Pad prihoda Leda u prvih sedam meseci

Pad prihoda Leda u prvih sedam meseci

Hrvatski proizvođač sladoleda i zamrznutih prehrambenih proizvoda, Ledo, objavio je pad prihoda u prvih sedam meseci, usled smanjenih količina robe i sirovina, kao i zbog prestanka saradnje sa pojedinim kupcima.

Sve navedeno usmerilo je Ledo na promenu prodajnog asortimana i fokusiranje na proizvode s višom maržom, prvenstveno sladolede, što je u prvih sedam meseci povećalo EBITDA maržu na 24%. Ledo je u ovom razdoblju ostvario ukupan prihod od 657 miliona kuna i EBITDA od 157 miliona kuna.

U prvih šest meseci 2016, ova grupa je ostvarila prihod od 1,17 milijardi kuna. Stabilizacija poslovnih procesa i odnosa s kupcima i dobavljačima, naročito u HoReCa segmentu, omogućili su Ledu povratak na prethodno važeće komercijalne uslove plaćanja s nekim kupcima.

Ledo je započeo s procesima restrukturiranja i unapređenja operativnog učinka koji su već dali konkretne rezultate na podizanju profitabilnosti.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Komercijalna banka odobrila najviše subvencionisanih poljoprivrednih kredita
Next Wall Street: Indeksi nastavljaju sa rekordina uprkos padu Apple-a

You might also like

Kompanije 0 Comments

APR prihvatila zahtev za brisanje Andreja Vučića kao vlasnika firme Asomakum

Agencija za privredne registre (APR) je prihvatila zahtev advokata Zorana Jakovljevića za brisanjem Andreja Vučića kao direktora i vlasnika firme Asomakum, prenela je Televizija N1.

Kompanije 0 Comments

Mercedesov električni kamion na putevima do kraja godine

Urban eTruck ima nostivost do 12,8 tona, a sa punim baterijama prelazi do 200 km.

Kompanije 0 Comments

EIB spreman da podrži privatizaciju beogradskog Aerodroma

Potpredsednik Evropske investicione banke (EIB) Dario Skanapijeko potvrdio je da je ta banka otvorena za dalju podršku projektima u Srbiji i spremna da podrži privatizaciju Aerodroma “Nikola Tesla”, saopštilo je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply