Pad prihoda Leda u prvih sedam meseci

Pad prihoda Leda u prvih sedam meseci

Hrvatski proizvođač sladoleda i zamrznutih prehrambenih proizvoda, Ledo, objavio je pad prihoda u prvih sedam meseci, usled smanjenih količina robe i sirovina, kao i zbog prestanka saradnje sa pojedinim kupcima.

Sve navedeno usmerilo je Ledo na promenu prodajnog asortimana i fokusiranje na proizvode s višom maržom, prvenstveno sladolede, što je u prvih sedam meseci povećalo EBITDA maržu na 24%. Ledo je u ovom razdoblju ostvario ukupan prihod od 657 miliona kuna i EBITDA od 157 miliona kuna.

U prvih šest meseci 2016, ova grupa je ostvarila prihod od 1,17 milijardi kuna. Stabilizacija poslovnih procesa i odnosa s kupcima i dobavljačima, naročito u HoReCa segmentu, omogućili su Ledu povratak na prethodno važeće komercijalne uslove plaćanja s nekim kupcima.

Ledo je započeo s procesima restrukturiranja i unapređenja operativnog učinka koji su već dali konkretne rezultate na podizanju profitabilnosti.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Komercijalna banka odobrila najviše subvencionisanih poljoprivrednih kredita
Next Wall Street: Indeksi nastavljaju sa rekordina uprkos padu Apple-a

You might also like

Kompanije 0 Comments

Novi tender ili postepeno ulaganje u “Sava centar”?

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas „Sava centar” i razgovarao sa zaposlenima i predstavnicima sindikata o poslovanju i planovima za budućnost.

Najvažnije vesti 0 Comments

Ministar privrede: Za RTB Bor zainteresovane kompanije iz više država, Kinezi idealni

Za Rudarsko-topioničarski basen Bor zainteresovane su kompanije iz Kine, Kanade i SAD, ipak, jedino Kinezi imaju i neke drugačije strateške interese, koji nisu samo ekonomski i razmišljaju deset godina unapred,

Agrobiznis 0 Comments

Matijević se protivi Kostićevoj kupovini šećerane Senta

Direktor agrara u kompaniji “Industrija mesa Matijević” Zoran Matijević izjavio je, povodom Kostićeve moguće kupovine šećerane Senta, da ta transakcija ne bi bila dobra iz više razloga.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply