Dinar obara novi rekord

Dinar obara novi rekord

Dinar će danas dostići novu rekordnu vrednost prema jedinstvenoj valuti u ovoj godini, i ojačaće prema evru za 0,1 odsto u odnosu na juče, a zvanični srednji kurs će iznositi 119,0326 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

NBS je kupila danas na međubankarskom deviznom tržištu 30 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je ukupno kupila 1,02 milijarde evra, uključujući i današnju intervenciju, i prodala 345 miliona evra.

Dinar će danas biti jači prema evru za 0,4 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 3,5 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,7 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas ojačao za 0,2 odsto na 100,1031 dinar za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 1,4 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 9,4 procenata. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 17 posto.

Najniža vrednost dinara prema evru zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Sarajevski kiseljak i Ledo preuzimaju Konzum, Merkator preuzeo 25 objekata
Next Wall Street: Novi rekord Dow Jonesa, S&P 500 pao

You might also like

Azijske berze skočile zajedno sa evrom

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija porasle, zahvaljući rastu evropskih i američkih berzi, iako je italijanski premijer Matteo Renzi najavio ostavku nakon poraza na referendumu o ustavnim reformama.

Berza 0 Comments

Dinar bez promene prema evru, blago oslabio u odnosu na dolar

Vrednost dinara neznatno je promenjena prema evru i zvanični srednji kurs za sredu iznosi 122,6425 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Macronova pobeda u Francuskoj podigla indekse

Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija porasle jer su ulagači odahnuli nakon što je na predsedničkim izborima u Francuskoj uverljivo pobedio favorit tržišta Emmanuel Macron.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply