Ukoliko niste podizali dividende od 2012., na računu imate 2.600 dinara

Ukoliko niste podizali dividende od 2012., na računu imate 2.600 dinara

Ako od 2012. godine do danas niste podizali svoje dividende na ime besplatno dobijenih akcija, na svom računu imate tačno 2.619,36 dinara, pišu Novosti.

Ovo se ne odnosi na one građane koji su svoje akcije prodali, čime su pravo na, „parče profita“ preneli na nove vlasnike ovih hartija. Pravo na besplatne akcije imalo je 4,8 miliona građana Srbije. Oko polovine njih je svoje akcije prodalo, dok ostatak ima pravo na dividendu. To su svi oni akcionari koji poseduju akcije na takozvani „dan dividende“ koji utvrdi konkretna kompanija, bilo da je reč o Aerodromu, NIS-u, ili „Telekomu Srbije“.

Do sada uplaćivani novac na ime dividendi građani mogu da podignu u Poštanskoj štedionici ili u banci gde imaju otvoreni račun. Građanima čiji su računi u drutim bankama zatvoreni, uplaćena dividen da je vraćena Poštanskoj štedionici i ta uplata je evidentirana na novčanim računima građana za besplatne akcije objašnjavaju u Poštanskoj štedionici. Protekle nedelje akcionarima je uplaćen deo profita Aerodroma „Nikola Tesla“ 12,48 dinara po dodeljenoj akciji. Na taj iznos imali su pravo svi koji su posedovali akcije Aerodroma na dan 31. decembar 2016. Ove godine je već bila podeljena jedna dividenda Aerodroma, u vrednosti od 35,10 dinara po akciji.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Azijske berze porasle, dolar stabilan
Next Evropske berze zabeležile rast na početku nedelje

You might also like

Društvo 0 Comments

Ambasada SAD odbila zahtev za diplomatsku vizu Miloradu Dodiku

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za RTRS da mu je američka ambasada u BiH odbila zahtev za diplomatsku vizu za odlazak na inauguraciju novog američkog predsednika Donalda Trampa,

Društvo 0 Comments

Digitalno zdravlje: Biznis koji će vredeti milijarde

Rezultati trećeg Izveštaja o globalnom tržištu Mobile Health pokazuju da će do 2017. godine sektor digitalnog zdravlja vredeti 26 milijardi dolara.

Tema dana 0 Comments

Vučić danas u Mostaru i Trebinju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoriće danas Međunarodni sajam privrede u Mostaru, kao i kancelariju Generalnog konzulata Srbije u Trebinju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply