Završetak naselja “Zemunske kapije” do kraja 2019.

Završetak naselja “Zemunske kapije” do kraja 2019.

Budući izgled naselja Zemunske kapije Građevinska direkcija Srbije počela je izgradnju naselja Zemunske kapije u junu ove godine, a od nedavno je poznato i kako će ovaj kompleks, na oko 6 ha, izgledati.

Zemunske kapije, na prostoru nekadašnje kasarne Aleksa Dundić, imaće 8 objekata sa ukupno 1.700 stanova, odnosno 200.000 m2 stambeno-poslovnog prostora. Lokacija kompleksa omeđena je ulicama Cara Dušana, Zadužbinskom, Šumadijskom i Filipa Višnjića.

Foto: eKapija

Foto: eKapija

U kompleksu će biti izgrađeni stanovi različitih struktura, od jednosobnih do četvorosobnih, kvadrature od 31m2 do 90 m2. U podzemnim etažama objekata su predviđena garažna mesta, a u parteru oko objekata parking mesta. Komercijalni sadržaji planirani su u prizemlju pojedinih objekata.

Naselje će imati tri parkovske površine sa dečjim igralištima i prostorom za odmor i rekreaciju. Centralni trg unutar naselja je zamišljen kao pešačka zona opremljena atraktivnim mobilijarom i rasvetom i mnogobrojnim komercijalnim sadržajima, poput restorana, kafića, radnji.

U prvoj fazi izgradnje naselja biće izgrađena tri objekta C, D i E, koji će imati 323 stana, 240 garažnih mesta, 62 parking mesta u parteru, a u prizemlju objekta E biće 6 lokala, orijentisanih ka centralnom trgu naselja, koji su predviđeni za komercijalne sadržaje. Završetak prve faze predviđen je u septembru 2018. godine, a celog naselja do kraja 2019. godine.

Foto: eKapija

Foto: eKapija

“Prilikom projektovanja naselja Zemunske kapije, ispoštovani su svi zahtevi u pogledu energetske efikasnosti objekata”, kažu iz GDS-a.

U stambenim objektima je predviđen daljinski sistem grejanja, uz mogućnost regulacije temperature unutar stanova i naplatu toplotne energije po utrošku. Predviđena je i upotreba LED rasvete za osvetljenje hodnika, stepeništa i ulaznih holova, uz mogućnost njihovog napajanja putem fotonaponskih sistema smeštenih na krovovima objekata. Osim standardnih bezbednosnih sistema, u okviru stambeno-poslovnog kompleksa predviđeni su integrisan sistem video nadzora i sistem kartične kontrole pristupa garažama.

Cene stanova kreću se u rasponu od 1.376 do 1.530 EUR po m2 (+ PDV) i zavise od strukture, spratnosti, pozicije i orijentacije stana u objektu.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija

Previous MMF traži da EPS otpusti 700 radnika
Next Oglašena prodaja Jugoremedije u stečaju

You might also like

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Šta se može kupiti u Hrvatskoj za 50.000 evra?

Za 50.000 evra u Hrvatskoj se u različitim gradovima mogu kupiti stanovi od samo 20 kvadrata pa do 150 metara kvadratnih, piše portal za nekretnine Crozilla.com

Kompanije 0 Comments

Prodaje se imovina T.R.P.S. Group iz Paraćina

Stečajni upravnik preduzeća T.R.P.S. iz Paraćina oglasio je prvu prodaju imovine dužnika javnim nadmetanjem.

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Sve skuplje nekretnine u Nemačkoj

Doći do sopstvenog stana u Nemačkoj je sve teže jer je kvadrat sve skuplji, ali to nije jedini problem.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply