Beogradska berza: Fitofarmacija najtrgovanija, Belex u blagom minisu

Beogradska berza: Fitofarmacija najtrgovanija, Belex u blagom minisu

Jučerašnji trgovački dan obeležila je ukupna realizacija u trgovanju od 29,5 miliona RSD (0,2 miliona EUR) uz pad berzanskih indeksa.

Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je 0,3% na 726,7 poena.

Galenika Fitofarmacija (FITO) bila je najprometnija akcija sa realizacijom od 6,9 miliona RSD po ceni od 2.700 RSD, što predstavlja nepromenjen nivo u odnosu na poslednje trgovanje. Ova kompanija je u prvih šest meseci ove godine zabeležila konsolidovani poslovni prihod od 3,4 milijarde RSD i neto dobitak od 1,25 milijarde RSD. Odličan promet od 5 miliona RSD zabeležila je Naftna industrija Srbije (NIIS) uz blagi pad cene od 0,3% na 668 RSD. U toku trgovačkog dana akcije NIS-a fluktuirale su u rasponu od 663-673 RSD. Energoprojekt holding (ENHL) blago je porastao 0,6% na 1.227 RSD uz trgovanje vredno 1,7 miliona RSD, dok je Alfa plam iz Vranja (ALFA) registrovao promet od 1,1 milion RSD po nepromenjenoj ceni od 35.300 RSD. Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) ojačale su 3,6% okončavši trgovanje na nivou od 12.433 RSD, što predstavlja najvišu cenu na zatvaranju još od početka aprila, uz promet od 0,4 miliona RSD. Najveći pad cene od 11,2% na 382 RSD zabeležio je bečejski Sojaprotein (SJPT) uz neveliku realizaciju. Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) u padu je već treći uzastopni dan do nivoa 1.355 RSD uz veoma skroman promet.

Dinarska obveznica RSO15105, koja dospeva na naplatu 2. marta naredne godine, zabeležila je promet od skoro 11,1 milion RSD uz prinos od 3,52%

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Rekordna zaposlenost u evrozoni i EU
Next Sedam srpskih kompanija među 500 sa najvećim prometom u CIE

You might also like

Beogradska berza: Skromno trgovanje na početku nedelje

Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija bila je skromna prvog trgovačkog dana u nedelji, uz različito kretanje BELEX indeksa, ali je zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama ukupan promet na Beogradskoj berzi

Dinar u petak slabiji 0,2 odsto prema evru, NBS kupila 60 miliona evra

Dinar je oslabio 0,2 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za petak iznosi 123,2678 dinara za evro.

Evropske berze: Trgovina na oprezu uoči novih ekonomskih pokazatelja

Na evropskim berzama u petak ujutro trguje se oprezno uoči objave niza važnih ekonomskih pokazatelja, a ulagači ne žele znatnije menjati pozicije i zbog geopolitičkih rizika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply