Ludi za kriptovalutama: Za pet minuta – 10 miliona dolara

Ludi za kriptovalutama: Za pet minuta – 10 miliona dolara

Slovenački startap “Viberate” je u inicijalnoj ponudi vlastite kriptovalute vibe u manje od pet minuta prikupio 10 miliona dolara. 

Startap i istoimena platforma namenjena spajanju muzičara, agenata i organizatora događaja će funkcionisati na principu isplate honorara u kriptovalutama.

Reč je o kriptovalutnoj paraleli tradicionalne inicijalne javne ponude akcija za koju su ulagači pokazali neverovatan interes bez obzira na to što je reč o startapu koji postoji tek dve godine, potvrdio je jedan od suosnivača “Viberatea” Vasja Veber.

Prodali su svih 120 miliona kriptovanih kovanica, što znači da imaju dovoljno sredstava da svoje iskustvo u praćenju uticaja marketinških aktivnosti na popularnost muzičara pretvore u preduzeće koje zarađuje na obradi velike količine podataka i pretvaranju istih u korisne statističke informacije.

“Trenutno imamo mrežnu bazu podataka i svojevrstan ekosistem od 120.000 muzičara i 50.000 događanja. Želimo da napravimo profile za sve učesnike muzičke industrije, a zatim ćemo ih sve povezati na zajedničkom tržištu te im dati sve alate za interakciju pomoću kriptova”, kazao je Veber.

Trenutno zapošljavaju oko 20 stručnjaka različitih profila, od kojih većina poseduje i po deceniju dugo muzičko iskustvo.

Ideja za pokretanje biznisa stasavala je niz godina, a planiraju da postanu centralno mesto bez kojeg će organizacija najvećih svetskih festivala postati nezamisliva.

Izvor: GdeInvestirati/Poslovni.hr
Previous Značajan pad vrednosti dolara
Next Danas isplata dividende akcionarima Aerodroma Nikola Tesla

You might also like

Egipatska centralna banka devalvirala funtu

Egipatska centralna banka devalvirala je  egipatsku funtu za 14,3 odsto i najavila fleksibilniju deviznu politiku da bi se suočila sa manjkom deviza u zemlji.

Saobraćaj 0 Comments

Novi Sad: Naredne godine kreće gradnja bulevara sa 4 trake i novi most

Prva faza izgradnje Sentandrejskog puta u Novom Sadu, počeće naredne godine, od Primorske do Velebitske ulice.

Saobraćaj 0 Comments

Aerodrom u Tivtu u zakup strancima

Vlada Crne Gore daće u dugoročni zakup zainteresovanom stranom investitoru aerodrom Tivat jer joj ne odgovara model kreditiranja rekonstrukcije te vazdušne luke koji je predložila Evropska banka za obnovu i

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply