Dinar u ponedeljak jača prema evru

Dinar u ponedeljak jača prema evru

Dinar će u ponedjeljak, 11. septembra, ojačati prema evru za 0,2 odsto u odnosu na petak, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,4342 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Dinar će biti jači prema evru za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 3,3 procenta.

Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,4 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,2 odsto na 99,2803 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 2,5 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 10,1 procenat. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 18 odsto.

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine ukupno 960 miliona i prodala 345 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini bila je 29. avgusta, kada je kurs iznosio 119,1622 dinara za evro, dok je najniža zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Vesti.online
Previous SAD ponovo prete da će se povući iz NAFTA sporazuma
Next Alexis Tsipras: Uložite u Grčku, nećete zažaliti

You might also like

Evropske berze: Oprezno trgovanje na berzama

Na evropskim berzama najvažniji indeksi u srijedu ujutro ne bilježe znatnije promjene, a najviše su u fokusu investitora dionice maloprodajnih kompanija, posebice britanskog Sainsburyja.

Zlato poskupelo nakon povećanja kamata u SAD

Cena zlata porasla je oko 2 odsto, dosegavši najviši nivo u nedelju dana, nakon odluke američke centralne banke da poveća kamatne stope.

Svetske berze 0 Comments

Dinar u četvrtak bez promene prema evru

Vrednost dinara je neznatno promenjena prema evru i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,8714, saopštila je Narodna banka Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply