajanja Sprint-a i T-Mobile-a

Američki telekomunikacioni operateri, Sprint i T-Mobile, čiji pregovori o spajanju traju najmanje mesec dana, dogovorili su se da bi Deutsche Telekom (DT) trebalo da ima kontrolu u novonastaloj kompaniji, navode izvori bliski obema stranama.

Isti izvor navodi da se razmatra spajanje razmenom akcija, mada konačni dogovor još nije blizu.

John Legere, prvi čovek T-Mobile-a, biće na čelu merdžovane kompanije, što je za DT koji kontroliše 64% američke podružnice od ključnog značaja s obzirom da mu T-Mobile generiše gro rasta prihoda i prodaje.

Takođe, DT preferira spajanje sa Sprintom pošto bi potencijalne uštede mogle da se naprave veoma brzo, navodi isti izvor.

Ideja o spajanju ova dva telekomunikaciona operatera, koja zauzimanju treću i četvrtu poziciju na tržištu, nije prošla odobrenje regulatora 2014. godine, ali se procenjuje da su šanse sa novom administracijom znatno veće.

Akcije T-Mobile-a na jučerašnjem trgovanju skočile su 5,9% na 65,42 USD, dok je Sprint dobio na vrednosti 6,9% i završio trgovanje na 8,20 USD.

Izvor: GdeInvestirati/Bloomberg, Wisebroker
Previous Evropske berze: Oprezna trgovina na berzama
Next Apollo počinje dubinski pregled Gorenjske banke

You might also like

Industrija 0 Comments

Alfa plam napušta listing Beogradske berze

Odlukom odbora direktora Alfa plama, ova kompanija će napustiti listing domaćeg berzanskog tržišta (Standard market) i uključiće emitovane akcije na tržišni segment Open market.

Kompanije 0 Comments

Time ukida 300 radnih mesta

Američki medijski div Time ukida 300 radnih mesta, što čini 4 odsto njegove ukupne radne snage i to putem otkaza i dokupa staža, stoji u internom memorandumu koji je Reuters dobio

Transport 0 Comments

Štrajkovi izazvali pad kvartalne dobiti kompanije Hyundai

Najveća južnokorejska automobilska kompanija Hyundai prijavila je 30-odstotni pad profita u četvrtom prošlogodišnjem kvartalu, koji je, kako je saopšteno, posledica dugotrajnih štrajkova i pada prodaje na ključnim tržištima u razvoju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply