GMO na srpskom tržištu posle 2020. godine

GMO na srpskom tržištu posle 2020. godine

Promet genetički modifikovanih organizama u Srbiji biće dozvoljen najranije za tri godine, saznaje dnevni list “Blic”.

Srbija praktično mora da dozvoli promet (ne i proizvodnju), jer je to uslov za naš ulazak u Svetsku trgovinsku organizaciju (STO).

Pitanje da li će se GMO naći u slobodnoj prodaji u Srbiji, i kada, već godinama zaokuplja javnost, a odgovor se konačno nazire.

Prema nezvaničnim saznanjima, novi zakon o GMO, prema kojem će biti dozvoljen promet, ali ne i uzgoj ovakvih organizama, planiran je za 2020. godinu.

Do tada bi Savet za bezbednost hrane, koji je formiran u maju, trebalo da odredi pod kojim uslovima će Srbija dozvoliti trgovinu GMO proizvodima.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous U Srbiji odobreno 2,5 milijarde evra gotovinskih kredita
Next Osam kompanija zainteresovano za partnerstvo sa RTB Bor

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Kanadska kompanija zainteresovana za RTB Bor

“Kanadska kompanija Mundoro je zainteresovana za stratešku saradnju i partnerske odnose sa RTB-om, i to pre svega na već poznatim ležištima – Cerovo primarno i Jama u Boru, kao i

Kompanije 0 Comments

Slavica Pavlović: Nije u planu prodaja Eurobanke u Srbiji

Predsednica Izvršnog odbora Eurobanke u Srbiji Slavica Pavlović izjavila je da nije u planu prodaja te banke čiji su vlasnici privatni investitori, a država Grčka ima udeo od 2%.

Beogradska berza: Belex za nedelju dana ojačao 2,5 odsto

Treću nedelju zaredom beogradsko tržište akcija je nastavilo rast vrednosti, a indeks Belex15 je preskočio nivo od 700 RSD, prvi put od juna prošle godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply