Pad prihoda Leda u prvih sedam meseci

Pad prihoda Leda u prvih sedam meseci

Hrvatski proizvođač sladoleda i zamrznutih prehrambenih proizvoda, Ledo, objavio je pad prihoda u prvih sedam meseci, usled smanjenih količina robe i sirovina, kao i zbog prestanka saradnje sa pojedinim kupcima.

Sve navedeno usmerilo je Ledo na promenu prodajnog asortimana i fokusiranje na proizvode s višom maržom, prvenstveno sladolede, što je u prvih sedam meseci povećalo EBITDA maržu na 24%. Ledo je u ovom razdoblju ostvario ukupan prihod od 657 miliona kuna i EBITDA od 157 miliona kuna.

U prvih šest meseci 2016, ova grupa je ostvarila prihod od 1,17 milijardi kuna. Stabilizacija poslovnih procesa i odnosa s kupcima i dobavljačima, naročito u HoReCa segmentu, omogućili su Ledu povratak na prethodno važeće komercijalne uslove plaćanja s nekim kupcima.

Ledo je započeo s procesima restrukturiranja i unapređenja operativnog učinka koji su već dali konkretne rezultate na podizanju profitabilnosti.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Komercijalna banka odobrila najviše subvencionisanih poljoprivrednih kredita
Next Wall Street: Indeksi nastavljaju sa rekordina uprkos padu Apple-a

You might also like

AnTuTu: Najboljih deset telefona za 2016. godinu

Kineska kompanija AnTuTu, koja stoji iza jedne od najpopularnijih platformi za testiranje brzine mobilnih telefona, objavila je tri zanimljive liste koje pokrivaju rangiranje pametnih telefona koji su prošli kroz AnTuTu

Kompanije 0 Comments

Od novembra Wizz Air ukida tri linije iz Tuzle

Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air planira da smanji letove iz svoje baze u Tuzli u zimskoj sezoni 2017/18. uz privremenu obustavu tri rute. 

Milioni mobilnih telefona zaraženo opasnim virusom

Sigurnosni stručnjaci sa “Cheetah Mobile Security Research Lab” veruju da su otkrili najveću “trojansku” porodicu do sada.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply