Ludi za kriptovalutama: Za pet minuta – 10 miliona dolara

Ludi za kriptovalutama: Za pet minuta – 10 miliona dolara

Slovenački startap “Viberate” je u inicijalnoj ponudi vlastite kriptovalute vibe u manje od pet minuta prikupio 10 miliona dolara. 

Startap i istoimena platforma namenjena spajanju muzičara, agenata i organizatora događaja će funkcionisati na principu isplate honorara u kriptovalutama.

Reč je o kriptovalutnoj paraleli tradicionalne inicijalne javne ponude akcija za koju su ulagači pokazali neverovatan interes bez obzira na to što je reč o startapu koji postoji tek dve godine, potvrdio je jedan od suosnivača “Viberatea” Vasja Veber.

Prodali su svih 120 miliona kriptovanih kovanica, što znači da imaju dovoljno sredstava da svoje iskustvo u praćenju uticaja marketinških aktivnosti na popularnost muzičara pretvore u preduzeće koje zarađuje na obradi velike količine podataka i pretvaranju istih u korisne statističke informacije.

“Trenutno imamo mrežnu bazu podataka i svojevrstan ekosistem od 120.000 muzičara i 50.000 događanja. Želimo da napravimo profile za sve učesnike muzičke industrije, a zatim ćemo ih sve povezati na zajedničkom tržištu te im dati sve alate za interakciju pomoću kriptova”, kazao je Veber.

Trenutno zapošljavaju oko 20 stručnjaka različitih profila, od kojih većina poseduje i po deceniju dugo muzičko iskustvo.

Ideja za pokretanje biznisa stasavala je niz godina, a planiraju da postanu centralno mesto bez kojeg će organizacija najvećih svetskih festivala postati nezamisliva.

Izvor: GdeInvestirati/Poslovni.hr
Previous Značajan pad vrednosti dolara
Next Danas isplata dividende akcionarima Aerodroma Nikola Tesla

You might also like

Najvažnije vesti 1Comments

Kombi prevoz nastavlja sa radom, uz dodatna preregistrovanja postojećih delatnosti

Udruženje kombi prevoznika postiglo je dogovor sa Ministarstvom saobraćaja da nastave sa radom po postojećim zakonskim propisima, uz dodatna preregistrovanja postojećih delatnosti.

Najvažnije vesti 0 Comments

Evro stabilan oko nivoa 1,08 dolara, američka valuta pod pritiskom

Jaki ekonomski podaci iz evrozone i prvi veliki zakonodavni neuspeh američkog predsednika pomogli su zajedničkoj evropskoj valuti da prošlonedeljno trgovanje zatvori na nivou 1,08 dolara.

Kompanije 0 Comments

Veliki pad profitabilnosti Dunav osiguranja u prvih šest meseci

Najveća domaća osiguravajuća kompanija, Dunav osiguranje, objavila je konoslidovane finansijske izveštaje za prvih šest meseci koji obuhvataju poslovanje matične kompanije i njenih zavisnih preduzeća.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply