Ukoliko niste podizali dividende od 2012., na računu imate 2.600 dinara

Ukoliko niste podizali dividende od 2012., na računu imate 2.600 dinara

Ako od 2012. godine do danas niste podizali svoje dividende na ime besplatno dobijenih akcija, na svom računu imate tačno 2.619,36 dinara, pišu Novosti.

Ovo se ne odnosi na one građane koji su svoje akcije prodali, čime su pravo na, „parče profita“ preneli na nove vlasnike ovih hartija. Pravo na besplatne akcije imalo je 4,8 miliona građana Srbije. Oko polovine njih je svoje akcije prodalo, dok ostatak ima pravo na dividendu. To su svi oni akcionari koji poseduju akcije na takozvani „dan dividende“ koji utvrdi konkretna kompanija, bilo da je reč o Aerodromu, NIS-u, ili „Telekomu Srbije“.

Do sada uplaćivani novac na ime dividendi građani mogu da podignu u Poštanskoj štedionici ili u banci gde imaju otvoreni račun. Građanima čiji su računi u drutim bankama zatvoreni, uplaćena dividen da je vraćena Poštanskoj štedionici i ta uplata je evidentirana na novčanim računima građana za besplatne akcije objašnjavaju u Poštanskoj štedionici. Protekle nedelje akcionarima je uplaćen deo profita Aerodroma „Nikola Tesla“ 12,48 dinara po dodeljenoj akciji. Na taj iznos imali su pravo svi koji su posedovali akcije Aerodroma na dan 31. decembar 2016. Ove godine je već bila podeljena jedna dividenda Aerodroma, u vrednosti od 35,10 dinara po akciji.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Azijske berze porasle, dolar stabilan
Next Evropske berze zabeležile rast na početku nedelje

You might also like

Društvo 0 Comments

Nemačkoj će do 2030. nedostajati pet miliona radnika

Nemačkoj bi do kraja sledeće decenije moglo nedostajati 4,9 miliona radnika, a taj nedostatak mogao bi koštati nemačku privredu 525 milijardi evra, proizlazi iz studije savetničke kompanije Korn/Ferry, prenose nemački mediji.

Tema dana 0 Comments

Vučić u Zagrebu sa hrvatskim državnim vrhom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas počinje zvaničnu dvodnevnu posetu Hrvatskoj, sastaće se u Zagrebu sa hrvatskim državnim vrhom, učestvovaće na poslovnom forumu privreda dve zemlje, a u utorak će

Društvo 0 Comments

Velike novine u beogradskim garažama

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da uskoro počinje dogradnja i rekonstrukcija tri beogradske garaže.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply