MMF smanjio prognozu privrednog rasta Srbije na 2,3 odsto

MMF smanjio prognozu privrednog rasta Srbije na 2,3 odsto

Ekonomska aktivnost u Srbiji nastavlja da raste, uprkos privremenom usporavanju u prvoj polovini godine i suši, procenjuje MMF.

Međunarodni monetarni fond (MMF) takođe procenjuje da će privredni rast u 2017. iznositi 2,3 odsto, saopštio je juče šef misije MMF-a Džejms Ruf.

“Ekonomska aktivnost nastavlja da raste, bez obzira na privremeno usporavanje u prvoj polovini godine, što je uglavnom bila posledica poremećaja u proizvodnji električne energije i negativnog uticaja suše na poljoprivrednu proizvodnju”, naveo je Ruf u saopštenju povodom završetka posete Misije MMF-a Beogradu.

Prethodna procena MMF-a bila je rast od 3 odsto za tekuću godinu. Za narednu godinu zadržana je prognoza rasta od 3,5 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Apollo počinje dubinski pregled Gorenjske banke
Next ProCredit i EIB spremili 30 miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Cene nafte pale više od 5 odsto

Cene nafte na međunarodnim tržištima pale su više od 5 odsto nakon što je najnoviji nedeljni izveštaj pokazao da su zalihe nafte u SAD porasle, devetu sedmicu zaredom.

Svetske berze 0 Comments

Bitcoin premašio cenu jedne unce zlata, sada vredi 2.500 dolara

Virtuelna valuta bitcoin dostigla je vrhunac – jedan bicoin vredi 2.500 dolara, a Japan je postao najveće tržište ove valute.

Tržište obveznica: Investitore brine rastući populizam

Ni povećanje kamatnih stopa u SAD, ni rastuća inflacija, ne zadaju toliku glavobolju investitorima u obveznice, koliko to u ovom trenutku čini politika, piše njujorška agencija “Blooberg”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply