MMF smanjio prognozu privrednog rasta Srbije na 2,3 odsto

MMF smanjio prognozu privrednog rasta Srbije na 2,3 odsto

Ekonomska aktivnost u Srbiji nastavlja da raste, uprkos privremenom usporavanju u prvoj polovini godine i suši, procenjuje MMF.

Međunarodni monetarni fond (MMF) takođe procenjuje da će privredni rast u 2017. iznositi 2,3 odsto, saopštio je juče šef misije MMF-a Džejms Ruf.

“Ekonomska aktivnost nastavlja da raste, bez obzira na privremeno usporavanje u prvoj polovini godine, što je uglavnom bila posledica poremećaja u proizvodnji električne energije i negativnog uticaja suše na poljoprivrednu proizvodnju”, naveo je Ruf u saopštenju povodom završetka posete Misije MMF-a Beogradu.

Prethodna procena MMF-a bila je rast od 3 odsto za tekuću godinu. Za narednu godinu zadržana je prognoza rasta od 3,5 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Apollo počinje dubinski pregled Gorenjske banke
Next ProCredit i EIB spremili 30 miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji

You might also like

Kompanije 0 Comments

MK Grupa i američki Stratex investiraju u hotele Budvanska rivijera

MK Grupa, srpskog biznismena Miodraga Kostića, i američka Stratex Grupa objavili su danas partnerstvo čiji je cilj realizacija zajedničkih investicija u Hotelsku grupu Budvanska Rivijera i druge projekte iz oblasti

Makroekonomija 0 Comments

Nebojša Katić: Jačanje dinara ne počiva na zdravim osnovama

Verovali ili ne, kako je to rekao predsednik Srbije, javni dug je na kraju avgusta snižen na 64,4 procenta u odnosu na bruto domaći proizvod (BDP).

Najvažnije vesti 0 Comments

Od rentiranja aerodroma građanima po 30 evra

  Od davanja aerodroma „Nikola Tesla“ na upravljanje francuskom koncesionaru Srbija će u narednih 25 godina dobiti 1,46 milijardi evra, a zaradiće i vlasnici besplatnih akcija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply