Ludi za kriptovalutama: Za pet minuta – 10 miliona dolara

Ludi za kriptovalutama: Za pet minuta – 10 miliona dolara

Slovenački startap “Viberate” je u inicijalnoj ponudi vlastite kriptovalute vibe u manje od pet minuta prikupio 10 miliona dolara. 

Startap i istoimena platforma namenjena spajanju muzičara, agenata i organizatora događaja će funkcionisati na principu isplate honorara u kriptovalutama.

Reč je o kriptovalutnoj paraleli tradicionalne inicijalne javne ponude akcija za koju su ulagači pokazali neverovatan interes bez obzira na to što je reč o startapu koji postoji tek dve godine, potvrdio je jedan od suosnivača “Viberatea” Vasja Veber.

Prodali su svih 120 miliona kriptovanih kovanica, što znači da imaju dovoljno sredstava da svoje iskustvo u praćenju uticaja marketinških aktivnosti na popularnost muzičara pretvore u preduzeće koje zarađuje na obradi velike količine podataka i pretvaranju istih u korisne statističke informacije.

“Trenutno imamo mrežnu bazu podataka i svojevrstan ekosistem od 120.000 muzičara i 50.000 događanja. Želimo da napravimo profile za sve učesnike muzičke industrije, a zatim ćemo ih sve povezati na zajedničkom tržištu te im dati sve alate za interakciju pomoću kriptova”, kazao je Veber.

Trenutno zapošljavaju oko 20 stručnjaka različitih profila, od kojih većina poseduje i po deceniju dugo muzičko iskustvo.

Ideja za pokretanje biznisa stasavala je niz godina, a planiraju da postanu centralno mesto bez kojeg će organizacija najvećih svetskih festivala postati nezamisliva.

Izvor: GdeInvestirati/Poslovni.hr
Previous Značajan pad vrednosti dolara
Next Danas isplata dividende akcionarima Aerodroma Nikola Tesla

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Cene nafte na najvišem nivou od novembra 2014.

Cene nafte porasle su u utorak na najviši nivo od novembra 2014. godine, poduprte OPEC-ovim smanjivanjem proizvodnje, snažnom potražnjom i mogućem ponovnom uvođenju američkih sankcija Iranu.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze: Katalonska kriza zabrinula ulagače

Na evropskim berzama u sredu se trguje oprezno, pri čemu su zbog katalonske krize pod najvećim pritiskom španske i akcije banaka.

Kompanije 0 Comments

Allianz najavljuje preuzimanja po SAD-u i Evropi

Koncern Allianz zainteresovan je za preuzimanja, uključujući i u SAD-u, gde je u potrazi za velikim kompanijama, rekao je izvršni direktor tog nemačkog osiguravajućeg društva Oliver Baete u intervjuu objavljenom u ponedeljak.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply