Pad prihoda Leda u prvih sedam meseci

Pad prihoda Leda u prvih sedam meseci

Hrvatski proizvođač sladoleda i zamrznutih prehrambenih proizvoda, Ledo, objavio je pad prihoda u prvih sedam meseci, usled smanjenih količina robe i sirovina, kao i zbog prestanka saradnje sa pojedinim kupcima.

Sve navedeno usmerilo je Ledo na promenu prodajnog asortimana i fokusiranje na proizvode s višom maržom, prvenstveno sladolede, što je u prvih sedam meseci povećalo EBITDA maržu na 24%. Ledo je u ovom razdoblju ostvario ukupan prihod od 657 miliona kuna i EBITDA od 157 miliona kuna.

U prvih šest meseci 2016, ova grupa je ostvarila prihod od 1,17 milijardi kuna. Stabilizacija poslovnih procesa i odnosa s kupcima i dobavljačima, naročito u HoReCa segmentu, omogućili su Ledu povratak na prethodno važeće komercijalne uslove plaćanja s nekim kupcima.

Ledo je započeo s procesima restrukturiranja i unapređenja operativnog učinka koji su već dali konkretne rezultate na podizanju profitabilnosti.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Komercijalna banka odobrila najviše subvencionisanih poljoprivrednih kredita
Next Wall Street: Indeksi nastavljaju sa rekordina uprkos padu Apple-a

You might also like

Kompanije 0 Comments

Jutros 230 radnika Srpske fabrike stakla sačekao otkaz

Deo radnika Srpske fabrike stakla (SFS) u Paraćinu, jutros je na ulazu sačekao spisak sa imenima 230 radnika, koji od jutros više nisu među zaposlenima.

Kompanije 0 Comments

Innogy potvrdio plan za 2017. godinu

Nemački proizvođač i distributer energije iz obnovljivih izvora, koji je u vlasništvu nemačkog RWE-a, Innogy, objavio je rezultate poslovanja za 9 meseci tekuće godine.

Kompanije 0 Comments

Prerađivački sektor podstakao rast industrijske proizvodnje u Srbiji

Industrijska proizvodnja u Srbiji porasla je od januara do novembra ove godine za 4,6 odsto u odnosu na isti period 2015, dok je u novembru ostvarila rast od 1,3 odsto

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply