MMF smanjio prognozu privrednog rasta Srbije na 2,3 odsto

MMF smanjio prognozu privrednog rasta Srbije na 2,3 odsto

Ekonomska aktivnost u Srbiji nastavlja da raste, uprkos privremenom usporavanju u prvoj polovini godine i suši, procenjuje MMF.

Međunarodni monetarni fond (MMF) takođe procenjuje da će privredni rast u 2017. iznositi 2,3 odsto, saopštio je juče šef misije MMF-a Džejms Ruf.

“Ekonomska aktivnost nastavlja da raste, bez obzira na privremeno usporavanje u prvoj polovini godine, što je uglavnom bila posledica poremećaja u proizvodnji električne energije i negativnog uticaja suše na poljoprivrednu proizvodnju”, naveo je Ruf u saopštenju povodom završetka posete Misije MMF-a Beogradu.

Prethodna procena MMF-a bila je rast od 3 odsto za tekuću godinu. Za narednu godinu zadržana je prognoza rasta od 3,5 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Apollo počinje dubinski pregled Gorenjske banke
Next ProCredit i EIB spremili 30 miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji

You might also like

Politika 0 Comments

GIK: SNS osvojio 64 mandata, još tri liste prešle cenzus

Najviše glasova na lokalnim izborima u Beogradu osvojila je lista “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd”, za koju je glasalo 45,60 odsto izašlih birača, pokazali su preliminarni rezultati Gradske

Makroekonomija 0 Comments

Crna Gora: Usvojen program ekonomskih reformi do 2020. godine

Vlada Crne Gore usvojila je Program ekonomskih reformi za period 2018-2020. godina, kao najvažniji dokument u ekonomskom dijalogu sa Evropskom komisijom i zemljama članicama EU, a čiji je cilj održiv

Društvo 0 Comments

Srbija kreće u borbu protiv porodičnig nasilja

Ove jeseni će u Srbiji uvođenjem novih krivičnih dela i niza zakonskih mera, biti pokrenuta sveobuhvatna borba protiv porodičnog nasilja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply