MMF smanjio prognozu privrednog rasta Srbije na 2,3 odsto

MMF smanjio prognozu privrednog rasta Srbije na 2,3 odsto

Ekonomska aktivnost u Srbiji nastavlja da raste, uprkos privremenom usporavanju u prvoj polovini godine i suši, procenjuje MMF.

Međunarodni monetarni fond (MMF) takođe procenjuje da će privredni rast u 2017. iznositi 2,3 odsto, saopštio je juče šef misije MMF-a Džejms Ruf.

“Ekonomska aktivnost nastavlja da raste, bez obzira na privremeno usporavanje u prvoj polovini godine, što je uglavnom bila posledica poremećaja u proizvodnji električne energije i negativnog uticaja suše na poljoprivrednu proizvodnju”, naveo je Ruf u saopštenju povodom završetka posete Misije MMF-a Beogradu.

Prethodna procena MMF-a bila je rast od 3 odsto za tekuću godinu. Za narednu godinu zadržana je prognoza rasta od 3,5 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Apollo počinje dubinski pregled Gorenjske banke
Next ProCredit i EIB spremili 30 miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Američka ekonomija usporila u prvom tromesečju 2016.

Američka ekonomija rasla je u prvom tromesečju 2016. po godišnoj stopi od 0,5 odsto, što je oštar pad u poređenju sa stopom rasta od 1,4 odsto u poslednjem kvartalu prošle

Najvažnije vesti 0 Comments

Najveće plate u Novom Beogradu, najmanje u Trgovištu

Po visini prosečne neto plate isplaćene u julu na prvom mestu u Srbiji nalazi se Novi Beograd sa isplaćenih 76.466 dinara.

Makroekonomija 0 Comments

Fed nije promenio referentnu kamatnu stopu

Američka centralna banka je odlučila, dan pre nego što će biti objavljeno ime njenog narednog šefa, da ostavi referentnu kamatnu stopu nepromenjenu i nagovestila da namerava da nastavi s podizanjem

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply