Pad prihoda Leda u prvih sedam meseci

Pad prihoda Leda u prvih sedam meseci

Hrvatski proizvođač sladoleda i zamrznutih prehrambenih proizvoda, Ledo, objavio je pad prihoda u prvih sedam meseci, usled smanjenih količina robe i sirovina, kao i zbog prestanka saradnje sa pojedinim kupcima.

Sve navedeno usmerilo je Ledo na promenu prodajnog asortimana i fokusiranje na proizvode s višom maržom, prvenstveno sladolede, što je u prvih sedam meseci povećalo EBITDA maržu na 24%. Ledo je u ovom razdoblju ostvario ukupan prihod od 657 miliona kuna i EBITDA od 157 miliona kuna.

U prvih šest meseci 2016, ova grupa je ostvarila prihod od 1,17 milijardi kuna. Stabilizacija poslovnih procesa i odnosa s kupcima i dobavljačima, naročito u HoReCa segmentu, omogućili su Ledu povratak na prethodno važeće komercijalne uslove plaćanja s nekim kupcima.

Ledo je započeo s procesima restrukturiranja i unapređenja operativnog učinka koji su već dali konkretne rezultate na podizanju profitabilnosti.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Komercijalna banka odobrila najviše subvencionisanih poljoprivrednih kredita
Next Wall Street: Indeksi nastavljaju sa rekordina uprkos padu Apple-a

You might also like

Kompanije 0 Comments

NBS: Rast kredita u avgustu 2,4 odsto

Domaći bankarski sektor zabeležio je rast kredita tokom avgusta od 2,4% na 2.702 milijarde RSD (22,7 milijardi EUR), pokazuje izveštaj Narodne banke Srbije (NBS).

Banke i finansije 0 Comments

Unicredit banka pregovara sa francuskim Amundijem

Unicredit, najveća italijanska banka po obimu aktiva, ušla je u ekskluzivne pregovore sa francuskim Amundijem o prodaji ogranka za upravljanje imovinom Pioneer.

Industrija 0 Comments

Planinka iz Kuršumlije napušta berzansko tržište

Skupština akcionara kuršumlijske Planinke, održana 26. aprila, donela je odluku o napuštanju berzanskog tržišta na kome se ova kompanija nalazi od 2007. godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply